Ga naar inhoud

Snot & goeie DA in Den Haag!


Dionysia

Aanbevolen berichten

Hallo!

Mijn konijntje had een tijdje geleden last van snot, en toen heb ik bij de dierenarts een anti-biotica kuur gehaald en hem afgemaakt. Toen ging het een weekje helemaal beter, maar toen begon ze weer te niezen! Ik zie nu heel af en toe wat snot rond haar neusje of een heeel klein beetje iets in haar ooghoek en af en toe ademt ze heel zwaar. Verder gedraagt ze zich helemaal normaal, vrolijk, eet ze goed, en lijkt ze nergens last van te hebben!

Nu kan ik niet zo goed inschatten of ik overbezorgd doe, en dat ze gewoon een gevoelig beestje is (het andere konijn niest nooit...) of dat het weer terug komt! Maar ik hoorde ook dat zo een kuur zwaar is voor een konijn dus weet niet of het slim is om een tweede te doen!

Hebben jullie konijnen die gewoon vaak niezen maar waar verder niks mee mis is? (ik heb nu echt stofvrij bodembedekking!)

Komt er af en toe gewoon een klein beetje snot uit als ze niezen en is dat normaal? Is het normaal dat er af en toe wat in haar ooghoekje zit?

En gister zag ik een klein rood puntje naast haar neus, leek een beetje op een puntje gedroogd bloed, en ook een heeel klein rood puntje in haar ooghoek. Kan dat iets ergs zijn? Verder nooit gezien en vandaag ook weer helemaal niet!

Ik kan zoals ik zei niet echt inschatten of ik overbezorgd ben, en konijnen gewoon af en toe een klein beetje viezigheid hebben uit hun neusje (ze is wit dus dan zie je alles ook veel beter!) of dat dat echt niet hoort. De DA zei vorige keer toen ik de eerste keer langs ging dat het wel normaal is dat konijnen een beetje van die gevoeligheden hebben/beetje viezig zijn rond et neusje/ogen, en dat je niet hoeft te behandelen, behalve als het erg word (zoals ik toen later heb gedaan!)

Nu wil ik best voor de zekerheid naar de DA, alleen kost het me echt veel geld en ben ik vrij zeker dat ze zal zeggen dat ze er prima uitziet en niks hoef te doen. Dus daarbij ook mijn tweede vraag, weet iemand uit persoonlijke ervaring een hele fijne dierenarts in Den Haag? Ik was toch niet blij met diegene waar ik langs ben gegaan...

Hoop dat iemand me kan helpen! :)

Groetjes,

Donna

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi Donna,

Voor de dierenarts verwijs ik je in ieder geval even naar deze lijst:

http://www.bunnybunch.nl/community/showthread.php?19037-Lijst-met-konijnkundige-dierenartsen-%28vernieuwd%29

Met welke antibiotica is het konijntje behandeld, en hoe lang heb je dit moeten geven? Je doet er inderdaad verstandig aan om weer naar de dierenarts te gaan, er zijn nog wat zwaardere behandelingen voor snot om te voorkomen dat de snot chronisch gaat worden.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 7 maanden later...

Beste lianne,

Erg laat antwoord, sorry! Nog bedankt voor de lijst! Ik zit onderhand bij een specialist in Utrecht en ben meer dan 300e armer, maar het is nog niet weg :( Heb er net maar weer een topic over gepost of iemand zo iets aanhoudend heeft gezien :s Ze had eerst Sulfatrim, toen enrofloxoral, en nu duplociline (3 maanden al), en de nieuwe DA zegt dat het een neus infectie is. Maar het lijkt allemaal niet te werken...we wachten af :(

Link naar reactie
Delen op andere sites

Pfff herkenbaar verhaal. Mijn vorige konijn Ruth heeft ook d'r leven lang geniesd en gesnotterd. Die heeft zowat alle ab kuren gehad, foto's gemaakt, naar Utrecht en Waalwijk geweest maar ze bleef niezen.

De volgende keer ga ik ook niet zo dokteren met een snotkonijn, zeker niet als ze verder gewoon eten, drinken en normaal gedrag hebben.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .