Ga naar inhoud

Help: mijn konijn Puk eet niet en zit er lusteloos bij!!


Leoni en Zozoo

Aanbevolen berichten

Geef haar ook niet al te veel dwangvoer, er bestaat een risico om de maag te overvullen. Liever af en toe een paar ml dan 15 ml in een keer.

Veel plassen komt inderdaad door het vocht dat onderhuids is ingespoten.

Nogmaals, als je er voor wilt gaan, dan kan medicatie (metocloral, cisaral en carprofen) niet wachten tot morgen.

Prima dat haar vriendje erbij zit. Liefst wel met tralies ertussen, zodat je in de gaten kunt houden of ze keutelt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Puk heeft de nacht goed doorstaan. Ze heeft vanmorgen zelfs uit zichzelf wat hooi gegeten en wat gedronken. Heel klein beetje maar het begin is er! Ik heb gelijk ook de lekkerste dingen uit de kruidenhooi gehaald en dat begon ze ook lekker te eten. Ik heb ook de eerste keutels gezien, het lijkt dus de goede kant op te gaan. Maar juig nog niet te vroeg, ik zal haar vandaag goed in de gaten houden, de pijnstiller is begin vd middag uitgewerkt, als ze dan niet meer eet, ga ik gelijk naar de da om pijnstillers en iets voor haar darmen te kopen.

I

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoe zagen de keutels eruit en hoe lang is het geleden dat ze pijnstiller heeft gehad? Een pijnstiller werkt nl. altijd maar 12 uur bij konijnen in tegenstelling bij andere dieren. Iets voor de darmen lijkt me zeker nuttig en ook een pijnstiller. Succes!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Goed nieuws! Laat Puk inderdaad maar lekker bewegen/rondlopen. Dat is erg goed voor de spijsvertering. Verstandig dat je haar nog even extra in de gaten houdt, al denk ik dat jullie het meest riskante moment gehad hebben. Beterschap voor Puk!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat is mooi!!

Je mag ook pas stoppen met de medicatie als het weer helemaal goed gaat. Heb je ook iets voor de darmen gehad? Daar mag je dus niet ineens mee stoppen maar afbouwen.

Ja, medicatie in huis en het gaat erg goed met haar. Ze eet weer uit zichzelf en beweegt al veel meer. De keutels zijn nog wel erg plakkerig maar dat zou wel door de medicatie kunnen komen (denk ik). Ik juig nog niet te vroeg maar het gaat wel de goede kant op:-)
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja, ik heb ook iets voor haar darmen gehad. Als het morgen weer zo goed gaat, ga ik de medicijnen rustig afbouwen.

Overdag is Puk samen met Zozoo weer buiten geweest en dat ging erg goed. Lekker in het zonnetje gelegen, ze heeft weer veel hooi en brokjes gegeten. Ze maakte zelf weer een vreugdesprongetje. Nu maar hopen als ik de medicijnen ga afbouwen, dat ze niet weer verzwakt....

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb zelf nu voor de tweede keer meegemaakt dat mn konijntje niet eet, ook allerlei medicijnen voor darmen en pijnstilling. Ik moest de vorige keer nog 4-5 dagen doorgaan met de medicijnen en dat moet nu ook weer, ik zou je dus adviseren om nog niet te stoppen maar de medicijnen nog wat dagen aan te houden. Mocht je twijfelen kun je ook even telefonisch overleggen met een DA zodat die je advies kan geven, bij iedereen is het natuurlijk weer anders. Ik wilde je wel even laten weten hoe ik het moet doen zodat je weet dat dat ook kan..

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja gelukkig goed! Ze is weer helemaal de oude:party: Wel krijgt ze nog wel medicijnen, dat wil ik nu gaan afbouwen. Hopelijk blijft het dan goed gaan. Ik vond heel fijn dat jullie allemaal met mij meeleven. Het waren wel een paar spannende dagen.

aangepast door Leoni en Zozoo
Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .