Ga naar inhoud

Ralph wilt niet echt eten...


Yicke

Aanbevolen berichten

Ik merkte dat ook altijd, tegen de tijd dat de pijnstiller gegeven moest worden ( ook vaak een uurtje vantevoren al) merkte ik dat ze wat rustiger werd en stiller, en dan gaf ik ook altijd de pijnstiller iets vroeger.

Nou mooi dat je de dosis gesplitst hebt, want als hij 12 uur werkt dan zou hij bij 1 dosis , 12 uur pijn hebben.

Je volgt je gevoel en dat moet je ook blijven doen, jij kent hem het beste en jij ziet meteen als hij zich anders gaat gedragen :cool:

Link naar reactie
Delen op andere sites

Voorlopig is het status quo. Hij heeft sinds vanmorgen een plantje basilicum op en ik denk zo'n 3/4 van een dikke bos krakende peterselie. Ook zo'n 250ml kommetje aan gedroogde paardenbloem.

Voorlopig is hij OK, vrolijk. Hij eet maar met héle kleine beetjes, maar lijkt geen pijn te hebben (er wordt gesuft in de 'dood konijn' houding dat het een lieve lust is).

Aangezien hij de te weinig eet en er de laatste uren geen keutels meer bijgekomen zijn, gaan we hem binnen een uurtje terug dwangvoeren, wanneer hij weer zijn medicatie moet hebben.

We denken wel dat het keutelen dat nu ophoud ermee te maken heeft dat hij gisteren in de late namiddag en vroege avond bijna niets gegeten heeft, aangezien hij onder narcose was. Als alles 24h duurt om door zijn maag-darmstelsel te gaan, dan zitten we nu met een 'gat'. Kan dat kloppen? Heeft iemand een idee?

Hij is levendig, wast zich proper, laat redelijk zijn medicatie toedienen en laat zich nadien nog knuffelen ook. Hij eet vooral als je het hem aanbiedt, maar gaat af en toe ook uit zichzelf een takje opzoeken... Status quo dus, alleen de keutels zijn wat minder.

Aangezien hij vandaag en vannacht wel gegeten en bijgevoederd is, hopen we vannacht en morgen beterschap op keutelvlak te zien. Hij gaat alleszins niet achteruit en wordt permanent bewaakt, echtgenoot en ikzelf lossen elkaar af, zodat we toch nog een beetje slaap kunnen inhalen. Ik slaap een uur of twee, we geven hem eten, man slaapt een uur of twee, we geven eten... Allé, alle drie uur of zo eet hij iets en indien nodig krijgt hij medicatie; Voor de rest zitten we rustig bij hem, op de grond.Onze ruggen zijn geradbraakt, onze billen doen pijn, maar Ralph geniet van de aandacht.

Als er iemand nog een wondermiddel kent, we horen het graag!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nee ik ken helaas geen wondermiddel, ik wou dat dat er was :bounce:. Nou het feit dat hij wel eten aanneemt is een goed teken toch, en je merkt dat ie wat te weinig gegeten heeft en je voert hem bij, meer kun je op dit moment ook niet doen lijkt me. En dat ie zo relaxed gaat liggen ( ik noem dat altijd de plof-houding :he:) dan betekent het dat hij toch wel relaxed is en niet echt pijn heeft. Pijnstillers werken dus goed.

Kan me voorstellen dat jullie ruggen en billen het zwaar te verduren hebben maar weet zeker dat Ralph dat waardeert :wink2:

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hij is aan de beterhand.

Na de schrik dat hij te weinig zou gegeten hebben gisteren is hij toch beginnen knabbelen, aan zijn hooi, aan peterselie, aan... Ja, aan vanalles eigenlijk. Niet heel veel, maar niet meer te weinig om nog per se de stress van het dwangvoeren erbij te geven.

Hij is dan ook opnieuw beginnen keutelen in de late avond, dus we hebben hem vannacht vooral zijn medicatie gegeven en alle paar uur geobserveerd. Hij heeft sedert gisteren avond peterselie op, een witloofstronkje, twee bakjes SS brokken en een hele dosis hooi en heeft een voor hem normaal aantal keutels gelegd, al zijn ze nog wat donker en hard, ze hebben al bijna de juiste grootte.

We zijn dus al een beetje geruster, zeker omdat hij vannacht geen teken van enige pijn gaf toen het tijd was voor zijn medicatie, in tegendeel hij lag languit hooi te eten toen. We hebben nog pijnstillertje gegeven, omdat we hem 's nachts niet zo streng in het oog kunnen houden en zijn van plan, als hij nu om 14u nog geen pijn toont, eens over te slaan om te kijken of de pijn weg is. Bij de eerste signalen kunnen we terug ingerijpen.

Hij eet flink, is bijzonder levendig en keutelt flink, dus alles ziet er goed uit. De medicatie voor zijn buikje (cicaral voor de maag/darm lediging, primperan voor de eventuele krampjes en de stimulans) gaan we zeker nog vandaag even frequent bij geven, morgen lichtjes afbouwen en kijken hoe het gaat.

Voorlopig kan ik voorzichtig zeggen dat het eruit ziet dat het ernstigste gevaar geweken is. Het enige waar hij nog last van heeft is dat hij in de keuken moet blijven en pas straks terug in de living mag... Daar is hij niet gelukkig mee ;-)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hij doet het voorlopig heel goed. Deze middag hebben we geen pijnstiller meer gegeven en hij is nog altijd prima in orde en heeft duidelijk geen pijn: hij ligt rustig ontspannen te slapen op zijn zij (dood konijn-houding), knabbelt rustig op zijn hooi, zoekt zelf eten op (al is hij bijzonder kieskeurig, vooral de brokken, peterselie en gedroogde paardenbloem, naast zijn hooi) hij keutels goed, al zijn ze nog donkerder dan gewoonlijk en ietsjes kleiner dan gebruikelijk.

Hij maakt ook voldoende blindedarmkeutels, al eet hij ze niet allemaal op. Ik denk dat ze door de antibiotica misschien minder goed zijn dan gebruikelijk. De meeste eet hij op, maar als hij ze niet wilt (1/4) dan dringen we niet al te sterk aan.

We gaan zijn medicatie nog een dag of twee vol proberen te houden, al sta ik er voor morgen middag alleen voor en ben ik niet zeker dat ik alles er in ga krijgen. Nu houdt mijn man hem vast en geef ik de medicatie en de laatste 2 keer is dat al moeilijk genoeg, hij heeft duidelijk zijn eigen willetje terug...

Ach, 't is gewoon terug onze lieve koppigaard met z'n momenten. Zolang hij eet en keutelt, mag hij zo moeilijk doen als hij wilt de komende weken...

Link naar reactie
Delen op andere sites

@ Wabbit:neeneen, dat antibiotica krijgt hij nog tot en met zaterdag in zijn kas gedwongen... Die zouden we nooit zomaar stoppen.

De primperan en de cicaral moeten vandaag, om praktische redenen, iets afgebouwd worden.

Vannacht heeft hij nog zijn dosis gekregen, vanmorgen ook, maar vanmiddag sta ik er alleen voor en aangezien hij zich geweldig goed voelt voor de moment (en dus zijn kracht terug heeft...) vrees ik dat ik dat er alleen niet in kan krijgen. Op zo'n moment is een meisje blij met een sterke echtgenoot in huis, maar ja, die moet ook werken voor de kost...

Ik ben ook op kantoor, maar werk in de stad waar we wonen, op 10min met de fiets van huis. Deze middag ga ik dus over huis, om hem te controleren.

Met de cicaral hadden we de instructie gekregen om dat 2 à 4 keer per dag, 1,25 à 2,5 ml per keer van te geven. Tot nu toe kreeg hij het 4 keer per dag 1,5 ml, vanmorgen hebben we hem, gelet op de verwachtte middag-problemen, 2,5 ml gegeven. Vanavond krijgt hij het opnieuw. Het enige wat er dan mogelijks bij inschiet is de primperan, alhoewel hij die nog het meest OK vindt van alle medicatie en ik hoop hem er met brokjes in te krijgen...

Hij heeft gisteren al bij al bijna normaal gegeten en gekeuteld, in beetjes wel en vooral SS en hooi. Vanmorgen zat hij flink te knagen aan wortels en brocoli, wat hij tot nu toe links liet liggen, en was meteen daar toen de frigodeur open ging... Zin in verse peterselie. Hij heeft dan ook meteen peterselie, de verse wortel en een halve verse witloof verorberd, tesamen met 1/8 van een brocoli. We hebben hem dan ook nog wat brokjes gegeven, waar hij vrolijk aan bezig was toen ik vertrok naar kantoor.

Al bij al denk ik dat hij bijna beter is, al zullen zijn darmpjes nog zwakjes zijn. We informeren bij de dierenarts of ons plan om af te bouwen OK is (vandaag en morgen nog 2x per dag zijn primeran en cicaral, 's avonds antibiotica, vanaf woensdag nog één keer per dag 's avonds bij de antibiotica tot zaterdag, dan kunnen we ook met de antibiotica stoppen).

Zo bouwt alles rustig af en kunnen zijn darmpjes en maagje wennen aan het alleen verteren van zijn eten. (en is het haalbaar voor ons jammer genoeg krijg je geen familiaal verlof voor een ziek konijntje...). Als hij het vaker nodig heeft, dan zullen we verschuiven en gaat hij 's middag rond 13u zijn medicatie krijgen: manlief vertrekt dan in Edegem om 12u, is rond 12u45 thuis, en geraakt dan voor 14u terug binnen op kantoor. Als hij voor 12u vertrekt of na 14u terug komt, is hij een halve dag kwijt...).

Zodra hij maar één keer per dag zijn medicatie meer moet hebben, kan hij weer de woonkamer mee onveilig maken. Hij zit nu al enkele dagen in de keuken, wat toch uiteindelijk kleiner is dan met de 15m2 living erbij...

Maar goed, we zijn ontzettend trots op onze flinke man en blij dat hij het zo snel zo veel beter maakt. Vrijdag op zaterdag nacht zag het er even héél slecht uit... Vanaf nu zal er hier permanent cicaral en metacam in huis staan, dat vind je niet bij de apotheek. Primperan kunnen we zo altijd krijgen, onze apotheker is zo vriendelijk om het mee te geven als hij achteraf het voorschrift krijgt... Ik moet er niet aan denken dat hij op zaterdag ziek wordt en onze dierenarts juist zonder cicaral zit (zoals nu op vrijdag...) we hebben gans Vlaams Brabant afgereden op zoek naar cicaral!

Ik zal jullie nog op de hoogte houden eens we weten hoe af te bouwen. Dat kan misschien nog zinvol zijn voor anderen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Oh ja... Momenteel ben ik alleen ongerust omdat hij door dit voorval over tijd is met zijn enting voor Myx. Hij is in het voorjaar gevacineerd, de dierenarts zei eind oktober, begin november opnieuw, maar door nu zo ziekjes te worden, kon hij niet ingeënt worden (afspraak stond voor vandaag). Aangezien hij dus wat over tijd is en bij de dierenarts geweest, ben ik bang dat hij ergens iets zou opgelopen kunnen hebben, gelet op de vele zieke konijntjes in het land.

Voorlopig lijkt de myx nog niet tot in Leuven doorgedrongen en Ralph zit binnen in huis en we hebben overal vliegenramen. Met de frissere temperaturen zullen er ook wel minder muggen zijn, maar toch...

Bij de dierenarts zaten géén andere konijntjes toen hij er was, dus de kans is klein, maar met de verhalen van Rambo, Fluffy en C°... Brr... Hopelijk is er geen mug gepasseerd ...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als je de medicijnen gaat afbouwen kan je dat doen door bv ipv 4x daags ,dan 3x daags dan 2x daags en dan 1x.....maar dan wel dezelfde hoeveelheid.

Over die inenting....ik heb hetzelfde probleem toen gehad met Ollie.....geven als hij ziek is en aan de AB zit is onverstandig.Maar ik denk dat als hij binnen zit je het beter later kan laten doen.De enting zal dan wel duurder zijn;hoe je het ook bekijkt het blijft een risico.Maar als je hem nu laat enten en hij wordt er ziek van heb je ook een probleem.

Link naar reactie
Delen op andere sites

@ Nathalie: wij laten hem altijd thuis inenten, dus we betalen altijd sowieso voor de volledige flacon. De kans dat er juist in die periode nog iemand zijn konijn laat inenten is klein.

Ralph houdt niet van de dierenkliniek... Te veel honden en kattengeur denk ik...

Vanavond komt de dierenarts nog eens langs ter controle, ik ga dan ook vragen hoe we best afbouwen en wat te doen met de vaccinaties. Nu laten inenten zou ik sowieso niet doen, maar hoe lang kan ik wachten en heeft het dan nog zin, gelet op de tijd van het jaar... Ik zal laten weten wat de dierenarts zegt.

Ik heb de indruk dat hij de laatste paar dagen vaker zijn oren wast, ook vanbinnen. Ga zeker de dierenarts daar ook eens naar laten kijken. Op een zeker moment wordt je paranoide hè, iedere nies en zucht is dan weer iets anders...

Vanmiddag was alles perfect in orde: bak vol met keutels van normale grootte, al zijn ze nog wat donkerder. Hij eet natuurlijk nu eventjes terug biks, aangezien hij dat vlot binnen speelde en zo zijn kalorietjes binnen kon hebben en dus minder groenten, 't zal misschien daar aan liggen. Hij heeft ook zijn primeran flink genomen, zonder al te veel gevecht (heb hem verrast met het spuitje in zijn bek terwijl hij lag te slapen ;-)). De cicaral moest sowieso 2 à 4 keer per dag, dus nu gaat het 2 keer zijn, met de dosis daarvoor, tot de dierenarts het anders zegt.

Pfff... Ik durf het bijna niet te zeggen, maar hij is er precies door aan het komen. En hij is eens zo knuffelig precies, alsof hij beseft dat we hem verzorgd hebben. Alle aandacht kan er natuurlijk ook mee te maken hebben ;-)

Hout vasthouden...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Mijn dierenarts heeft me gezegd dat metacam heel erg zwaar is voor de maag van konijntjes, maar in dit geval is het misschien wel nodig om wat pijn te stillen ?!( al zou metacam niet heel zwaar pijnstillend maar eerder ontstekingsremmend werken heb ik me laten vertellen)

Ik zou inderdaad kleine beetjes goed verspreid geven zodat alles wat in beweging blijft!

Als hij korrels eet kan je op de zak zien hoeveel hij zou moeten eten per dag... als hij dat ongeveer zou eten dan zou ik het goed vinden om de dwangvoering te stoppen denk ik!

Mijn konijnen hebben myxomatose gehad, na 2 sterfgevallen is er 1tje nu aan het doorkomen! die heeft 3 weken aan een stuk 2x daags 0,4mL metacam gekregen! (hij weegt wel 3,1kg !) maar is altijd goed blijven eten... belangrijk is om te zien dat ze goed keutelen en gewicht in het oog houden... Ik woog hem alle dagen maar heb hem gelukkig nooit moeten dwangvoeren omdat zijn gewicht wat op peil bleef! Enkel wat vocht bijgegeven uit voorzorg... Lijkt me heel zwaar dat dwangvoeren!

Hopelijk komt alles goed met Ralph! ik duim alvast mee hoor!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dag ChloëC, bedankt voor de reactie, maar je bent blijkbaar niet helemaal mee...

De Metacam werd bij ons inderdaad als pijnstiller gebruikt, van die harde maag had hij behoorlijk pijn. Ondertussen zijn we daar toch al succesvol mee gestopt, Ralph had simpelweg geen pijn meer (hout vasthouden...)

Met de dwangvoeding zijn we na vrijdag nacht ook gestopt. Hij heeft zaterdag voldoende groenten en hooi gegeten en keutelde goed, zondat is hij op de korrels gestormd en sedertdien eet hij zijn portie biks, bovenop een dosis groenten en hooi... Tja, ik ken de aantallen in gewicht van de SS, maar wil hem liever niet zo'n grote hoeveelheid droogvoer geven, dat krijg hij normaal helemaal niet (biks worden hier in huis enkel als snoepje gebruikt, meneer leeft normaal op groensel en hooi). Ondertussen eet hij zowat alles terug, dus daar zijn we over.

Het dwangvoeren was inderdaad niet van de poes. Een franse hangoor is maar ietsjes kleiner dan jouw Vlaamse Reus was (jij had toch een vlaam niet?) Hij weegt 5 kilo. Hij moest op 24h zo'n 15 eetlepes van het dwangvoer eten, over zoveel mogelijk kleine hapjes verspreid. Aangezien het toch al snel zon 45min duurde om één dosis erin te krijgen en we hem tussendoor ook rust wilden geven, was dit alle drie uur, dus 8 keer per dag, met telkens 2 eetlepels. Dat zijn véél spuitjes hoor... Gelukkig is het na een dikke drie keer bijvoeren niet meer nodig gebleken, mijn flinke man!

Voorlopig zijn er geen tekenen van enige andere ziekte dan de verstopping/dikke maag. Alhoewel hij vanmiddag héél vaak zijn oortjes waste en ik nu dus tekenen van E.C. begin te zien, bovenop de panische angst voor myx. Ach, het ongeluk zal wel geen 2e keer op dezelfde plaats neerdalen zeker?

Straks komt de dierenarts,het is een andere dan onze gebruikelijke dierenarts, een nieuwe die pas bij onze kliniek komt werken en die gespecialiseerd is in konijnen (ook knaagdieren). Heb al een dozijn vragen opgeschreven en hoop dat hij me wat betreft de Myx en de E.Cun. wat kan geruststellen.

Pfff.. arme kleine man, dat hij maar nooit meer ziek wordt!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Trouwens ChoëC, hoe weeg jij je konijn?

Onze keukenweegschaal gaat niet tot 5 kilo en onze badkamerweegschaal daar moet je zo langs weers kanten van het middenpaneel op staan, of hij weegt niet, wat dus niet lukt met zo'n reusje als onze Ralph. In de armen houden is onmogelijk, je kan hem vasthouden maar niet echt boven de grond optillen en in het reismandje staat het mandje op het middenstuk en weegt de weegschaal niet...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Oooooo sorry! ik zie net dat ik gereageerd heb op het onderste bericht van pagina 1!! Mijn internet heeft soms zware mankementen! + ikzelf ben blond= dodelijke combinatie!

Pfff amai klinkt me heel zwaar! En hij weegt ook zwaar! Mijn Vlaam weegt iets meer als 3 kilo! (hij staat wel nog erg mager van de myx hoor maar hij is er stap per stap aan het doorkomen :) ) Ze zijn sterk he! Het was bij mij 2x per dag echt een waar gevecht om die spuitjes metacam en antibiotica toegediend te krijgen terwijl hij echt dood dood ziek was... armen, benen vol krabben bij mij van al dat geweld!

Myx had je wel al gezien denk ik hoor! Ze gaan echt snel achteruit dan... Ik heb 3 gevallen gehad waarvan 2 met helemaal verschillende symptomen maar je merkt het snel genoeg... die ziekte laat er geen gras over groeien !

Ik heb mijn konijn idd eerst op de keukenweegschaal proberen wegen, maar die ging maar tot 3 kg! Dan heb ik de weegschaal uit de badkamer genomen, dat is nog een lekker oude met een wijzertje zo! Ik kan niet heel precies zijn gewicht meten tot op de gram, maar heb er snel een idee van of hij bijkomt/afvalt zo hoor! gewoon altijd op dezelfde manier wegen en dan vergelijken! Ik heb dan een paar keer de wasmand op de weegschaal gezet, weegschaal geeikt en dan konijn er in maar had de indruk dat dat niet zo goed ging...

Nu leg ik een handdoek op de weegschaal en wat errond, lok de meneer met wat lekkers en dan zet ik hem er op & probeer hem er ook op te houden! (eist best veel tijd & geduld :D )

Ik denk dat het met zo een weegschaal zoals je zegt erg moeilijk wordt tenzij je jezelf + reismandje weegt en dan je konijn in reismandje vasthouden en zelf op gaan staan, dan je eigen gewicht met het mandje er aftrekken de enige mogelijkheid is!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dag Nathalie, neeneen, niet telkens meer. Ik ben paranoia vrees ik. Gisteren heeft hij, naar mijn gevoel, vaker aan zijn oortjes zitten krabben waarbij hij,na het uitkuizen van die lange grijze hangoortjes, af en toe met z'n kopje schudde. Dat laatste doet hij altijd als hij zijn oortjes was, nadien, om alles terug goed te leggen denk ik.

Echter, normaal zit ik geen uren aan een stuk op iedere beweging van onze man te kijken. Bovendien is gisteren de dierenarts nog eens langs geweest en heeft die hem de all clear voor myx en EC gegeven, tenminste op basis van de toestand gisteren avond.

Ikzelf ben gewoon overbezorgd, gelet op de licht verzwakte weerstand ten gevolge van de maag-darmproblemen. We houden hem in het oog, maar hij is momenteel voor 95% terug zichzelf. Hij eet nog iets minder schrokkerig dan vroeger, en iets selectiever, maar hij is natuurlijk ontzettend verwend de laatste dagen en weet dat als hij geen zin heeft in witloof er binnekort wel peterselie of iets anders zal liggen en dat hij het dus gerust kan laten liggen.

In gezonde toestand krijgt hij, buiten hooi, 2x per dag groentjes. Die zijn op tegen de volgende 'groenten-voeding' waardoor hij ontzettend blij is als er nieuw groenvoer komt. Nu hebben we, tot vandaag, altijd genoeg gelegd zodat hij kon kiezen wat hij at + wat brokken. Die zijn sinds vannacht ook op (en hij krijgt er geen nieuwe meer) en vandaag proberen we terug normaal te voeden, hij eet immers meer dan genoeg hooi en valt terug op zijn groenten aan (allemaal op dierenartsadvies).

Chloë: 5kg is een normaal gewicht voor een volwassen FH-man hoor, hij is verre van dik, je voelt zijn rugje, ribben en bekken heel goed. Hij is zeker niet te mager, maar het lichte overgewicht is sinds een half jaar netjes weggewerkt met anders eten geven.

Het concept 'reismand + baas + konijn' - 'reismand + baas' = konijn is een geweldig plan, dat moeten we zeker proberen. Voor zover we hem vlot in de mand krijgen natuurlijk ;-)

Na het vele optillen en bepotelen is hij er al iets meegaander in geworden, al blijft het altijd even licht stressen.

Algemeen:

De dierenarts is gisteren nog geweest. Zijn darmpjes zijn prima op gang. We moeten nog 2 dagen primperan en cicaral geven (in totaal geef je dat best zo'n 5 dagen, zei de dokter), elk 2 keer per dag, maar nu op verschillende momenten.

De antibiotica moet, zoals verwacht, uitgegeven worden, dus tot en met zaterdag.

Verder hebben we nog een plantaardig spijsverteringsondersteunend productje gekregen, een raar troubel geelachtig goedje in een flesje met pipet. Dat moeten we nu 3 keer per dag geven gedurende twee weken en daarna 2 keer per dag, tot het flesje uit is.

Alleen... Het is een flesje van 15ml en ik weet niet op het ondersteunend effect opweegt tegen nog wekenlang 2x per dag de stress van het optillen... We gaan zien hoe goed hij het allemaal neemt en of we het niet ook op een andere manier binnen kunnen krijgen.

Wel was de nieuwe dierenarts (nieuw verbonden aan onze dierenkliniek) bezorgd om de drie knobbeltjes die hij in zijn linker zij heeft. Hij dacht meteen aan lymfenkliertumoren, wat uiteraard niet goed zou zijn en mits uitzaaiingen de maag-darmproblemen zou veroorzaken. Ik meteen in paniek-modus. Toen hij evenwel via het ziekenhuis de bevestiging kreeg dat Ralph dat al van in 2009 had en het sindsdien hetzelfde is gebleven (bultjes zijn gekrompen sinds de aanvankelijke grote dikke bult) en niet toeneemt (héél af en toe voelen ze precies wat groter, maar na enkele dagen zijn het terug drie kleine bultjes, tussen vel en vlees, die je kan bewegen en tussen je vingers kan nemen, precies of ze niet vast hangen), was hij minder ongerust.

Vetbolletjes denkt hij niet dat het zijn, maar verkalkte lymfenklieren zijn mogelijk.

Maandag komt de dierenarts thuis wat bloed nemen, dan weten we al veel meer, en hem ook enten tegen myx (kon veilig vanaf dan). Als de enting goed zijn kans heeft gekregen om te werken gaan we waarschijnlijk een thorax-foto laten nemen, om gerust te zijn.

We hopen uiteraard op iets doms en goedaardigs dat gewoon kan blijven zitten. Hij heeft ze nu al 2,5 jaar (van zijn 3,5 jarig leven), ze blijven gelijk, hij heeft er geen pijn aan, noch last van, je ziet ze ook niet zitten. Als het niet moet, laat ik liever niet opereren.

Ben ik nu weer te positief als ik denk dat, mocht hij werkelijk kanker hebben, de kans dat hij na 2,5 jaar nog leeft en gezond is (op dat voorval na) bijzonder, bijzonder klein is? Me dunkt dat kanker bij konijntjes over het algemeen toch agressiever is en meer klachten veroorzaakt dan één maagprobleem na verschillende jaren, dat dan ook nog eens snel opgelost is?

Zouden jullie, als het bloed en de foto geen klaarheid scheppen laten prikken in de bultjes? Ik ben bang dat daardoor een infectie zou kunnen verspreid worden, op de stress weer niet goed is voor hem... De vroegere 2 dierenartsen, waarvan één nochtans ook een specialisatie konijnen heeft, zouden het niet laten doen als het hun eigen konijn was.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 4 weken later...

Hoi Mirjam,

Wat een zorgen om je bunny! Kan me goed voorstellen dat je goed in de rats hebt gezeten erom!

Ik heb moet ik je bekennen niet alles gelezen van het forum, wel jouw berichtjes. Heeft hij uiteindelijk nog een diagnose gesteld? Wat er mis zou zijn met hem (Afgezien van die kleine bultjes waar je het over hebt) waardoor hij niet keutelde?

Ik begreep wel dat hij ondertussen weer wat opgeknapt is, dat is super natuurlijk! Met zo'n jong beestje is het helemaal sneu als hij dor zoiets het niet zou redden.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Celinemorret,

Ik heb geen idee wie Mirjam is, maar ik neem aan dat je vragen aan mij gericht zijn?

Ralph is al enkele weken terug de oude (de berichtjes zijn al een paar weken oud). De bultjes zijn volkomen goedaardig en hebben niets met zijn maagprobleem te maken. Het zijn vermoedelijk ontstoken talgkliertjes die nooit meer gekrompen zijn, of een cyste die ondertussen ook al half uitgedroogd is. Goed, niets om ons zorgen in te maken en aangezien het allemaal goedaardig is en geen risico inhoud, gaan we hem er niet aan laten opereren.

De darmstase kan aan verschillende dingen gelegen hebben, maar het blijft altijd achteraf gokken natuurlijk. Hij had geen infecties, geen rare bacteriën, geen verwondingen, had niets geks opgegeten, tanden en kiezen waren OK (foto's genomen + scoop).

We vermoeden dat, aangezien hij fel aan het ruiven was en we ook vonden dat het hooi, in retrospectie, er minder fris uitzag dan gewoonlijk, dat het een combinatie van te veel haar en een slechtere kwaliteit hooi moet geweest zijn. Hij is bijzonder snel opgeknapt en doet het sindsdien (houd vasthouden!) goed. Er is alleszins niets structureels aan de hand.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .