Ga naar inhoud

Oog ontstoken?


S_anne

Aanbevolen berichten

Hallo allemaal,

Ik ben een beetje een bezorgd baasje en omdat ik niet zo goed weet wat ik moet doen wil ik jullie om jullie mening vragen. Mijn rammetje is gisterochtend gecastreerd. Nu heeft hij sinds gisteravond dat 1 oog er wat rood uit ziet en hij krabt er regelmatig aan, waarschijnlijk omdat het hem niet lekker zit.

Hier heb ik een paar foto's:

http://imageshack.us/photo/my-images/811/foto1di.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/861/fotoonc.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/690/foto2shj.jpg/

De derde foto is zijn andere oog. Ik ben eerlijk gezegd bang dat ze vergeten zijn om zijn ogen te zalven tegen uitdrogen tijdens de castratie... en dat er daarom een irritatie is opgetreden... Vinden jullie dat ik nu een DA moet bellen of moet afwachten tot maandag? Kan het erg veel kwaad? Ik heb het nu wel een keer gewassen met gekookt, gekoeld water... is dat goed?

Ik hoop iets van jullie te horen wat me kan helpen, alvast bedankt!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik vind niet dat het er heel alarmerend uitziet, misschien is de zalf wel in de oogjes gedaan en is er een lichte irritatie als reactie daarop. Ik kan me herinneren dat mijn rammetje ook een paar dagen een beetje plakkerige rode ogen had door die zalf. Schoon houden met gekookt afgekoeld water kan geen kwaad. Je zou eventueel ook homeopathische druppels kunnen halen met euphrasia er in maar het ziet er echt niet heel dramatisch uit zeker als je bedenkt dat hij gisteren gecastreerd is :bunny1:

aangepast door Miffy1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedankt voor jullie reactie. Ik begrijp eruit dat direct een DA bellen niet nodig is? Als het maandag nog zo is ga ik even langs de DA. Het kan niet zo snel gaan dat hij er meteen blind aan word ofzo? Of denk ik nu veel te ernstig... Maandag is echt niet te laat?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .