Ga naar inhoud

Gijs heeft lentekriebelsss


Boseetje

Aanbevolen berichten

Hoi hoi,

Gijs heeft enorme lentekriebels en wil continu op Miep rijden.... Miep doet niet veel terug maar wordt wel een beetje angstig ervan en rent snel weg, om vervolgens achteraan gezeten te worden!

Is dit normaal de tijd van het jaar? Zijn beide geholpen!

Ik heb 1 keer Gijs van Miep afgehaald en hem heel even in zijn nek naar beneden gedrukt en duidelijk nee gezegd...

Kan dit?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik vind dit moeilijk om te zeggen. Het iets dat je zelf moet inschatten. Hoe reageren de konijnen op elkaar, wat kunnen ze hebben... Lijdt de ene er echt onder? Enzovoorts.

Je zou er voor kunnen kiezen om een time-out te geven voor bijv. een nachtje. Maar dat is iets wat je zelf moet inschatten.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wij merken ook bij veel konijnen nu dat ze wat drukker worden.

Wat wij adviseren is de konijnen dan even tijdelijk wat meer ruimte te geven als dat mogelijk is. Soms kunnen konijnen er inderdaad wel geïrriteerd van raken. Maar je moet ze nooit uit elkaar halen, want dan ontvreemden ze van elkaar.

Wanneer ze iets meer de ruimte krijgen, dan hebben ze ook wat meer ruimte om gek te doen.

Ook kun je ze het beste veel afleiden zoals wc-rolletjes met hooi erin leggen. Meestal als de lente komt zie je dat die hormonen toch weer wat opspelen, en vaak is het dan met enkele dagen ook wel weer voorbij.

Hoop dat het lukt!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Meestal zijn het de vrouwen die last van lentekriebels krijgen en moeten de mannen het ontgelden, Bij jou zijn de rollen omgedraaid dus!

Ik zou inderdaad ook zeggen, probeer ze zo veel mogelijk ruimte te geven en veel afleiding.

En ik hoop voor je dat het snel weer afgelopen is, want kan me heel goed voorstellen dat het geen leuk gezicht is...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hier hetzelfde verhaal! Alleen had ik vorige week het idee dat mijn voedster begon met wat knorrig zijn (niet rijden), dus ik heb het vermoeden dat het rijgedrag van mijn ex-ram een reactie is op haar gedrag, om haar weer even op haar plaats te zetten. Ik had hem voorheen nog nooit op haar zien rijden, zelfs niet bij de koppeling. Zou dit bij jou ook niet het geval kunnen zijn?

Ik vind het zelf ook raar, aangezien hij wel gwn gecastreerd is...

Link naar reactie
Delen op andere sites

bij mij doet alleen het vrouwtje het, ik weet niet goed wat je moet doen, ze doet het ook niet echt vaak dus ik weet het niet maar ik denk dat je heel veel afleiding moet geven ofzo.... (srry weet echt niks) groetjes sproetje en zwartje, <3

Link naar reactie
Delen op andere sites

Toevallig hebben mijn rammen hier ook meer last van de kriebels dan me voedsters.

Gelukkig weten mijn heren dat ze het niet tevaak bij de vrouwen hoeven teproberen anders krijgen ze een flinke snauw.

Ik zal het even aankijken hoe je voedster erop reageerd verder..maybe geeft zij hem een snauw en is het afgelopen.Anders vind ik dat je soms wel mag ingrijpen als zij niet durft want hem maar z'n gang gaan en een angstige dame krijgen is ook niet fijn.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb inmiddels afleiding voor Gijs. een doos verbouwd waar ie druk mee is nu, hij is volgens de da niet gesocialiseerd en doet gewoon waar ie zin in heeft, aaien ok, zolang hij het goed vind, maar zodra een tweede hand komt issie weg, want pakken dat kan niet en op schoot... oew! mn vest is gatenkaas! zou je niet zeggen he als je zijn lieve lieve koppie ziet!

Miep is wat stillig binnen, is denk ik meer een buitendier... eerste keer voor haar binnen in dr leven. Hopelijk snel buiten dag en nacht. dan is ze weer in dr element....

Bedankt voor de reacties!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .