Ga naar inhoud

Mijn konijnen eten al langer als 2 weken niet meer voldoende zelfstandig.. Wat nu?


Nicky_the

Aanbevolen berichten

Wat jij me probeerd uit te leggen zie ik nu allemaal hier staan: http://www.konijnen.nl/ziekten/haarbal.htm . Het is me nu inderdaad een stuk duidelijker. Mijn voedster heeft met veel moeite uit mn hand gegeten. M'n ram is nu eindelijk aan zijn witlof begonnen.. Ik heb goede hoop, maar ga nu eerst ff een uurtje naar m'n bed ;) Om 18uur is weer hun medicijn ronde voor de ciseral en dan geef ik standaard een spuit tractonorm mee. Of ze nu eten of niet!

In de link staat inderdaad ook dat andere darmstimulerend middeltje. Dit mag je alleen geven als de darm nog niet pijnlijk opgezwollen is. Aangezien mijn voedster koorts en pijn had, lijkt het me niet slim om dit te geven. Mijn da had het me ook niet voorgeschreven.

Gister hebben ze vitamine B12 (volgens mij zelfs een complex) per injectie gekregen.

Hoe lang kan het duren voordat de konijnen weer 100% gezond zijn?

Hoe zit het met dat niezen van mijn voedster?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Moet ik ook electrolyten oplossing geven? Hoeveel moeten ze daarvan hebben? Ze zijn 2,2 kilo per konijn. Ik heb niet het idee dat ze drinken en ik heb vandaag geen dwangvoeding gegeven omdat de konijnen meer dan normaal eten. Wel maak ik het groenvoer nat, maar dat ligt 9 van de 10 keer een tijdje voordat het opgegeten wordt..

Link naar reactie
Delen op andere sites

Je kunt protexin bio lapis geven. Na oplossen krijg je een oplossing dat pro en pre biotica bevat wat goed is voor de darmflora. Ik heb het deze week ook gegeven aan mijn voedster, die ook een verstopping had vanwege stress en haar. Het is te bestellen via de webwinkel van bunnybin.

Ik vraag me af of het niet beter is om met critical care van oxbow te dwangvoeren ipv wortelhapje. Daar zitten veel meer vezels in en minder suiker wat ook weer beter is voor de darmwerking. Ik las wel dat je nu even niet hoeft te dwang leren omdat ze weer meer eten, maar bij weer langdurig dwangvoeren zou ik toch oxbow gaan geven.

Verder gebruik ik ook prozyme, dit is een poeder dat enzymen bevat die de massa om de haren heen wat zachter maakt zodat het makkelijker van maag naar darmen en verder glijdt. Ook dit is te bestellen bij bunnybin. Dit enzym zit ook in verse ananas dus een jein stukje of wat sap daarvan volstaat ook.

Ik masseer ook altijd de buikjes als mijn konijnen een verstopping hebben, als ze het toe laten tenminste.

Verder goed kammen en plukken!

Succes, ik hoop dat het weer langzaam beter gaat!!

aangepast door Soon
Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedankt!

De vezels kunnen blijven kleven aan de haren en zo de verstopping groter maken. Dit is waarschijnlijk gebeurd toen ik de biks met water tot een papje mengde en aan hun gaf..

Mijn vriend gaat morgen inderdaad een ananas en ijsblokjes zakjes halen. Dan pers ik de ananas met een vork tot moes en vries ik in. Ook ben ik begonnen met het geven van papaya blokjes. Dat had ik nog liggen en werd ook benoemd op konijnen.nl

Een electrolyten oplossing bevat ook suiker, dus als een konijn ziek is, lijkt het niet zo erg om suiker te geven.. Suiker geeft namelijk wel energie.

De werking van protexin bio lapis word verminderd met gebruik van antibiotica. Mijn voedster krijgt nu antibiotica en zal daar nog zeker 14 dagen mee door moeten gaan..

Kammen en plukken deed ik al een tijdje alle keren als ik ze in handen heb.. Alleen mijn ram durf ik nu niet meer te plukken met al die kale plekken... Hij moet geen kou vatten...

Ik hoop dat deze verbetering door zet en dat ik komend weekend weer gezonde konijntjes heb.. Of is dat een te hoge verwachting?

aangepast door Bloem
Link naar reactie
Delen op andere sites

Naja als de verstopping oplost en ze gewoon snel weer poepen dan kan het snel gaan. Maar ieder konijn is daar weer anders in.

Ik wist niet dat antibiotica de werking van bio lapis verminderd! Thanx

En nogmaals succes, je kan er echt onwijs druk mee zijn, zeker als ze beide niet fit zijn!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja, ik ben ook echt kapot.. Ben al 2 of 3 weken aan het sukkelen met ze. Vanavond voor de zekerheid even water in een spuitje en wortelpapje, maar ook weer laxeermiddel. Ik vind dat ze erg weinig gepoept hebben.

Vanavond was mijn voedster wel aan het springen en spelen. Ik had een grote kartonnendoos onderste boven gezet, een klein deurtje erin gemaakt en kranten erin gegooit.. Druk dat ze daar samen met de poes mee bezig waren! Heerlijk.. Dat geeft me echt nog meer hoop en ik kon eindelijk weer heerlijk om hun gekke fratsen lachen! M'n ram is nog niet zo op en top..

M'n voedster niest nog wel. Ik zag vanmiddag ook dat het wit van haar oog een rood plekje had, aan beide ogen. Ik dacht door de druk van het niezen en de da bevestigde dat.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Net weer de da gebeld, want mijn voedster is begonnen met diarree.. Verstopping is dus over en ik kan stoppen met laxeren. Ik heb oxbow dwangvoeding gehaald bij een vervangende da (ook konijn kundig) omdat daar probiotica en electrolyten in zit. Vanmiddag ga ik toch nog lekkernijen halen zoals ananas, peterselie en Dille. Ananas is goed voor de darmen en peterselie en dille eten ze op alsof het niets is. Ik hoop zo enorm dat dat niezen nu over gaat en ik weer zonder zorgen kan gaan genieten...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zag net 1 keutel. Die was vrij groot, maar wel een normale vorm. Hij was droog en veel haren weer... Selderij ging er net in als snoep.. Gedroogde kruidenmixen vinden ze ook heerlijk, maar de standaard dingen zoals hooi ed eten ze nog niet, maar het is een begin!

Heb net serieus een uur lang in de rij voor de kassa gestaan met een ananas, peterselie plant, rozemarijn, selderij en komkommer. Maar goed, we hebben het! De ananas blokjes zitten al in de vriezer.

aangepast door Bloem
Link naar reactie
Delen op andere sites

Yes! Ik zie weer keutels en ze eten nogsteeds redelijk! Niet zoals voorheen, maar wel meer als de afgelopen 3 weken! Ik heb ze geen dwangvoeding of dwangwater gegeven.. ze rennen af en toe weer door de tuin. Mijn voedster springt af en toe weer op de kinder picknicktafel.. heerlijk..

Het is wel opvallend wat voor een band je krijgt met konijnen na een intensieve verzorging.. Mijn voedster moest er nooit wat van weten als ik haar optilde, nu lijkt ze het ok te vinden. Dit ondervond ik 2 jaar terug ook met mijn ram.

aangepast door Bloem
Link naar reactie
Delen op andere sites

Nu vond ik weer een wat dunnige ontlasting, maar was geen druiventros, de substantie leek wel op blindedarmkeuteld en het stonk ook enorm toen ik eraan rook.. Is dit allemaal normaal of moet ik me nu weer zorgen gaan maken? Ze eet wel redelijk tot goed.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .