Ga naar inhoud

Hongerige konijntjes of is dat schijn?


Claudiaa

Aanbevolen berichten

Goh, bij mij hangt het ook een beetje af wanneer ik thuis ben van het werk (manlief ziet niet of het konijn nog eten heeft of niet... :) )Maar idd, ook hier heeft ze onbeperkt hooi. Ik geef s ochtends een beetje biks, en 's avonds voornamelijk groenvoer (zijn we aan het opbouwen)... Hoeveel groenvoer zouden jullie zo ongeveer geven aan een konijn van 15 weken oud (ongev)? Ze krijgt nu 1/2 de wortel (van die grote natuurlijk!) en een paar schillen komkommer (omdat ze dat nog niet zo gewend is en ze eet er nog niet echt veel van - overschot laat ze liggen). En soms een paar blaadjes munt oid uit de verse kruidentuin.

Ik heb wel problemen om haar hooi te laten eten - ze laat de bal hangen, maar eet wel van een 'hooitunnel' die we afgelopen weekend kochten en op de kruidenhooi is ze ook verlekkerd. Kan het zijn omdat de zak te lang open is (heb in het begin meteen een zak van 2,5kg gekocht - stomweg!) Ik probeer de bal dagelijks te verversen met vers hooi...

Link naar reactie
Delen op andere sites

In hoeverre geeft een konijn eigenlijk zelf hongerigheid aan... ?? Ik bedoel, is het vooral zoals bij een hond - ik vreet wat ik te bikken krijg. Of is het meer vergelijkbaar met een kat: ik eet tot wanneer ik genoeg heb, en dan ga ik wel eens terug wanneer ik terug zin krijg.

Een rare vraag misschien. Toen ik vanavond thuiskwam lag onze Tigger naast haar eetbakje te kamperen, duidelijk aan het smikkelen. Toen sprong ze recht en is ze van haar kruidenhooi gaan eten, daarna heeft ze een paar plukjes gewoon hooi uit haar bolletje getrokken, nu is ze aan het knabbelen en aan het kauwen van haar hooirol (zo een uit de dierenwinkel), straks krijgt ze nog een halve wortel groenvoer en een plakje of 2 komkommer (ongev 5mm dikte per schijf), en dan krijgt ze nog een beetje biks voor ik naar boven ga. Ze eet echt enorm veel (vind ik toch), maar toch zegt de DA dat ze heel mager voelt, dus een goede verbranding. Ik vind geen BDK - dus ik zou bijna zeker durven zeggen dat ze niet teveel eten heeft/krijgt (ik weet - hooi mag onbeperkt en biks moeten afgewogen, bij mij is het ongeveer...). Kan je teveel groenvoer geven? Is een halve wortel (van van die grote) goed, of teveel? :)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik geef ze ook vaak ieders een halve wortel maar hier op het forum lees je vooral dat er erg veel suiker in zit waardoor je konijnen te dik worden.

Die van mij zijn geen van allen te dik, misschien ook omdat ze 13 m2 ren de hele dag hebben om te rausen?

En je zei al zelf dat jouw konijntje mager aan voelt dus zou ik die wortel gewoon blijven geven hoor, ze kan het wel hebben...

Aan de andere kant zijn veel DA totaal niet op de hoogte van hoe een konijn hoort te zijn, hebben ze simpelweg niet genoeg over geleerd.

Mijn DA zei ooit eens dat mijn konijn precies genoeg is qua gewicht maar ik voelde haar ruggegraat niet meer en las toen hier op het forum dat je juist de ruggegraat moet kunnen voelen om te zien of ze dik genoeg zijn of niet.

M.a.w. ruggegraat kunnen voelen is juist het goede gewicht:)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .