Ga naar inhoud

Castratie Boris


BaileyenBoris

Aanbevolen berichten

Hi allemaal!

Vandaag heb ik Boris en Bailey uit elkaar gehaald. Ze zijn nu 12 weken oud en we willen een oeps nestje natuurlijk voorkomen (wel sneu zeg, ze snappen er niks van dat ze niet bij elkaar kunnen komen!)

Boris moet nu gecastreerd worden en daarom heb ik vandaag naar onze dierenarts gebeld. Ik heb een goed gevoel bij deze dierenarts, hoewel ze hier niet op de lijst staat.

Ik heb een aantal vragen gesteld en daarom weet ik nu dat Boris minimaal een nacht blijft ter observatie en zodat ze zeker weten hij weer eet. Dit klinkt wel goed! Een ander punt is echter dat ze geen gasnarcose geven, omdat heel veel konijnen heel gestressed raken van de broodtrommel (?!) waar ze dan in moeten..

Hebben jullie dat wel eens eerder gehoord en wat vinden jullie daarvan? Zijn de risico's van een gewone narcose erg hoog?

Naar aanleiding van jullie reacties zal ik besluiten of ik hier een afspraak maak of bij een ander dierenarts (van de lijst). Bedankt alvast!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb gehoord dat gasnarcose wel beter is, maar ik heb daar dus absoluut geen verstand van ;) Milo is wel onder gasnarcose geweest, maar hoe dat precies gegaan is... Wilde ik ook eigenlijk niet tot in de details weten ;)

Ik heb zelf ook een dierenarts die niet op de lijst staat, maar die echt wel konijnkundig is! Gisteren belde ik om kwart voor 6 dat m'n konijn achteruit ging en gewond was en mocht direct komen. M'n dierenarts vind ik beter geregeld dan de huisartsen hier ;)

Je kunt best een konijnkundige dierenarts treffen die niet op de lijst staat. Misschien dat ze een website hebben met daarop de specialisaties van de dierenartsen?

Misschien is er wel een BB'er hier op 't forum die daar al eens geweest is en je advies kan geven. Dan is 't wel handig om te vermelden waar je naar de DA gaat :)

Succes in ieder geval!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Oeh goeie, dankjewel! :)

Ik ga naar de Keerhoeve in Voorschoten (zit ook in Leiden). Ik kon zelf 2e paasdag ook direct terecht voor een spoedgeval, dus vandaar dat ik wel vertrouwen heb :)

Ik wil alleen geen narcose als het heel veel risico's met zich meebrengt, dus vandaar dat ik even wat meningen wil verzamelen!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .