Ga naar inhoud

Luna, Tygo, Jur en Fenna naar de dierenarts


Niek

Aanbevolen berichten

  • Reacties 980
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Iets te vroeg een bericht geplaatst, want ze heeft weer keutels en hele mooie! :P

Ze eet nu goed vind ik. Ze heeft al biks met medicatie op. Een stuk wortel en nu is ze nog hooi aan het eten. Wat denken jullie; zou ik haar deze middag weer bij de andere zetten als het zo goed blijft gaan?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als het zo goed blijft gaan, zou ik haar weer bij de anderen zetten.

Daar voelt ze zich toch het meeste op haar gemak lijkt me.

En je kent je konijntje goed genoeg om haar in de gaten te kunnen houden.

Ze keutelt nu weer en dat is gewoon moeilijk te zien als er drie andere keutelaars bij zitten :P.

Geweldig dat ze zo snel weer is opgeknapt. Goooo Fenna! :D

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hopelijk gaat het snel beter met Fenna en Luna. Het is natuurlijk wel even wennen dat ze weg is geweest en nu weer ineens terug komt. Bij mij heeft de ziekte van Speedy ook een week of 2 voor onrust gezorgd. Nu is het weer koek en ei, gewoon laten gaan dan komt het vanzelf wel weer goed.

Wat betreft de ciseral (darm stimulans) ik moest deze nog een aantal dagen doorgeven. Op woensdag at Speedy weer uit zichzelf maar ik moest de ciseral tot zondag blijven geven. Ik moest het eerst 4 x per dag maar vanaf woensdag mocht dat 3 x per dag (0,5 ml). Ik zou het dus in ieder geval nog een paar dagen doorgeven, hou bijvoorbeeld zondag aan en stop daarna. Ik ben wel in 1 x gestopt met geven, daar heeft ze verder geen last van gehad.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik geef vandaag 3 keer, morgen 2 keer en dan zondag nog een keer. Dan bouw ik het langzaam af. Ze keutelt nu ook behoorlijk in de ren. Heeft ookal gegeten. Ze is erg actief en is weer helemaal de oude. Nu moet luna nog even bedaren en dan komt het goed. Jur trekt zich nergens van aan. Fenna mag bij hem. Tygo is twijfelgeval. Hij is wel wat onrustig nu.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja komt ook wel goed. Luna jaagt wel op Fenna, maar die zo snel dat Luna haar niet bijhoud. Fenna zit nu in de buitenren. Luna bewaakt het overdekte gedeelte. Moet even in de gaten houden of Fenna wel nog naar binnen mag.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nou, net even om het hoekje gekeken en ze lagen met z'n vieren samen. De heren in het midden en de dames aan de buitenkant. Tygo gaf Fenna een wasbeurt, dus tussen tygo en fenna is het weer goed.

Luna heeft de mannen een nacht voor haar alleen gehad, dus heeft even moeite met delen.

Toen ik Fenna in de ren zette kwamen ze alledrie meteen naar haar toe. Jur gaf haar meteen een likje. Super lief en vanuit het niets ging luna in de aanval. Gek hoe dat gaat. Ze zijn vanaf half 6 van elkaar gescheiden gister. Ze hebben nog samen in de reismand gezeten.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het gaat niet goed met Fenna. Ze eet niet meer en gaat weer ongemakkelijk liggen. Ik heb haar weer uit de groep moeten halen. Ik denk dat de stress van het herkoppelen op dit moment te veel voor haar is. Luna rent als een dolle stier door de ren achter Fenna aan. Er vallen geen gewonden, dus normaal gesproken zou ik niet zo snel ingrijpen, maar gezien de gezondheid van Fenna heb ik geen keus.

Ik heb Fenna net pijnstilling gegeven. Kijken of ze weer gaat eten en of ze nog keutelt. Ik zit zelf ook behoorlijk in de stress nu.

Luna niest weer. Waarschijnlijk zal de stress haar ook niet goed doen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

tjee niek het zit je ook niet mee zeg op het moment

of fenna door de pijnstilling of doordat ze weer uit de groep is

is een moeilijke vraag

ik zou denken ze lag ongemakkelijk zei je dus zou denken de pijnstilling werkt

maar zeker weet ik dat ook niet natuurlijk

sterkte met fenna en ook met luna

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ongeveer een uur na de pijn medicatie begon ze weer te eten. Ze hups ook rond in het hok. Ze durft er niet uit, maar ze heeft de hele gang. Ik heb al een handdoek voor het hok gelegt zodat het niet zo glad is.

10 minuten geleden nog bij haar gekeken. Ik zie nog geen keutels. Ze zit nu 2 uur binnen. Medicatie gaat er goed in.

De volgende keer ga ik koppelen op neutraal terrein. Ik had alleen niet verwacht dat dat nodig zou zijn.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het blijft raden natuurlijk. Ik ben ook niet gewend van luna dat ze zo fel is. Toen Fenna vorig jaar in de groep kwam had Luna ook wel wat moeite ermee en ze joeg op Fenna, maar stelde eigelijk niets voor. Nu rende ze grommend rond.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .