Ga naar inhoud

Pusbult bij oor


fooffer

Aanbevolen berichten

Hoi allemaal,

Mijn konijn had al een tijdje een pusbult onder haar oor. De dierenarts vond het in eerste instantie geen goed idee om er iets aan te doen, omdat het daar nog erger van kan worden. Ongeveer een half jaar later had ze aan die kant ineens oorontsteking. De bult bleek doorgebroken te zijn naar het oor. Ze is toen geopereerd en ik heb het zes weken open en schoon kunnen houden (het was open gehecht). Nu is helaas weer dichtgegroeid en begint het weer op te zwellen. Heeft iemand hier ervaring mee? Weet iemand een konijnenspecialist (ik woon in Boxtel, BR)? Want deze kwaal schijnt zeer moeilijk te verhelpen zijn...

Alvast ontzettend bedankt!

Grz,

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nee nog niet. Ga ik wel even doen deze week. Maar ze heeft er niet zichtbaar last van. Ze eet gewoon goed. Dat deed ze trouwens na de vorige operatie ook meteen weer. Sterk beestje dus! Ik hoop dat de dierenarts er wel iets mee kan om het definitief op te lossen. Ik hou jullie op de hoogte!

Grz!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Misschien kun je contact opnemen met Evert-Jan de Boer van dierenkliniek Wilhelminapark. Hij behandelt abcessen met een of andere injectie. De naam is mij te moeilijk om te onthouden maar hij boekt daar goede resultaten mee.

Succes!! Ik weet uit ervaring dat het rotdingen zijn.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi allemaal,

Vanmiddag kon ik bij de dierenarts terecht voor de bult. Na er goed naar gekeken te hebben, het verhaal van de vorige dierenarts gelezen te hebben en goed naar wat ik vertelde geluisterd te hebben (ik ben bij de operatie aanwezig geweest) heeft hij besloten er niets aan te doen. Hij denkt namelijk dat het geen abces is, maar een ... (ik weet niet meer hoe hij het noemde).

Het komt er op neer dat hetgene dat de pus veroorzaakt er uit zal moeten zweren en aangezien niet duidelijk is wat dat is en of het verwijderd kan worden (met alle risico's van nogmaals opereren e.d.) vond hij het beter om even af te wachten en het goed in de gaten te houden. Ze eet immers goed, gedraagt zich normaal e.d. Dus ik blijf het goed in de gaten houden, maar het blijft een vervelend idee...

Grz!

Link naar reactie
Delen op andere sites

ja inderdaad dat lijkt mij ook zo hebben paarden droes ook een soort pusachtige infectie ook die kan naar binnen slaan zonder behandeling trouwens ookwel met behandeling maar dan gaan ze toch echt dood

ik zou een sec opinie aanvragen bij een andere dierenarts maar dat ben ik hihi

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 maand later...

Hoi allemaal,

Inmiddels ben ik teruggeweest bij de eerste dierenarts (naar mijn idee een goede nijnendokter). Ze heeft opnieuw geopereerd en dit keer een antibioticabolletje geimplanteerd, dat een tijdje antibiotica afgeeft. Het is nu drie weken geleden en de bult is helaas nog niet weg (maar ook niet groter oid). Wel ziet het oor er nu gezond uit. Ik hoop dus dat het hierdoor helemaal verdwijnt... hopelijk is zo'n bolletje implanteren DE oplossing voor dit soort rot bulten! Ik hou jullie op de hoogte!

Grz!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .