Ga naar inhoud

Iets tegen vliegen/maden?


Vicky Borrey

Aanbevolen berichten

Okee dan ga ik het maar gewoon doen voor de zekerheid. Deze dan http://www.beaphar.nl/productdetail/anti-myiasis-madenziekte-spray-75ml/1326/ denk ik?

En dat is maar éénmalig dan begrijp ik, voor de komende drie maanden. Mooi. En waar koop je dat, bij de dierenarts of zo?

En zijn er nog dingen waar ik rekening mee moet houden dan, bijvoorbeeld dat ze zich dan even niet mogen wassen of zoiets? (Geen idee hoe ik dat voorkom). En zijn er nadelen aan?

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Reacties 57
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Oh je was me voor Zwarte Panter! Goed dat ik dit nog lees.

Maar wat is een risico-situatie? Is dat een buitenkonijn op het platteland of is dat een konijn die iedere dag poep aan z'n kont heeft hangen? Want dat laatste is hier niet zo, maar ik kan me voorstellen dat het ooit eens gebeurd omdat er wel eens een keer, een keer in de zoveel tijd, plakpoep is bij een van de twee.

Edit: Oh en als ik het beter wel doe, hoe kom ik dan aan Rearguard?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb het beste met mijn nijnen voor en was in de veronderstelling dat rearguard een zelfde soort middel is als de anti myiasis van Beaphear. De beschrijving van de spray geeft wel degelijk aan ter preventie te gebruiken en zorgt ervoor dat eitjes niet uitkomen en dood de eventueel al aanwezige maden en larven.

Link naar reactie
Delen op andere sites

dat staat er idd op kaatje dus dacht ook hup alle konijnen inspuiten

omdat ik dit nooit meer wil meemaken

wat zijn risico konijnen want mijn konijnen die maden hadden waren niet ziek

hadden geen plakpoep of zo

eigelijk snap ik niet dat ze maden hebben gekregen

Link naar reactie
Delen op andere sites

De nadelen... Tja, je gebruikt toch een 'insecticide' op je konijn.

Daarom dat ik het bij een gezond konijn persoonlijk niet zou gebruiken, deze zou ik wel gewoon dagelijks controleren in de zomermaanden.

Wat is een risicosituatie... Een gezond konijn op het platteland wordt niet gezien als risicosituatie. Wat vooral als risicosituaties wordt gezien zijn: wonden, urinebrand, een konijn met diarree of regelmatig plakpoep (sowieso eerst medische oorzaak of voedingsgerelateerd nagaan en aanpakken),...

Wanneer je het gebruikt is natuurlijk aan ieder opzich, mogelijk in overleg met je eigen DA.

Het klopt inderdaad dat Rearguard hier niet zo makkelijk te krijgen is (spijtig genoeg omdat de registratie voor NL als te duur bevonden wordt). Ik weet dat ze het bij bunnybin verkopen, maar altijd maar een beperkte stock hebben.

Sommige DA'en verkopen het ook. En anders kan je het nog uit Engeland bestellen, maar dan heb je in de meeste gevallen wel een voorschrift van je DA nodig aangezien het daar voorschriftplichtig is.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Okee, dan ga ik het toch maar weer niet gebruiken, haha.

Ik vroeg ook al naar de nadelen omdat ik niet begreep waarom anders niet iedere konijnenbezitter dit zou doen.

In principe is Klaver gezond, ze heeft gewoon snel dat ze een bdk laat liggen als ze zich druk maakt, het is een vrij stresserig half-wildje. Dus als er iets aan haar omgeving verandert, als ze zelf van omgeving verandert, als de rangorde dus ook weer bepaald moet worden, dat soort dingen. Ik heb hier op het forum gelezen dat konijntjes die geen moedermelk hebben gehad maar met de fles zijn groot geworden dat vaak hebben, gevoelige darmen, en zij is zo'n flessenkonijntje. Dus ik denk niet dat ik daarvoor naar de dierenarts hoef.

Maar ik zal haar goed in de gaten blijven houden. Hoe doe je dat controleren? Gewoon op je hurken gaan zitten en goed bekijken neem ik aan? Want ik ga mevrouw echt niet iedere dag oppakken, dat vindt ze doodeng!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .