Ga naar inhoud

Ascites wat is dat eigenlijk??


naomisissy

Aanbevolen berichten

Zelf zou ik kiezen om niets meer te doen dat haar een hele fijne laatste tijd te geven.

Hoeveel geld wil je nog uitgeven, hoeveel stress wil je een konijn van 9 nog aandoen? Hoelang kan je zijn leven daar nog mee rekken?

Een van mijn konijnen is 10. Hoe erg ik het ook zou vinden, ik zou ervoor kiezen hem rust te geven. Hem lekker verwennen de laatste tijd en hem een waardig einde te geven. Kijk het niet al te lang aan, laat haar niet lijden.

Soms is het inderdaad genoeg, dat ben ik met Rian eens.

Sterkte ermee, naomisissy

Link naar reactie
Delen op andere sites

dank je wel voor deze twee reacties :love:

zoals ''sjaak en floortje" al zij je kunt tog niks meer doen. ik laat de laatste paar weken Floortje lekker verwennen met lekkere dingetjes en veel knuffelen. waarom zou je je geld verspillen aan iets dat tog niet meer helpt! :$

Link naar reactie
Delen op andere sites

Voila.

Ik heb geen ervaring met konijnen en ascites, en ik vraag me af waarom jullie zo ongelooflijk ingewikkeld doen, Amatjuh en Bianca. Er zijn momenten waarbij je moet zeggen: genoeg. Dit lijkt me zo'n moment. Daar hoef je verder geen enkele ervaring voor te hebben, maar slechts een klein beetje inlevingsvermogen in het welzijn van het konijn. Misschien is dat meer waard dan welke kennis ook.

Heeft niks met ingewikkeld doen te maken. Als het mijn konijn zou zijn zou ik er gewoon meer vanaf willen weten, maar zeker niet ten koste van de kwaliteit van leven. Ik ben het met je eens dat je niet met het konijn moet gaan leuren naar een andere DA, maar wat is er mis met bellen? Ik zou voor mezelf er gewoon meer vanaf willen weten, om mijn kennis te verbreden en om me een beter beeld te vormen hoe dat werkt bij een konijn. In dit geval zou het aannemelijk zijn dat ze eierstok- of baarmoederkanker heeft, omdat dit vaker voorkomt bij voedsters op leeftijd. Als dit uitgezaaid is krijg je ascites (bij mensen tenminste), dus ik neem aan dat jouw DA dit bedoelde? Als de hoeveelheid maar toe blijft nemen komen organen, zoals de longen, maag en darmen in de verdrukking en gaat ze inderdaad stoppen met eten en benauwd worden.

Ik schrijf ook nergens dat ik door zou gaan tot het eind, het lijkt mij ook beter om haar nu te laten genieten van de tijd die ze nog heeft, ik zou het alleen gedetailleerder willen weten. Maar dat moet natuurlijk iedereen voor zich zelf uitmaken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

ja, ik wilde het ook even kwijt omdat ik best verdrietig was, maar mij maakt het niet uit of ik het wil weten soms wil je het niet weten, gewoon lekker genieten van de tijd die ze nog heeft, als je precies weet wat het is ga je je meer en meer zorgen maken en mischien dingen geven wat niet nodig is en waar ze zich niet lekker bij voelt dus ik heb zo iets van ik hoef het niet te weten, want ik zelf wordt er alleen maar senuwachtig van :P

Ja ik ben nog niet zo heel oud :P ik ben 13

en ik hou heel erg van floortje :P:love:

Link naar reactie
Delen op andere sites

@ Naomisissy,

Geniet maar lekker van Floortje zolang het nog kan. Verwen haar maar wat extra, maar ik denk dat je dat wel doet.

En dat je er verdrietig over bent is heel logisch, daar zou ik zelf ook verdrietig om worden en ik ben een stuk ouder.

Heel veel sterkte, en laten we hopen dat je nog lang van Floortje kan genieten!

Link naar reactie
Delen op andere sites

dankje wel !!

ja lekker verwennen dat oudje ze loopt nu elke dag buiten, en is een echte bulldozer ze heeft gewoon haar zin door getramd en heeft zo het hekje voor de plantjes weg gehaald zodat ze ze lekker kon opeten :P ik heb haar maar lekker laten gaan, lekker snoepen van de plantjes.:)

Xx:love:

Link naar reactie
Delen op andere sites

Sterkte met je konijn Naomissy.

Ik weet dat je je konijn niet meer laten behandelen, maar voor mensen met een vergelijkbaar verhaal die wel nog meer behandeling willen, kwam ik toevallig net dit tegen toen ik iets voor Dollie over leverziektes bij konijnen zocht:

Eimeria stiedae

Slechts Ć©Ć©n soort, Eimeria stiedae, die in de lever parasiteert, wordt buiten het darmstelsel gevonden. Eimeria stiedae kan in elke grote groep konijnen gevonden worden, van fokkerij tot opvangcentrum.

Zwaar geĆÆnfecteerde konijnen vertonen tekenen die wijzen in de richting van storing van de leverfunctie en blokkering van de galwegen. Deze konijnen stoppen met eten en verzwakken: op het laatst van de ziekte hebben ze diarree of verstopping. Soms is de (onder)buik vergroot en de huid kan een gelige kleur krijgen. Rontgenfotoā€™s kunnen uitwijzen dat de lever vergroot isen dat er veel vocht in de buik zit. Bloedproeven zullen bevestigen dat de lever beschadigd is en dus zal de diagnose lever-coccidiose gesteld kunnen worden.

Levercoccidiose kan dus ook vocht in de buik veroorzaken. En dit wordt hetzelfde behandeld als darmcoccidiose: met 3 dagen een dosis Toltrazuril. Ik weet alleen niet of 'Ascites' en 'vocht in de buik' helemaal hetzelfde zijn, maar wilde het hier toch even noemen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 maand later...

oke, ja als mijn konijn jonger was geweest had ik haar wel laten behandelen maar ze is al 9 en dat is al een behoorlijk hoge leeftijd voor een groot konijn. ik ben al blij dat ze al zo oud is geworden:):)

waar mijn konijn vandaan komt is een konijn daarzo nog nooit zo oud geworden :P terwijl ik weet dat konijnen nog wel ouder kunnen worden.

(L)

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 maanden later...
  • 3 weken later...
  • 4 weken later...

dankje wel voor alle lieve reacties :love:

van me moeder mog ik geen nieuw konijntje dat was echt heel jammer want ik hou heel erg van konijntjes.

me moeder vonde het tog zo rustig zonder een konijntje dus hebben we een nieuw konijntje gekocht van 8 weken ze heet pip en is het zelfde soort als Floortje :love: K hoop dat ze net zo oud wordt als Floortje :)

Dit is Pip:love: 1405283240_5__WGA.jpeg

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .