Ga naar inhoud

Kieskeurig of toch ziek??


Meikiee

Aanbevolen berichten

Ik maak me een beetje zorgen. Ik heb vanochtend een papje gemaakt van de SS brokjes en in een spuitje gedaan om haar een beetje te dwangvoeren, want ze wilde niks eten. Nou dwangvoeren bij Doortje is dus het spuitje voor haar mond houden en er langzaam op duwen, want ze begint er uit haar zelf uit te likken. Ik hoefde haar zelfs niet vast te houden :mdr: Daarna hebben we naar de dierenarts gebeld, we hebben voor dinsdag een afspraak gemaakt om naar haar tanden te laten kijken eerder kon jammer genoeg niet. Nou hadden ze het erover dat als ze nog slechter gaat eten ik haar olvarit moet gaan geven, maar even een hele stomme vraag wat voor olvarit moet ik haar dan geven wortelsmaak?? En moet ik dat dan ook gewoon met een spuitje geven??

Nou zit ze onder het trapje van haar hok met een bakje met ss-prutje, witlof, peterselie en een stukje appel. Dat lijkt ze wel weer eten...

Link naar reactie
Delen op andere sites

ALLEEN wortel mag ze hebben (dus geen wortel met aardappel bijv.) Kun je inderdaad met spuitje geven of op een bordje doen. Maar die SS is beter hoor, dus ik weet niet waarom ze dat zeggen. Misschien kan je het allebei geven zodat ze wat meer eten binnenkrijgt, dan krijgt ze calorieën (suikers) én vezels.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Even een update:

Doortje is gisteren onder narcose geweest zodat de dierenarts kon kijken naar haar kiezen. Hij heeft hele kleine haakjes kunnen vinden (die heeft hij ook weggehaald), maar er was voor de rest niks met haar gebit wat de oorzaak kan zijn dat zo slecht eet. Hij heeft wel gezien dat ze een hele lichte ontsteking had in haar keel, maar ook dit kon volgens hem niet de hele rede zijn. Dus ook voor de dierenarts bleef het verder een raadsel waarom ze zo slecht is gaan eten. We hebben nou critical care dwangvoeding meegekregen en antibiotica voor haar keel (die ze heel lekker vindt...). Nou moet ik haar een week 4x per dag blijven dwangvoeren en dan over 10 dagen terugbellen naar de dierenarts als ze nog steeds geen biks wil eten. Hij wil ons dan gaan doorsturen naar een konijnen-specialist in Utrecht (dit moet ik alleen nog wel goed gaan overleggen met mijn ouders). Nou hoop ik dat dit allemaal niet nodig zal zijn en dat ze toch weer gaat eten.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het is me wat die konijnen en hun eten!!!

Hier ook veel problemen...

Mijn konijntje is vrijdag gesteriliseerd...

Zaterdag mochten we haar ophalen.

Ze at heel erg goed, maar haar keuteltjes waren ZO klein en ook wel wat weinig en precies in de vorm van een druppeltje!

Dinsdag ben ik gestopt met pijnstilling geven.

Woensdag (gisteren dus) heb ik naar de DA gebeld om te vertellen dat ik toch wel wat ongerust was over die keutels...

Hij zei dat dit inderdaad helemaal niet normaal was, we zijn haar dus even gaan brengen!

We moeten haar wat darmstimulerende middelen geven én dwangvoederen in dien nodig.

Maar gisteren at ze nog ZO goed, en vandaag bijna niet meer :-(

Vannacht heeft ze maar 1 worteltje gegeten.

Ze eet wel wat groen van wortels en korreltjes uit mijn hand maar de rest interesseerde haar precies niet.

Dus dan maar beslist om die dwangvoer te gebruiken, maar het is echt een heel gevecht!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

+ Haar oogje is opnieuw beginnen lopen...

Vorig jaar heeft ze daar even last van gehad, maar haar vacht rond haar oog klitte samen en dit heeft ze eruit gekrabd. Ze heeft dus een tijdje een kale plek gehad rond haar oog. Verschillende maanden is alles normaal geweest.

Nu opeens, gisteren, is het opnieuw beginnen lopen.

Zou dit aan haar tanden kunnen liggen?

Hoe kan het dan dat ze vorig jaar zo goed bleef eten?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik snap er helemaal niks van... Ik hoopte eigenlijk dat ik niks meer in dit topic hoefde te schrijven en dat het weer goed zou gaan met Doortje. Zo zag het ook uit nadat ze uit de narcose kwam. Het dwangvoer ging er goed in. Ik zag haar stiekem weer wat brokjes eten uit haar voerbak en ze was weer helemaal vrolijk. Ook haar keutels werden steeds groter. Nou moest ik haar ongeveer een week dwangvoeren en dat heb ik dus gedaan. Ze zou volgens de dierenarts heel veel aan moeten komen. Nou heb ik haar om de dag gewogen en ze kwam echt maar met hele kleine beetje aan 10 gram per dag. Vandaag woog ik haar weer en was ze weer afgevallen. Ook zie ik weer van die kleine speldeknop keuteltjes liggen. Toch heb ik niet echt het idee dat ze slecht in haar vel zit. Ze is duidelijk opgeknapt na dat ze onder narcose is geweest en hooi en groente eet ze heel veel. Maar ze eet nog steeds geen biks en ze komt ook niet aan. Ik weet het niet meer... Heeft een van jullie misschien nog een idee wat het zou kunnen zijn??

Link naar reactie
Delen op andere sites

Krijgt ze nog steeds AB? Die van mij begon dus pas na 3 1/2 dag na het beëindigen van de AB-kuur weer te eten...

Ze heeft inderdaad de zelfde AB gehad als daarvoor, maar persoonlijk denk ik niet dat het daar aan ligt. Omdat de vorige keer ze nadat we een week waren gestopt met de AB nog steeds niets at. Dat lijkt me dan wel een erg lange doorwerking van de AB.

Op dit moment ben ik het dwangvoeren een beetje aan het afbouwen. Ze krijgt alleen nog maar 's ochtends. Nou viel het me vandaag op dat ze steeds rond het zelfde gewicht blijft hangen van 1106 gram en gewoon niet aankomt. Ze valt ook niet af, maar ze komt ook niet aan. Terwijl de dierenarts had gezegd dat ze in een keer heel veel aan zou moeten komen door het dwangvoer omdat hij haar toch iets te licht vond... Toen we dus voor de eerste keer bij de dierenarts kwamen woog ze namelijk 1450 gram (ze was toen trouwens wel een beetje te dik maar ze is dus wel 300 gram afgevallen),toch blijf ik het vreemd vinden dat ze niet aankomt.

Toch zie ik haar stiekem weer wat biksjes uit haar voerbak eten heel misschien gaat het hopelijk toch weer de goede kant uit...

aangepast door Meikiee
Link naar reactie
Delen op andere sites

Opzich is het toch niet zo raar dat ze niet aankomt van dwangvoer? Volgens mij krijgen ze nooit 'genoeg' vezels binnen met dwangvoer dus is het belangrijker dat ze niet enorm afvallen. Aankomen zal volgens mij toch echt pas weer komen als ze normaal gaat eten. Als ze nu al wel weer wat bikjes zelfstandig eet, ziet het er inderdaad al iets beter uit. Groente en hooi gaat er ook al een beetje in?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Opzich is het toch niet zo raar dat ze niet aankomt van dwangvoer? Volgens mij krijgen ze nooit 'genoeg' vezels binnen met dwangvoer dus is het belangrijker dat ze niet enorm afvallen. Aankomen zal volgens mij toch echt pas weer komen als ze normaal gaat eten.

Ja daar heb je denk ik wel gelijk in, maar dan nog ze kreeg veel meer binnen van het dwangvoer dan dat ze normaal at dan had ze daar toch wel wat van aan moeten komen lijkt mij... Ik heb hier verder ook geen verstand van hoor!

Maaarr ik kan bijna met zekerheid zeggen dat ze weer biks eet :bounce: Nou is Doortje zo'n konijn die de dag daarna expres dan weer niet eet nadat ik weer goede hoop heb gekregen. Maar vanochtend na dat ik haar weer had gedwangvoerd en ze terug in haar hok zat begon ze vrolijk haar biks te eten. Net heb ik ze weer een beetje gegeven en daar at ze ook heel veel van. Nou wil ik eigenlijk helemaal gaan stoppen met het dwangvoeren (ze krijgt alleen nog maar 's ochtends), maar mag ik daar zo maar mee stoppen??

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .