Ga naar inhoud

Sterilisatie/castratie Cleo


Aanbevolen berichten

Dat zou wat minder nachtrust verstoren ;)

Ik weet nog dat cc hier met hoop stampij naar binnen moest en het de eerste keren overal zat behalve in bekje!

Vriendlief had het spuitje vast, ik mijn voedster... Mijn zwarte met witte ornamentenbehang zat vol spetters :P

Plus uit protest plaste ze me onder :P

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Reacties 66
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Ahaa, naja mijn nachtrust is nog best goed, valt me alles mee.. ik weet omdat ik haar saafs voer, dat ze snachts iig genoeg voer in dr buikje en darmpjes heeft, en ze is zo actief dat het volgens mij wel goed gaat.

De eerste keer met het voer, zat het ook overal op de tafel gister, maar gewoon stug volhouden werkt.. met vriend samen gaat stukken beter, omdat ik dan spuitjes vul en hij ze toedient. maar vanmiddag ging het alleen dus ook aardig goed!!

Gaf haar net wat hooi erbij, en ze begon direct te knabbelen!!

Gelukkig is ieder konijn anders, maar ben wel blij dat Cleo een vrij makkelijk konijntje is, ondanks dat ze graag tegensparteld, en niet graag opgetild word!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Net liep ze los, ging t weer mis ze liep naar jacks, die in zn hok zit, en ja hoor bijten naar elkaar en krabben door de tralies heen, heb ze snel weg gehaalt en weer in dr hok gezet, waarna ik een knauwtje (klein bijtje) kreeg van Cleo...

Ben er erg van geschrokken.. (heb hier ook een topic over in gedrag en koppelforum aangemaakt mssn hebben mensen soortgelijke ervaringen maar bekijken ze dit topic niet..)

Nu zit zij weer in haar hok, en hij ligt meteen te slapen, en zij zit zich te wassen..

Verder eet ze goed, keutels zijn nog niet geweldig groot waardoor ik haar nog bijvoer met de cc(nog steeds op advies van de DA die ik weer gesproken heb). Gelukkig eet ze steeds meer zelf.

Groetjes,

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nee bij mijn DA wel standaard baarmoeder er ook uit, maar had het er ook nog bij aangegeven al eerder maar nogmaals bij het wegbrengen van dr.

Oke 2 weken dan kan ik dit eventueel ook aanhouden. Maar dan zit ik nog steeds met het gedrag van de twee hoop snel op reactie eventueel in mijn andere topic: topic = http://www.bunnybunch.nl/community/gedrag-koppelen/49722-net-geholpen-voedster-vriendje-maken-bonje.html

Heb jij ze ook opnieuw moeten koppelen boseetje?

Link naar reactie
Delen op andere sites

ja ik heb Miep laten helpen omdat ze continu schijnzwanger was en daardoor ruzie zocht met Gijs. Dus ze zaten toen al 2 weken apart op het moment dat ze geholpen werd, ik zou voor de zekerheid gewoon wel opnieuw koppelen, als het niet echt nodig is gaat het ws enorm goed en snel!! anders loop je risico voor je voedster met de wond enzo....

Link naar reactie
Delen op andere sites

Weer een update:

Nadat ze gister enorm veel heeft gegeten, namelijk zo'n beetje alles wat ik dr gaf(niet direct zoals normaal, maar over de dag verspreid wel opgegeten), maar nog kleinere keutels had dan normaal heb ik op advies van de DA gewoon bijgevoerd met de cc. vanacht heeft ze alleen haar brokjes gegeten, maar weinig hooi en geen van de groentes die er lagen..

Vandaag was mn primperan flesje leeg dus heb ik nieuwe primperan en ciseral opgehaald.. Moet zo dus nog even de primperan toedienen. (de rest van de medicatie & cc heeft ze weer gehad vanmorgen vroeg).

Verder gewoon blijven bijvoeren etc. en morgen dan op controleconsult.. Vanmorgen had ze geen zin meer in dat we dr oppakten en beet ze mijn vriend, gister kreeg ik zelf dus ook al een hapje.. maar bij mn vriend stonden de tandjes er in en bloedde t een heeeel klein beetje.

Ik baal stiekem een beetje dat ik dr nog steeds moet bijvoeren, hoopte dat dit van korte duur zou zijn.. maar ja is even niet anders, en als het het beste is voor mijn kleine Cleo, dan doen we dat. Gelukkig is ze wel levendig, en eet ze dus redelijk goed! Ben ook erg blij dat ik niet hoef te werken of naar studie moet, ik moet thuis wel hard aan de studie en dit wil ook niet helemaal want ben dus veel met Cleo bezig!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat goed dat ze eet! En ook vanalles zo te lezen, niet kieskeurig ofzo. Goed teken toch?

Ik las dat je je een beetje zorgen maakte over het wassen van de wond? Zorro deed dit ook. Het zal nog wel een beetje een vies gevoel zijn daar, plakkerig en zo. Zorro had op die plek een paar aan elkaar geplakte haartjes. Hij was dus ook constant aan het wassen. Volgens mij kan dat geen kwaad. Er is niets kapot gegaan toen.

Dwangvoederen is ook niet echt een pretje, voor jullie niet maar voor haar ook niet! Gizmo vond het ook nodig om ipv het spuitje in haar mond te laten, onze vingers te pakken.. :P Vooral bij het eerste spuitje, daarna 'wende' ze er een beetje aan en ging het makkelijker.

Goed dat je het hele avontuur opschrijft! Zo leren we er allemaal wat van.. ;)

Succes met Cleo!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dankjewel Wijsbeekie!

En ik zal de succes aan Cleo doorgeven.

Heb dr net even lekker gekriebelt, wat ze weer prima vond en weer wat groentes gegeven waar ze aan begon te knabbelen!

Heb dr ook alweer BDK zien eten.

Cleo gooit tijdens t bijvoeren t liefst t spuitje weg.. ;) Grappig gezicht maar niet praktisch.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Update:

De wond is goed aan het genezen.

Uit het pre-anestetisch onderzoek is niets opvallends gekomen.

Tijdens de operatie bleek dat er een ontsteking in de baarmoeder aanwezig was. (goed dus dat ze geholpen is!)

Moet goed op blijven letten dat ze blijft eten en keutelen anders weer starten met bijvoeren met cc, en weer starten met ciseral en primperan.

Verder gewoon nog de antibiotica en pijnstiller blijven geven, en volgende week vrijdag nogmaals op controle, iets wat mijn DA altijd doet ivm dat konijnen niet altijd laten zien als er wat is(prooidieren).

Inmiddels weer thuis is Cleo nog wat onder de indruk van de DA en autoreis, maar wast ze zich alweer, hoop dat ze zo ook weer direct gaat eten, keutelen gaat nog goed.

Groetjes,

Link naar reactie
Delen op andere sites

@ wijsbeekie: Zeker slimme beestjes!!!

Update:

Jackson zit inmiddels met hok en al in de studeerkamer, morgen ga ik hem in de gang loslaten zodat hij wel zijn beentjes kan strekken, nu de hele avond Cleo los laten lopen in de woonkamer, ze kwam alweer op de bank bij me zitten om een stukje andijvie te eten. En ze kwam alweer kijken bij mij en een vriendin.

Heb zelfs alweer paar likjes van dr gehad, gelukkig vind ze me nog wel beetje lief, ondanks ze op dr hoede lijkt te zijn, of ze niet opgepakt hoeft te worden. (tsja niet zo gek, want dat bijvoeren, en die medicatie is natuurlijk niet de leukste bezigheid en ik kan haar natuurlijk niet uitleggen dat het goed voor dr is!!)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .