Ga naar inhoud

Dierenarts meent dat er niets ernstigs aan de hand is?! Ik denk: Onmogelijk!!!


Naomih

Aanbevolen berichten

Lang genoeg geduldig geweest! hihi

Sorry, dat ik er pas zo laat ben, maar heb me even beziggehouden met het observeren van nijn. En zelf natuurlijk een beetje geslapen aangezien ik de hele nacht wakker was gebleven..

Het gaat weer wat beter.. ze heeft het duidelijk makkelijker met eten omdat ze denk ik niet meer zoveel pijn heeft. Ik moet haar wel nog dwangvoeren, want ze proeft wel aan alles, maar dan hoeft ze niets meer. Natuurlijk is ze wel nog slapjes, maar ze hupt alweer een beetje meer. Ze drinkt wel weer redelijk, want ze heeft al een paar keren geplast. Haar ontlasting is nog wel slijmerig, maar wordt steeds wat bruiner en dikker. Als er morgen nog niets uit is gekomen van "echte poep" moet ik toch weer terug naar de dierenarts. Maar hopelijk is dit niet nodig en komt ze er snel bovenop.. Vannacht blijf ik toch nog een beetje bij haar. Heb haar wel warm liggen en van alles voorzien, maar ik vind het echt niet fijn om haar nu alleen te laten.

Ik laat het weer horen van de vorderingen! =) En vraag maar raak als er nog vragen zijn!!

Bedankt voor de reacties & voor deze site, het is echt fijn om te weten dat er ook anderen zijn die zoveel om die lieve beestjes geven.

Groetjes

Naomi & Nijntje

Link naar reactie
Delen op andere sites

Oooh wat een opluchting. Gelukkig dat je naar je gevoel geluisterd hebt en niet naar die konijnONkundige dierenarts. Ik vind dat je DA's aan moet kunnen klagen als ze dit soort dingen zeggen. Een DA hoeft niet alles te weten en iedere DA heeft zo zijn/haar specialisaties, maar laat zo'n DA dan ook eerlijk zeggen dat hij/zij het niet weet en je doorsturen naar een DA die wel meer van konijnen weet.

Echt belachelijk.. maar wel heel fijn dat het beter lijkt te gaan met je nijn. Hopelijk komt het weer goed! En let er dus op dat je konijntje ook nog coccidiose kan krijgen en dat kan bij een jong konijn dodelijk zijn als het niet op tijd wordt behandeld.

Link naar reactie
Delen op andere sites

. Ik vind dat je DA's aan moet kunnen klagen als ze dit soort dingen zeggen. .

Dat kan: bij het veteriniar tuchtcollege. Zie www.konijnenbelangen.nl klik "informatie" en dan "klachten over dierenartsen". Het is zelfs belangrijk om dit te doen als je dierenarts fouten heeft gemaakt. Door het indienen van klachten komt het probleem van konijnonkundige dierenartsen die ondanks hun gebrek aan kennis konijnen behandelen, onder de aandacht van dierenartsen en kan er wat aan gedaan worden.

Dit konijn heeft veel geluk gehad met een baasje dat zelf nadacht en niet op de dierenarts vertrouwde, helaas is niet ieder baasje zo kritisch.

Link naar reactie
Delen op andere sites

:yipi:

Hej allemaal!

Dankjewel dat jullie me een goed baasje vinden. Vind ik fijn om te horen! En het is ook mooi dat jullie ook om de gezondheid van alle konijnen en waarschijnlijk andere huisdiertjes geven!

Nijntje en ik zijn echt blij! Het gaat stukje bij beetje beter. :D

Hooi eet ze nog niet al te veel, het lijkt net of dat haar nog niet lukt. Maar toch heb ik het vermoeden dat deze da ook een beetje ongelijk had: Want omdat nijn een beetje hooi eet, poept ze sinds gisteren hele kleine minikeuteltjes die er, ondanks de grootte, wel gezond uitzien. Er is nu ook geen slijm meer te vinden. Maar er is volgens mij nooit sprake van een verstopping geweest. Ik denk dat ze een ontsteking in haar darmen heeft gekregen van de stress en door de pijn gewoon niets meer had gegeten. Als het wel een verstopping is geweest zou er toch wel iets groters uit zijn gekomen dan zo'n miezerige poepjes.

Ik hoop wel dat ze snel wat meer hooi gaat eten, want sinds ze daar elke dag een paar sliertjes van neemt gaat het een stuk beter. Ze krijgt wel nog "prakje" uit 't spuitje, maar dat vindt ze nu niet meer zo erg. En water drinkt ze zelf van een schoteltje. Ik heb wel in de gaten dat ze nu nog even pijn heeft nadat ze heeft gegeten of gedronken, want dan is ze aan het knarsen. Maar als dat "verwerkt" is, begint ze weer vrolijk rond te huppelen en te spelen. Ze vindt het ook erg lekker om aan de muur te likken, ziet er best wel grappig uit. haha. %5E%5E.gif Ik vroeg me alleen echt af wanneer ze eigenlijk slaapt en of ze dat wel doet, normaal zag ik mijn twee konijntjes ook niet echt vaak slapen, maar omdat ik haar nu zo vaak ga bespioneren verwacht ik haar toch wel eens met haar oogjes dicht te betrappen. Maar misschien heeft ze mij al betrapt voordat ik haar goed zie. haha

Ik kan denk ik het beste nog even op gewone keutels wachten om te laten onderzoeken, of niet?

Nu ben ik nog bang, dat ik de twee zusjes over een tijdje niet meer samen kan (wil) zetten. Ik wil niet het risico lopen dat nijn dit nog een keer krijgt. Maar alleen worden ze ook ongelukkig. En de optie om nieuwe konijntjes te kopen is er waarschijnlijk niet.

Maar als ik ze apart zet en overdag (met toezicht) samen buiten of als het wat warmer is binnen laat huppelen is het misschien alweer minder erg. Hebben jullie toevallig advies?

Ik ben voor nu in ieder geval weer blij voor mijn nijnie dat ze er

nog is en zich niet meer zo slecht voelt zoals een paar dagen geleden.

:love:

En dat mede dankzij jullie!!

Groetjes

Link naar reactie
Delen op andere sites

2 zusjes/voedsters samen gaat lang niet altijd goed, maar er zijn ook geslaagde koppelingen. Het makkelijkst zou zijn er een ex-ram bij te zetten, maar alleen als alle 3 minimaal 4 maanden oud zijn. Die 4 maanden wordt als grens aangehouden voor een konijn om zich genoeg ontwikkeld te hebben om z'n/haar mannetje/vrouwtje te staan.

Koppelen is misschien het verstandigst via hokwissel en verblijf op neutraal terrein..

Voor adviezen en tips kun je in het forum zoeken bij alle topics over koppelen en de problemen die anderen daarbij zijn tegengekomen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Oh, sorry, maar volgens mij had u het verkeerd gelezen..

Ik zou heel graag nog een konijntje erbij willen, maar het duurt niet lang meer voordat ik zelf op kamers ga en dan moet men moeder de diertjes verzorgen. Omdat mijn ouders binnenkort ook zelf willen verhuizen naar een kleiner huis, kan er misschien geen konijntje meer bij i.v.m. ruimte. Nu wonen we nog op een oude boerderij en is er meer dan genoeg plaats, maar we weten niet hoeveel ruimte er dan zal zijn.

Maar toch bedankt voor het advies. :)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja kan ze beter niet elke keer bijelkaar zetten en dan weer apart

Dat levert elke keer weer stress op

Misschie kan je eens nadenken om er een om te ruilen bij een opvang voor een geholpen ram

Maar dat zal niet meevallen maar denk wel dat ze dan allebei een leuk leventje tegemoet gaan

Allebei met der eigen vriendje/ maatje

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als er nu alleen kleine keutels uit komen, heb je kans dat het geen darmverstopping was.

Dan blijft eigenlijk een haren verstopping over....als die ook niet er uitkomen.

Dan zijn de darmen leeg geraakt door geen voeding en krijg je een darmontsteking het bewuste slijm onstoken uit de darmen.

Is dit het geval zou ik toch haar kiezen op haken laten nakijken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .