Ga naar inhoud

Help konijn dikke ogen


zembla

Aanbevolen berichten

  • Reacties 202
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Het lijkt goed te gaan. Hein beweegt nog goed. Hij loopt ook nog steeds naar boven in het hok. Wel lijkt zijn eetlust minder. Maar misschien heeft hij ook wel geen honger. Wel lijkt het alsof hij niet drinkt maar dat weet ik niet zeker.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Probeer zijn eetlust toch aan te moedigen met enkel lekkere dingen aan te bieden! Rozijntjes en appel vielen bij mij héél erg in de smaak toen Fluffy ziek was! En natuurlijk ook peterselie en alle dingen die ik je via pb heb gestuurd :)

Indien je vermoed dat hij niet veel drinkt kan je hem altijd met een spuitje wat vocht toedienen. Dat heb ik ook enkele keren gedaan. Als hij nog eet kan je hem ook gewoon veel vochthoudende groentes zoals komkommer en witloof geven. Dan moeten ze in principe niet echt veel meer extra drinken !

In tegenstelling tot wat de anderen je aanraden zou ik je andere konijn er wel bij laten denk ik... De kans is nu toch enorm groot dat ze ondertussen al besmet is, ze kunnen maar steun hebben aan elkaar zou ik denken!

Heel veel succes... Ik hoop dat Hein morgen nog hetzelfde als vandaag is!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ze gingen echt vechten chloe, vandaar dat ik ze gescheiden heb. Het lijkt wel of fluffer weet wat er met Heinz is. De ruzie was namelijk best heftig dat fluffer van angst moest zeiken.

Heinz heeft appel in zijn hok liggen, het loof van de wortels heb ik gisteren nog aangeboden maar moest hij niet. Maar hij heeft het toch gegeten want er is nu nergens meer loof te vinden. :-)

Ik heb net zijn snuitje nat gemaakt met water, dat vond hij niet lekker. Maar toen ik daarna het waterflesje voor zijn mond hielt nam hij wel een paar mini slokjes. Daarna heb ik zijn appel aangeboden want zijn brokjes pakte hij wel aan maar liet hij vallen. Van de appel heeft hij ook een paar kleine hapjes gegeten en is toen verder aan zijn hooi begonnen.

Schijnbaar vind hij dat nu lekkerder. Hij eet hooi en stro dus dat is toch ook een goed teken?

Ik baal er wel van dat ik vanaf morgen moet werken heel de week. Dan kan ik hem niet in de gatrn houden. Ik ga maandag proberen eerder weg te gaan en hopelijk kan ik de rest van mijn uren ruilen zodat ik vrij of halve dagen werk.

Heb nu ook op de bank geslapen zodat ik er toch ben voor hem. Voor mijn gevoel dan, ik kan nu echt niet boven slapen als hij Hier beneden zit.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Goed dat hij in ieder geval hooi eet. Misschien kan je daar wat kruiden doorheen doen? Mijn konijn at gisteren slecht door castratie. Fruit vond hij wel lekker en ook paardebloem en bramenblad.

Rot dat je de hele week moet werken. Het liefst ben je er natuurlijk de hele dag bij. Is er misschien iemand die een keer een kijkje kan nemen?

Heb je zelf wel een klein beetje geslapen vannacht?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Een klein beetje ja haha. Heb van 1 tot 4 geslapen en van 5 tot half 8.

Paardenbloem! Dat is een goede! Die ga ik zo gelijk plukken.

Wat voor kruiden moeten er dan door het hooi?

Heb net zijn drinkflesje weer voor hem gehouden en hij dronk echt goed! :)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nijntje heeft sla op! Hij was weer naar boven gegaan in het hok, ik vind het echt knap dat hij dat nog doet. En toen heb ik hem een blaadje gegeven. Heeft hij helemaal op. Dus ik dacht nog een blaadje, maar dat was teveel. :P

Heinz weer naar beneden en daar half gaan slapen.

389712_151982504928212_100003493917686_176603_390207835_n.jpg

Nu zit hij weer boven, zit hij hooi te eten. :)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citroenmelisse, dille, kervel, oregano, paardebloem, peterselie, selderij en tijm zijn eetlustopwekkend. Misschien wil hij het zo eten. En als het door zijn hooi zit pakt hij het misschien mee. Geen idee of dat werkt hoor. Probeer hem regelmatig iets voor te houden. Heinz zet 'm op!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb het niet in huis maar ga het morgen zeker kopen!

Heinz eet zijn hooi en stro echt goed. Dat slaatje ging er ook wel in.. Zolang er IETS in gaat vind ik het goed. :P

Hij zit nu nog steeds hooi te eten alleen dan beneden, vind dat zo knap van hem!

Het lijkt echt alsof hij nergens last van heeft, alleen dan dat hij veel slaapt en ietsjes lomer is maar verder kan je het niet aan hem zien.

Edit: Ik ben een videotje aan het uploaden, kunnen jullie zien hoe hij zich gedraagt. :)

aangepast door zembla
Link naar reactie
Delen op andere sites

Mooi zo! Wat voor mijn myxomatose-patiënten nog tot het laatst toe werkte was peterselie en appel. ik gaf steeds heel kleine beetjes, en je moet het op een gegeven moment echt voor z'n bek gaan houden want ze zien of ruiken het dan niet meer omdat alles dicht gaat zitten. Hij lijkt dan niet meer te eten maar dat komt gewoon omdat hij het niet meer kan vinden.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik hou het nu inderdaad ook voor zijn bek.

De antibiotica en de metacam geef ik op een gedroogde boterham, dat kan hij niet weerstaan zo lekker. Verder eet hij inderdaad appel, hij heeft ook een stukje mandarijn op. Sla en het loof van de wortelen is hij ook zot op.

Heinz slaapt veel. Drinken heb ik hem niet zien doen dus maak de groente goed nat zodat hij toch genoeg vocht binnen krijgt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

zolang hij nog maar hooi blijft eten en evt groente is het niet zo erg dat hij geen brokken wil. Tenzij de hoeveelheid hooi en groente heel weinig gaat worden, dan moet je echt gaan dwangvoeren om te voorkomen dat zijn darmen stil gaan liggen (kun je ook aan de grootte van de keutels zien: als ze steeds kleiner worden dan moet hij dus meer eten binnenkrijgen. Speldenknopjes wijzen op foute boel, dan moet je echt snel gaan dwangvoeren)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedankt voor de tip. Ik ga het in de gaten houden. Toevallig heeft hij net gepoept en die is niet anders dn anders. Hij is ook erg fit ineens, hij is al een paar uur wakker en zit al een tijdje boven hooi te eten. Heb er nu nog een beetje loof bij gedaan wat hij nu aan het eten is. Hij is zelf naar boven gelopen en hij heeft nog nooit zolang boven gezeten.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb er vorige herfst 3 van mijzelf doorgehaald (waren 1 maand ervoor ingeënt) en 1 van op school.

Wat ik elke dag 2 maal deed was terracortrilzalf in hun oog dan vermijdt je dat ze teveel pijn krijgen in hun oog. Ze hebben ook een antibioticakuur gekregen en ontstekingsremmers.

Je moet niet gaan schrikken als hij nog erg veel bobbels op zijn oren gaat krijgen dat is normaal.

Korrels hebben ze zeker 3 maand niet gegeten (ik denk dat dit pijn deed) maar wel echt alles van groenten en echt veel.

Mijn Franse hangoor heeft een periode doorgemaakt dat zijn ogen echt bijna dicht zaten en die heb ik met die zalf echt goed kunnen helpen.

Succes hé

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .