Ga naar inhoud

Moederloos!!


~*carly*~

Aanbevolen berichten

ze maken het zeker erg goed,nog stees ze drinken ook goed.

En mijn konijnen zijn getatoeerd,en zijn geheel gezond anders komen ze echt niet in aanmerking voor de fok.En daarbij lopen ze elke dag buiten krijgen het lekerste groenvoer en ander lekkers en worden elke dag vertoeterd.Dus ik zou niet weten wat ik fout zou doen,maar inderdaad dat staat geheel los van deze jongen ik weet echt wel waar ik mee bezig ben,en dat de jongen het mogelijk niet overleven ben ik ook van op de hoogte maar ik hoop toch het beste.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik vind het top waar je mee bezig bent, menig andere persoon in de dierenwinkel (ik werk er zelf ook :yes:) zou zeggen dat hij ze maar weer mee moet nemen.

Ik zelf had ze ook meegenomen als ik in jou situatie had gezeten..

Beter één kans dan helemaal geen kans..

Link naar reactie
Delen op andere sites

ik vind t ook knap van je wat je gedan hebt. het s niet alleen een kwestie van willen maar ook zeker van aandurven! ik vind t goed van je dat jij je inzet voor deze beestjes. als jij niks had gedaan waren ze er nu vast en zeker niet meer geweest! goed van je!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ze zijn vandaag 11 dagen,en bij 1 van de 3 zijn gister de oogjes open gegaan,ze liggen lekker in hun handoek weggekropen en telkens als ik ze zie denk ik Tjonge! wat zijn julie al grooot!!! haha ook knabbelen ze al aan voer als ik het in het nestje gooi en eten ze het hooi uit het nestje.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als ze dus nu al gaan eten meis hebben ze gewoon honger helaas.Als ze nu hooi en of stro gaan eten kunnen ze er een verstopping van krijgen.Ze eten normaal pas met 3 weken van zelf hooi en bix.Hun darmen zijn er nu nog niet opingesteld.Als de andere konijntjes hun ogen niet snel open gaan van zelf .Want het kost veel energie dan zijn ze toch ondervoed.Veel sterkte met het spul.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb gisteren een heel gesprek gehad met Inge Thas over de leeftijd waarop baby's mamakonijn mogen verlaten. Zij zegt dat babynijnen vanaf twee weken hooi en vaste voeding beginnen te eten. Dus dan is 11 dagen toch niet zo vreemd, vind ik.

Link naar reactie
Delen op andere sites

nou ondervoed zijn ze zeer zeker niet,ze zien er precies zo uit zoals mijn andere jongen konijntjes op die leeftijd,het is ook niet echt dat ze bakken vol voer eten,maar gewoon ze knabbelen aan de korreltjes net als aan plukjes hooi,maar dat is logisch ze zien voor het eerst wat dus proberen uit wat het is en knabbelen.vorderest komen ze netjes aan en bij alle 3 zijn inmiddels de oogjes open.Als ze gedronken hebben zijn hun buikjes mooi rond en vallen ze onder Flo in slaap,want ja ik heb Flo nog altijd wel op schoot bij het voederen.

Maar ik ben zo blij dat ze na al die zorg het zo goed maken want ze zijn erg schattig en het worden echt al mooie konijntjes!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zoals ik al vaker hier op het forum heb gezegd is dat ze mooie ronde buikjes hebben geen gearantie dat ze ook goed gevoed worden.

Er moet ook genoeg in de melk zitten om er goed van te groeien.

Feit is na vele nestjes al te hebben zien opgroeien dat je de mate aan goeie kwaliteit melk van de moeder kan afzien aan hoe vroeg ze gaan eten.

Even 2 voorbeeldjes van dit jaar.

Mijn 5 ling wat erg veel is voor een dwerg kwamen pas met 2,5 week het nest uit en begonnen pas interesse te tonen toen ze 3 weken oud waren in brokjes.

Mijn nest van 3 kwam al met 2 weken het nest uit en begon al met 2,5 week mee te gaan eten.

Aangezien ik ze elke dag weeg kon ik ook wel begrijpen waarom.

De vijfling kreeg een veel betere moedermelk waar ze veel harder van groeide dan de drieling.

Konijntjes die dus al zo vroeg beginnen met mee eten krijgen te weinig voeding uit de moedermelk en zijn ondanks dat ze er misschien in jouw ogen normaal uitzien ondervoed.

Link naar reactie
Delen op andere sites

nou ondervoed zijn ze niet,want bij ons worden ze ook 2 x per dag gewogen en daarbij komen ze erg netjes en goed aan,en inderdaad je kan bij iedere moeder goed merken hoe de melkproductie is,ik had een paar maanden terug ook een nestje waarvan de jongen minder snel groeide en er ook echt een ielig jonkie bij zat,en later een nestje van 4 waar ik er 2 bij over had gelegd(wanhoopspoging) die ze alle 6 met succes groot gebracht had geen ieltje of fijner jonkie allemaal gewoon goed op gewicht.

En dit zijn er natuurlijk maar 3,maar het worden wel erg leuke konijntjes,ik heb ook foto's van ze...owwww ze zijn zo schattig haha echt mijn konijnen baby's en natuurlijk ook van Flo :P

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 jaar later...

Kijk, ik ben een ervaren fokker van Vlaamse reuzen.

Bij mij is het ook al voorgevallen dat er een konijntje na de bevalling of iets na de bevalling overleden is. In dit geval kan je maar 1 ding doen en dat is ofwel de jongen handmatig groot brengen of het bij een andere voedster doen.

Nu, ik wil allereerst zeggen dat konijnenjongen vanaf de leeftijd van 2 weken al zelfstandig een klein beetje voeder naar binnen kunnen werken, zowel hooi als korrels! Daarnaast krijgen ze nog hun melk. Dit betekend allesbehalve dat de konijnen ondervoed zijn (dit kan misschien zo zijn, maar dat hoeft niet noodzakelijkerwijs zo te zijn). Mijn jongen zijn er allemaal buiten 1tje (van de 9) MOEDERLOOS doorgekomen, en nee niet met koffiemelk, maar met vervangende moedermelk voor kittens en puppy's. Ik koop dus mijn melk niet bij Konijnenbelangen (al besef ik heel goed dat die wel weten wat ze doen) maar simpelweg bij mijn dierenarts. Ik vind het persoonlijk al een mooie zaak dat ze die konijntjes probeert op te voeden, makkelijk is het ook niet als je er nog nooit mee bent geconfronteerd geweest! Dus chapeau!

Probeer 2x per dag te voederen aan 8 ml vanaf 2 weken.

Vanaf 400g is het niet meer nodig melk te geven(hierbij moeten ze 4-6 weken zijn)

Nog veel succes gewenst!

Evy

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .