Ga naar inhoud

Voedster wordt gecastreerd, spreek me hier moed in


Guppy

Aanbevolen berichten

  • Reacties 73
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Ze moest er nog om 09:00 uur zijn, dus zo gezegd zo gedaan. Ze vond het NIET leuk, maar ze is wel zelf in het mandje gelopen (no stress there). Eenmaal buiten en in de bus vond ze het allemaal erg eng, en bij de dierenarts vond ze het ook maar niks. Maar de assistente was erg lief voor haar, en ze krijgt een lekker plekje. De assistente was vooral onder de indruk van alles wat Molly bij zich had. Brokjes, witlof, wortel, snoepjes en hooi :D

Ik mag om 13:00 uur bellen om te horen hoe het gegaan is. Spannend!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Jaa, ik heb net gebeld, helemaal zenuwachtig, hahaha. Alles was goed gedaan, dus dat was mooi. Ze was alweer een beetje wakker, en heeft ook al een paar Lofties gegeten. Da's natuurlijk helemaal niet zo goed, en ze krijgt ze ook bijna nooit. Maar ze doet er wel een moord voor, dus ik dacht, ik geef ze gewoon mee. En die heeft ze dus als eerste gepakt, way to go girl :D

Ik ben in ieder geval weer iets opgeluchter, en kan haar straks gaan ophalen. Na m'n werk, dus ik moet nog even m'n best doen om me te concentreren...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Oef, gelukkig is alles goed gegaan :) Ik kon me helemaal inleven in jou situatie, ik heb nl. zelf ook 2 voedsters laten castreren, en wat was dat heel de tijd stressen!

Maar achteraf, zoals Kimmuurt zegt, besef je dat het niet nodig was ;)

Hopelijk is ze snel weer de oude :D

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nou, ze is weer thuis hoor. Ze zit in de ziekenboeg, op haar kruik. Ze heeft al flink wat gedronken, dus dat is mooi. Eten heeft ze tot nu toe alleen nog niet gedaan. Wanneer ze nog niet gegeten heeft voor we naar bed gaat, krijgt ze een dosis critical care. Maar we geven haar nog even tijd, ze moet ook een beetje bijkomen natuurlijk.

We hebben, nu we erbij zijn, Boelie ook even in de ziekenboeg gezet. Die is heel lief voor haar, ondanks dat ze naar dierenarts stinkt. Hij is bij haar op de kruik gekropen en heeft haar zitten wassen.

Ik maak me nog steeds wel een beetje zorgen. Ik denk dat dat voorbij is wanneer ze echt weer lekker gaat eten. Maar voor nu, so far so good, denk ik!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb zeker pijnstiller mee, Carprofen. Die heeft ze vanmorgen weer gekregen, dat vond ze NIET leuk.

Gisterenavond, en vanmorgen ook, zat ik voor het hok en hield ik steeds een hooitje voor haar neus. De meeste hooitjes beet ze alleen maar doormidden, maar sommige hooitjes, de hele dunne groene, at ze op. Dat lijkt me een goed teken, toch? Ik heb haar voor de zekerheid ook nog even 7ml critical care gegeven. Iets anders dan een paar hooitjes of water wil ze nog niet.

Ze heeft 3 keutels gemaakt (nou nou). Dat is niet zoveel. Ook vind ik haar wat stilletjes, en het leek net even of ze met haar tanden knarste. Maar het kan ook zijn dat ze nog op een hooitje kauwde. Ik ga dus straks nog wel even bellen met de dierenarts voor advies. Dat mocht, zei hij gisteren ook al.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Uiteindelijk ben ik heel druk met haar geweest gisteren. 's Morgens heb ik even met de dierenarts gebeld, voor advies. Hij stelde voor om voor de zekerheid even langs te komen voor een na controle, dus dat gedaan. Daar heeft ze nog een extra pijnstiller gekregen, en een maagzuurremmer. Verder was alles in orde, haar wond zag er mooi uit, en ze was alert.

Eenmaal thuis heb ik haar hok even verschoond, want plassen deed ze wel! Alle voertjes weer vers gemaakt, en verder gegaan met de dwangvoeding de rest van de dag. In de loop van de dag begon ze ook wel een beetje aan haar hooi te knagen, maar verder niks nog.

En vermorgen heb ik een kwartier op m'n knieen voor het hok gezeten, en toen heeft ze 1,5 blaadje witlof, wat stukjes wortelraspseltjes, drie brokjes SS en twee Lofties op! Uit m'n hand gegeten, dus niet helemaal uit zichzelf, maar ook niet als dwangvoer. Er zit dus vooruitgang in. Uiteraart heeft ze nog wel gewoon darmstimulans, pijnstiller en dwangvoer gehad, want ze moet nog wel even beter doen dan dit, wil ik het dwangvoer achterwege laten. Maar het begin is wel!

Vandaag moet ik weer werken, en is m'n vriend de hele dag bij haar. Hij sms'te net dat ie er weer een blaadje witlof in had gekregen. Dat is dus goed nieuws :) Zet m op Molly!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Net nog even gebeld met de dierenarts, voor advies. Het wil namelijk nog steeds niet echt. Tenminste, niet zoals ik zou willen.

Zij adviseren toch blijven dwangvoeren. Dat gaan we dus ook doen. M'n vriend haalt zo nog wat extra dwangvoer op, zodat we voor het weekend in ieder geval genoeg hebben. En hij gaat ook even Olvarit eerste wortelhapje halen voor Molly...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Morgen maar naar de AH XL voor een wortelhapje, dat hadden ze niet (stomme wijk-AH ook). Meteen ook winterpeen, witlof enz enz enz inslaan. Eten zal ze.

Net kwam ik thuis, en warempel. KEUTELS!! Het waren er niet veel, en ze waren niet groot, maar toch! Met veel geduld toch een blaadje witlof erin gekregen, een stuk of 8 brokjes en nog wat Lofties. En toen heb ik haar ziekenboeg maar even schoongemaakt. Toen Molly weer terug, en toen dacht ik, misschien wil ze haar bal wel hebben.

En kijk d'r gaan!

Nu net heeft ze weer pijnstiller en darmstimulans gehad. En er gaat zeker nog een dwangvoeding in voor de nacht. En ik ga het hele weekend besteden aan zoveel mogelijk eten erin krijgen. Liefst zonder dwang, maar anders met.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik blijf hier maar gewoon updaten, misschien dat iemand er in de toekomst nog wat aan heeft. En het is ook wel fijn om het te vertellen, dat ik m'n zorgen een beetje kan delen...

Pas gisterenavond kwamen de eerste keutels pas tevoorschijn. Hele kleine, maar in ieder geval weer keutels. Helaas zag ik vanmorgen een beetje dunne poep, en dat doet natuurlijk meteen alle alarmbellen rinkelen. Ik heb haar dus wat extra vocht gegeven, al leek ze niet uitgedroogd. Hopelijk is dat eenmalig. Toen maar boodschappen gaan doen.

En bij terugkomst: Molly heeft net een plas gemaakt, ĆØn 6 normale, droge, gewone keutels

Vanmorgen heeft ze nog Ciseral, Carprofen en 10ml Critical Care gehad. Ze is wel heel actief, wil graag uit de kooi en is de hele tijd aan het graven met de doeken die erin liggen. Als ze zo doorgaat, is het misschien wel goed om haar morgen weer in haar eigen kooi te zetten. Is vast ook fijner voor haar. Ze is ook heel druk bezig met zichzelf. Ze is zich de hele dag van top tot teen aan het wassen, en ook haar kontje is mooi schoon. Daar kan ze zich ook prima schoonhouden dus, dat is mooi. Haar wond ziet er nog steeds netjes uit.

Boelie gaat overigens regelmatig even op ziekenbezoek. Hij vindt haar nog steeds heel erg lief, en wast haar meteen zodra hij haar ziet. Molly vindt het gezelschap ook fijn.

Nog Ć©Ć©n dingetje, ik ben sinds woensdag 2 kg kwijt, van de stress, en het feit dat ik geen hap door m'n keel krijg van de zorgen

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja, dit is eigenlijk precies waar ik zo tegenop zag... Maar goed, ik zet wel door, eten zal ze!

Ik word steeds handiger in het zo stressloos mogelijk dwangvoeren. Molly uit de kooi, in een handdoek wikkelen, en dan tussen m'n benen in de houdgreep. Ze vindt t niet leuk, maar het gaat wel steeds makkelijker en sneller. Lijkt me voor haar ook fijner.

Net ook weer 10ml Critical Care gegeven, ging best makkelijk. Daarnaast is ze steeds meer bezig met de dingen in haar hok. Het eten nog niet, maar ze heeft bijvoorbeeld die bal (zie YouTube linkje) daar zit ze nu regelmatig aan de knagen. Het is een begin, zullen we maar denken. Zo het hele hok maar weer even schoon en vers maken voor haar.

En wat mijzelf betreft, ik ben 1,68m en 79,5kg, dus zoveel kwaad kan wat minder niet :P Kan het hebben, hahaha

aangepast door Guppy
Link naar reactie
Delen op andere sites

Die 6 van vanmorgen waren normaal, maar nu net heeft ze weer kleintjes gemaakt. Het schiet hier dus nog een beetje alle kanten op. Maar ik ben allang blij dat het weer keutels zijn, en geen dunne drap meer.

Ze heeft weer een schoon hok, met haar wc er weer in. Het is een hoek-wc en in de hoekjes doe ik altijd hooi, omdat ze graag wat eet op de wc (ja, echt!). En anders eet ze de bodem van de wc op, dus dan maar hooi in de hoeken, kan ze dat eten. Ik hoop dus dat ze dat nu ook weer gaat doen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .