Ga naar inhoud

Scheef hoofd na draainek


JayJay

Aanbevolen berichten

Mijn konijn heeft ooit last gehad van draainek, meer dan een jaar geleden, maar zijn hoofdje is nooit meer recht gaan staan. Hij kan nog steeds rennen en spelen en ook gekke sprongen maken, maar zijn balans en kracht is niet meer wat het daar voor was. Heeft iemand tips om dit nog iets beter te krijgen? Ook als hij stress heeft wordt het erger. Ik heb hem laatst een weekje op pijnstillers gezet om te kijken of dit verschil maakt, maar hij lijkt geen pijn te hebben, hij blijft het zelfde.

Alle tips om hem te helpen zijn welkom.

Groetjes,

Judith

Link naar reactie
Delen op andere sites

Kantelen van het hoofd is geen ziekte op zich, maar een symptoom van andere aandoeningen.

Een oorzaak kan E. cuniculi zijn, dat kan voor allerlei neurologische problemen zorgen en er zijn helaas dierenartsen die dit niet kennen. Maar hierover is wel veel te vinden op deze site.

Link naar reactie
Delen op andere sites

'Draainek' is inderdaad een symptoom, meestal van oorontsteking of een infectie met E. Cuniculi. Misschien kun je wat meer over de symptomen vertellen die je konijn toen had, en de behandeling die toen is gegeven? Dus welke medicijnen hij heeft gehad bijvoorbeeld. Want zoals het er nu staat is er niets te zeggen over de aandoening die draainek heeft veroorzaakt.

Als het een oorontsteking is geweest, dan kan het zijn dat er (permanente) beschadiging is die voor de zogenaamde 'restverschijnselen' zorgt. Dit kan dan inderdaad verergeren bij stress. Maar ook een infectie met E. Cuniculi kan voor deze problemen zorgen. In beide gevallen zullen pijnstillers niet helpen. EC geeft geen pijn, oorontsteking wel maar in dit geval zou de ontsteking al lang en breed over zijn en de pijn dus ook.

Er is hier op BB veel informatie te vinden over EC. Het is wellicht een goed idee om daar eens wat van te lezen. Bedenk wel dat sommigen hier bij een scheef hoofd en/of neurologische problemen al snel EC vermoeden, terwijl dat lang niet altijd het geval hoeft te zijn. Aan de andere kant heeft Lirazel een goed punt over dierenartsen: zij herkennen lang niet altijd een konijn met EC, zijn vaak niet eens op de hoogte van de aandoening laat staan dat ze weten hoe het behandeld dient te worden. Wat dat betreft is het handig als je dan als eigenaar iig goed op de hoogte bent.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat je zou kunnen proberen is: contact opnemen met een dierenfysiotherapeut bv Dierenfysiotherapeut G J Wijers

Kruswei 11

9281 KL HARKEMA

0512-352719

Of een chiropracter, je hebt kans dat er een zenuw is vast gaan zitten, of dat er een wervel is verplaatst. Google maar eens, denk dat ze je wel kunnen helpen. Wel zeker weten dat de oorzaak weg is!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hij is ooit uit mijn handen gesprongen. Ik heb hem net op tijd kunnen vangen, maar had hem bij zijn oren te pakken en niet bij zijn lijf. Hij is gelijk naar de dierenarts geweest en ik heb verteld wat er is gebeurd. Ze heeft hem tegen de zwelling, pijn, middenoorontsteking en EC behandeld. Hij kwam toen net bij de opvang vandaan en zij vermoedde EC onder de leden en getriggerd door het trauma aangewakkerd. Hij heeft toen ook pijnstillers gehad en omdat hij daar niet op reageerde bleef ze bij EC. Hij had ook alle symptomen van EC. Hij draaide steeds om zijn as en kon niet meer lopen. Eten ging met heel veel moeite, maar hij bleef wel eten. Hij heeft nu een hangend oor (doet het nog wel) en een smaller gezicht aan een kant. Ik denk dus een beschadiging aan spieren en zenuwen. Hij maakt nog steeds binkies en kan nog behoorlijk hard door de tuin scheuren, maar zijn balans is niet meer zoals het was. Ik voel me rete schuldig. Door mijn toedoen is hij gehandicapt :(.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Voor zijn val had hij er absoluut geen last van. Daarna dus wel. Omdat hij alle symptomen van EC vertoonde is hij voor het trauma, zijn oren en EC behandelt. Het is alleen niet helemaal over en ik wil hem zo graag weer 100 %. Ik heb meerdere malen aan mijn DA aangegeven dat ik me zorgen maak om zijn symptomen, maar ze heeft alles geprobeerd wat ze kan proberen. Is er misschien een konijnenfysio of specialist die me verder kan helpen met hem? Ik geloof niet dat hij pijn heeft, maar ik wil hem zo graag op zijn oude niveau hebben. We oefenen dagelijks met vertrouwen en beweging en het gaat nog steeds dagelijks beter, dat wel. Ik help hem met alles, maar wil zo graag dat hij het weer allemaal zelf kan zonder beperkingen. Er zit ergens iets scheef, maar wat…

Link naar reactie
Delen op andere sites

goh, het is precies mijn konijn, knaas. die heeft precies, maar dan ook precies hetzelfde kopje. ook iets scheef, ook iets verschillend links en rechts op de kop. het is altijd een beetje een 'zwakke broeder' geweest. wel veel zin in leuke dingen en af en toe als een pijl uit de boog, maar veels te weinig kracht en uithoudingsvermogen in vergelijking met mijn andere konijn. nu heeft hij 4 dagen geleden voor de derde maal in 2,5 jaar last gehad van zijn maag. overigens met hetzelfde voedsel heeft het andere konijn geen last. maar wat blijkt nu heftig de kop op te steken bij zijn darmprobleempjes: E. Cuniculi. dat verklaart meteen een hoop kleine probleempjes die hij zo af en toe heeft. kennelijk is toch zijn zenuwstelsel lichtelijk aangetast geworden. hij krijgt nu een kuur en maandag vraag ik een preventieve kuur voor het andere konijn. maar ik zou niet verbaasd zijn (eeeh... ben geen dierenarts! ..) als hetzelfde bij jouw konijntje geldt. de gevolgen van deze nare ziekte, dus. enne... mijn konijntjes hebben ook wel eens een stuiter gemaakt hoor. een enkele keer door mijn onhandigheid en zeer regelmatig door hun eigen stoerdoenerij. wees maar niet kwaad op jezelf! zoiets gebeurt nou eenmaal.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Op de film te zien heeft hij het erg naar zijn zin.. Ik zou me niet teveel zorgen maken, zolang hij geen pijn vertoond. Misschien dat hij op een dag zelf weer beter word en zoals je zegt, gaat hij ook al dagelijks vooruit. Misschien nog advies vragen aan een specialist, zoals eerder genoemd is?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .