Ga naar inhoud

Sam verslikking?


Aanbevolen berichten

Hallo allemaal,

Ons konijn Sam kreeg de laatste tijd bijna dagelijks een soort van "verslikkingsaanval".

Hij begon veel slijm op te hoesten en leek te willen overgeven (ook al kan een konijn dat niet). In eerste instantie duurde het vaak maar een minuutje ofzo. Daarna gewoon weer vrolijke Sam. 2 dagen later ongeveer kreeg die weer zo'n verslikking te verduren en het lukte hem niet om er vanaf te komen.

Je zag ook dat hij in de stress schoot (uitpuilende ogen, overal onder willen kruipen etc.).

Wij als de bliksem naar de DA, daar aangekomen was die van de "aanval" af. DA keek hem na en concludeerde geiriteerde bronchieen en wat vocht in zijn longen. AB-injectie en een soort van vitaminespuit/oppepper. DA zei wel dat het kantje boord was omdat zijn temp. zo gedaald was. Paar dagen ging het goed, totdat die weer van die aanvalletjes van 1 tot ong. 3 min. kreeg. Om hem in de gaten te houden gingen mijn vriendin en ik apart slapen. Dan konden we iig ingrijpen wanneer nodig. Afgelopen zondagnacht rond de klok van 1 kreeg die een aanval die maar duurde en duurde. Alles geprobeerd om hem eruit te krijgen, constant al dat slijm weggehaald. Hij raakte steeds zwaarder in de stress en we konden het niet meer aanzien. DA gebeld en aangereden. DA kwam snel tot de conclusie dat hij hem moest laten inslapen. Binnen een paar min. stonden we buiten met onze Sam. We zijn er echt helemaal kapot van en twijfelen nog steeds of hij deze "verslikking" niet had kunnen overleven. Wij vroegen ons dus ook af of er meer mensen zijn met dit soort ervaringen. Het hebben van meerdere "verslikkingen" per dag? Onze lieve Sam was het allerliefste konijn van de hele wereld. Sam is 11 jaar oud geworden.

Mvg

Raymond & Natalie

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ah wat rot zeg! Allereerst sterkte met dit verlies!

Mij komt dat hoesten / verslikken erg bekend voor, maar mijn konijntje had pasteurella, snot dus. Ik heb hier toen meerdere kuren voor gebruikt, maar dat heeft helaas niks kunnen baten omdat het al in een te vergevorderd stadium was. Maar normaal kan Snot wel genezen, al kan het erg lang duren en zijn er veel medicijnen voor nodig...

Is je dierenarts Konijnkundig? En wat heeft hij onderzocht (hoe?) om tot de conclusie te komen dat het om geirriteerde bronchieen en vocht in de longen ging?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hij heeft in zijn keel gekeken en naar zijn luchtwegen geluisterd en zijn temperatuur gemeten.

Voor zover we weten is het geen specialist. Ik moet er wel bij zeggen dat Sam het laatste jaar steeds meer kwaaltjes kreeg. Wie weet wat er allemaal precies sluimerde.

Hij bleef wel altijd vrolijk, dus nooit lusteloos in een hoekje.

aangepast door Raymond en Natalie
Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedankt iig voor jullie interesse en steunbetuigingen.

We wilden ook niet dat hij dagelijks van die gevechten moest leveren. Al die stress die die had tijdens die aanvallen.

We konden dat niet aanzien. Die laatste duurde alles bij elkaar meer dan een uur. We missen hem enorm. Hij wilde altijd alleen maar in je wegkruipen, knuffelen en je hand likken.... Het was echt een konijn uit duizenden, zo lief en sociaal ook met alle andere huisdieren.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat is het zeker, hij liep altijd om je heen te draaien tot die aandacht kreeg.

Hij liep ook altijd gewoon vrij rond in huis samen met onze katten. Zijn hok was altijd open. Hij sloopte ook nooit wat, was ook goed zindelijk tot de laatste maanden. Toen liet die het nog weleens lopen en dat mag op zijn leeftijd ook wel. Het doet gewoon pijn hem te moeten missen en we hopen gewoon dat we de juiste beslissing genomen hebben. Het ging op het eind allemaal ook zo snel. Je moet snel beslissen over zijn leven. Hij knokt ervoor en jij moet dat gevecht beeindigen. Dan denk je gewoon weleens; had hij dat wel gewild....

Daar hebben we het nu ook een beetje moeilijk mee.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Oh, altijd erg om dit te moeten lezen.

Je kan er zo van afzien hé, je diertje moeten afgeven. Maar Sammetje heeft nu geen pijn meer en jullie hebben hem en waardig einde van zijn leventje kunnen geven. Daar zal hij jullie eeuwig dankbaar voor zijn.

En ik zeg altijd.....ooit zien jullie elkaar terug !

Veel sterkte nog,

en Sammetje....rust zacht

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .