Ga naar inhoud

Sterilisatie voedsters


Janneke&Boefie

Aanbevolen berichten

mijn voedster heb ik maar meteen laten helpen toen ze zowieso al geopereerd werd voor wat anders.. ze was de volgende dag eigelijk al weer helemaal vrolijk en blij, de eerste dag had ze er alleen wat last van, maar echt suffig kon ik het 's avonds al niet meer noemen.

ik zou het me ook niet kunnen vergeven dat ze op latere leeftijd baarmoederproblemen zou krijgen terwijl ik dat ook had kunnen voorkomen

mijn exrammetje daar in tegen heeft zich een week goed laten verzorgen en at toen ook niet zelf, terwijl die operatie een stuk minder ingrijpend was. een echte man dus.. :lol:

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat je kunt doen is van tevoren heel veel topics doorlezen van mensen die hun konijnen ook hebben laten steriliseren/castreren.

Daar heb ik toen veel steun van gehad en informatie uit gehaald!

Er staat nog ergens een topic van mij tussen met de naam: sterilisatie/castratie Pluis en Bolletje...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Mijn voedster was er inderdaad beter aan toe na de operatie, hoewel de eerste 24 uur wel moeizaam waren wat betreft het eten. Maar ze zat wel recht op. Toen ben ik dus na 24 uur na overleg met de dierenarts een andere pijnstiller gaan geven en dat hielp haar er door heen om weer goed te gaan eten.

In de toekomst zal ik een volgende voedster weer laten castreren, bij mijn voedster bleek bij de operatie dat het al fout was met haar baarmoeder terwijl er vooraf geen redenen waren om te vermoeden dat het al zo mis was.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nee niet bij alle dierenartsen is dat standaard.... sommigen doen alleen de eierstokken omdat de operatie dan iets minder zwaar is en laten de baarmoeder dan zitten als die er nog goed uit ziet...

Dus als je wil dat alles eruit gehaald word zou ik dat voor de zekerheid even zeggen ;)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik denk dat ik dat ga doen,, want om ze alle twee tegelijk te helpen daar heb ik het geld op dit moment niet voor, ik ga het zeker even voorstellen bij de dierenarst!

Ik kreeg korting bij de dierenarts omdat we 2 konijnen tegelijk lieten castreren. Wellicht ook iets om te overleggen?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .