Ga naar inhoud

Luna, Tygo, Jur en Fenna naar de dierenarts


Niek

Aanbevolen berichten

  • Reacties 980
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Toen ik vandaag ging kijken was ik helemaal enthousiast. Dat hoef ik jullie als konijnenliefhebbers niet uit te leggen. Soms moet ik even de tijd nemen om het te overdenken. De vorige keer was er ook een koppel dat ik meteen wilde hebben. :P

Het is overigens ook belangrijk af te wachten hoe het met luna gaat na de medicatie... Een koppeling is toch altijd wel wat stressvol.... Haar gezondheid gaat voor natuurlijk.

Link naar reactie
Delen op andere sites

daar heb je ook nog eens gelijk inmet luna

daar moet je net geen stress bij hebben

ik had het zelfde met bram hoor

maar ben eigelijk ook blij dat de rust hier

is teruggekeerd

met gompie en kwibus waren rotweken

en vandaag was het een verademing dat ik er niet bovenop

hoefde te zitten

stel je voor dat bram ook weer voor heibel zorgt pffffffff

heb ik echt geen zin in

dus ik begrijp je beslissing niet doen hoor

ook zij vind een fijn baasje

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gisteravond viel me op dat Tygo Fenna wegjaagde toen ik groenvoer ging geven. Toen Fenna weer terug naar de bak ging mocht ze gewoon eten. Niets aan de hand, maar vanmorgen met biks geven weer hetzelfde. Nu was ik deze middag de hokken en ren schoon aan het maken en ik vond Fenna rustiger. Normaal zit ze overal met haar neus bij en is ze bang dat ze iets mist. Nu heeft ze rustig tegen Luna aangelegen. Die haar overigens uitbundig aan het wassen was. Nu dacht ik; even kijken of ik haar kan aaien, want als dat mag klopt het echt niet, maar Fenna ging ervandoor zoals altijd.

Ik heb haar wel nog hooi zien eten en ze heeft vanmorgen biks gehad. Ik hou haar in de gaten iig.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik moest meteen met spoed komen met fenna. Dat heb ik gedaan en ben nu net terug. Ze heeft gas. Ze hebben pijnstilling gegeven en vocht toegediend. Ik heb nu darmstimulerende medicatie, pijnstilling en dwangvoer meegekregen. Ik heb haar nu even binnen apart van de andere zodat ik kan zien of ze keutelt en eet. Bovendien is het ook gemakkelijker met medicatie toedienen als ze in een binnenkooi zit.

De DA zei dat ik het gelukkig snel opgemerkt had.

Luna had ik ook meegenomen. Achteraf voor fenna heel fijn, want ze had veel steun aan luna. Luna's longen klinken goed, dus ik moest het toch even aanzien. Te veel AB is ook niet goed voor haar.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Pfoee.. Goed dat je zo snel gehandeld hebt! Hopelijk knapt we ze snel weer op en gaat ze weer zelf eten. Enig idee waardoor gas ontstaan is? heel veel sterkte en beterschap met haar! En hopelijk gaat het toch weer over bij Luna, als de longen goed klinken zou k me in iedergeval niette veel zorgen maken. Zou het eventueel ook allergie kunnen zijn ipv snot?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Poeh wat een avontuur weer. Heel goed dat je er zo snel bij was.

Toch fijn als je je konijnen zo goed kent. Dan weet je meteen dat er iets mis is.

Ik ben helaas ooit te laat geweest door een slechte DA en weinig kennis van mijn kant. Maar dat overkomt me niet nog een keer.

Duimen dat ze snel weer helemaal de oude is.

Hoe gaat het nu met haar?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedankt voor jullie reacties. Fenna heeft nog geen keutels. Wel heeft ze even een beetje van het hooi geknabbelt. Ze staat nu op de gang zodat ze ook wat ruimte heeft om te lopen zonder dat de honden haar lastig vallen.

De da zei dat ze ook buiten mocht bij de andere, maar moet wel in de gaten houden of ze keutelt. Ik heb toch maar besloten haar even apart te houden. Anders kan ik haar niet goed in de gaten houden wat keutelen en eten betreft.

Bij nicolai kreeg ik meteen goede hulp. De hele wachtkamer zat vol, maar fenna mocht met spoed voor.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat is goede service. Toen Koenijn gas had, kreeg hij ook de spoedbehandeling.

Is natuurlijk ook wel echt een spoedgeval. Ik zou haar ook apart houden. Je wil toch goed in de gaten kunnen houden hoe het met haar gaat. Wat Koenijn toen ook fijn vond, was het masseren van zijn buikje. Misschien dat Fenna dat ook fijn vindt?

Weet niet hoe ze is met aaien en knuffelen. :)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het is echt zielig. Ze had echt enorm pijn bij de DA. Ze maakte een soort piep geluid toen hij aan haar buik kwam. Haar buik voelt ook heel dik aan. Ik schrok erg toen ik het vandaag voelde met haar in de reismand zetten.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .