Ga naar inhoud

Nemo heeft Myxomatose


Aanbevolen berichten

  • Reacties 64
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

hij krijgt geen dwangvoeding, en hij heeft een kleine 3/4 dagen de symptomen, dus opgezette oogleden, en de Myxomen beginnen ook een beetje te verschijnen.... :(

Maar wel medicatie? Zo ja, welke?

Niet iedere dierenarts heeft evenveel kennis van konijnen en zeker niet op het gebied van myxomatose.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hier de behandeling van een myx konijn....http://www.dierenkliniekwilhelminapark.nl/dierinfo/konijn/myxomatose.html

Laat dit je dierenarts lezen.

Na enkele dagen ontstaat er een longontsteking waaraan het konijn zal overlijden. Myxomatose is net als VHS (het Viraal Haemoragisch Syndroom) een dodelijke aandoening: na besmetting zal het dier meestal sterven. In het wild zal maar 5-10% van de besmette konijnen de ziekte overleven. Bij tamme konijnen die goed behandeld worden ligt dit percentage iets hoger. Therapie:

Indien de ziekte optreedt is de enige therapie het konijn zo goed mogelijk verzorgen. Zorg dat het konijn blijft eten, ga het eventueel dwangvoeren. Bestrijd de bijkomende bacteriële infecties met antibioticum en oogzalf. Geef het konijn pijnstiller en zorg voor een goede warme huisvesting. Het kan weken tot maanden duren voordat het konijn volledig genezen is.

aangepast door bunny ranch chanty
Link naar reactie
Delen op andere sites

Heb je je konijnen meegenomen naar Hongarije? Of begrijp ik je verkeerd?

Je kan de antibiotica beter in een paar ml. water oplossen en dat met een injectiepspuitje zonder naald voorzichtig in het bekje spuiten. Dan weet je zeker dat hij zijn medicatie binnenkrijgt en dat het de juiste dosering is.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja hij gaat wel drinken, maar je weet nooit hoeveel, dus weet je ook niet of hij de juiste dosis antibioticum binnen heeft. Maar als je het met spuitjes geeft is het prima.

Zo'n lange reis is stressvol voor een konijn. De weerstand daalt daardoor en dus is hij vatbaarder voor ziektes zoals Myxomatose.

Krijgt je konijn de behandeling die de Wilhelmina Parkkliniek voorschrijft? Ik zou de Hongaarse DA deze behandeling laten uitvoeren (heb je het juiste soort antibioticum bijvoorbeeld?), dan weet je in elk geval dat het dier de beste behandeling krijgt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Een ritje naar de dierenarts van 10 minuutjes kan al zo stressvol voor een konijn zijn dan hij dood gaat. Dus van Nederland naar Hongarije rijden met de auto (daar ga ik tenminste van uit want anders had je dat beestje nooit de grens over kunnen krijgen zonder ge-ent te zijn denk ik) is echt enorm slecht voor je konijn en grote kans dat dit de reden is waarom dit virus hem heeft kunnen ziek maken... Dus als hij het overleeft, liever niet meer gaan slepen met het beestje, maar gewoon thuis in zijn hok en ren laten met een goede oppas.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Srry, verkeerd gelezen

Hij krijgt een voedingssupplement in zijn water.

En wat die reis betreft, hij is der prima doorheen gekomen..

En nu ik hem wel ken, weet ik ook dat hij der niet erg veel aan vond ;)

En hij heeft morgen zijn antibioticakuur bij de DA voltooid, dus dan gaat ze verder kijken of der nog hoop is, of dat hij ingeslapen moet worden.

Volgens mij is er nog hoop...

En voor degene die denken dat de DA hier niet goedis, reageer maar niet meer ;)

Ze doet het goed, dus niet zeuren

Ze weet heus wel wat hij nu nodig heeft ;);)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zeg niet dat de DA daar niet goed is hoor! Maar ik hoop dat je er van op de hoogte bent dat veel dierenartsen erg goed zijn als het honden en katten betreft, maar weinig verstand hebben van konijnen. Dit heeft al heel wat konijnen het leven gekost. Daarom is het van belang om met een konijn altijd te zoeken naar een dierenarts die zich wat grondiger in konijnen heeft verdiept dan de gemiddelde dierenarts. En daarom wordt er op dit forum bijna altijd gevraagd of de dierenarts wel "konijnkundig" is. Maar als jouw dierenarts in Hongarije "konijnkundig" is, is het prima hoor! (Het is gewoon voor de zekerheid en goed bedoeld!)

Link naar reactie
Delen op andere sites

En wat die reis betreft, hij is der prima doorheen gekomen..

Nou prima hoor.. met Myx...

En voor degene die denken dat de DA hier niet goedis, reageer maar niet meer ;)

Ze doet het goed, dus niet zeuren

Pardon??? 'Zeuren'? Jij komt hier om advies te vragen en als je het dan krijgt maar het is niet wat je wil horen, dan vind je dat we zeuren?!

Link naar reactie
Delen op andere sites

sorry hoor, maar je moet een beetje inbinden dame! De mensen hier hebben het beste voor met jou en je konijn, en willen alleen maar helpen! Veel DA's hebben te weinig verstand van konijnen en zijn op de hoogte van oude informatie. Hoe dat in Hongarije zit, weten we hier niet, maar het is al heel lang bekend dat medicijnen door het drinkwater doen NIET goed is. Als jij advies wil, en mensen zeggen dat je de beste, konijnkundigste DA moet zoeken, en jij zegt dat ze niet moeten zeuren, dan hoepel je toch lekker op? De mensen die hier in dit topic reageren hebben enorm veel ervaring met en verstand van konijnen, en jij zegt dat ze zeuren?

Wat voor advies wilde je dan? Je wilt toch weten wat een goede behandeling voor myx is, of niet dan? Maar als dat inhoudt dat je beter een andere DA kunt zoeken, dan mogen we dat niet zeggen? Kom op zeg!

Een huisarts weet ook van veel ziektes wel iets af, maar als je iets ernstigs aan je hart hebt, ga je toch ook naar een cardioloog, en blijf je niet bij de huisarts? Zo is het met dit soort dingen ook.

dus zelf niet zo zeuren en luister eens naar de adviezen die je krijgt, dan heeft je konijn tenminste nog een klein kansje om te overleven.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .