Ga naar inhoud

konijn ziek?


mageremelk

Aanbevolen berichten

Hoi, mijn konijn begint zich een beetje raar te gedragen. hij is oud, 9 jaar. Hij is heel erg in de rui in de winter (?) je kunt de plukken uit hem halen, hij heeft traanogen, jeukt veel aan z'n oren, heeft de hele tijd diaree, en eerst lag hij raar te rollen. Help ik weet niet wat ik moet doen, hij is mijn beste vriend weet je. Ik hoop dat iemand wat weet.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Reacties 68
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Zo snel mogelijk naar een konijnkundige dierenarts gaan, hij is duidelijk ziek.

Ik denk dat ie meerdere dingen tegelijk heeft, zo klinkt het in ieder geval wel... Het haarverlies en de jeuk aan z'n oren zou bijv. op mijt kunnen duiden, diarree sowieso niet goed, traanogen kan komen als ze snot hebben/krijgen of tandproblemen hebben en wat bedoel je precies met raar rollen?

Link naar reactie
Delen op andere sites

In de winter krijgen ze indrdaad een andere vacht, maar juist meer haar, ze verleizen dan geen haar. Dit zou wel door bijv. mijt kunnen komen, zoals ik al eerder zei.

En nee, deze dingen zijn niet direct te wijten aan ouderdom. Het enige advies wat je nu kunnen geven, is om zo snel mogelijk naar een konijnkundige DA te gaan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik moet eff me ei kwijt.......ik vind het heel vrezelijk als mensen een dier laten lijden en het afschrijven op de leeftijd......als of ie het dan niet meer waard is....dood oorzaak voor velen konijnen de bedachte ouderdom.....zucht.

Dus heeft ie geen recht op verzorging!!! dit maakt mij zo pissig, als dieren lief hebber vraag ik me af waarom je niet gelijk naar de dierenarts ben gegaan.....

sorry moest het eff kwijt......

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat ben ik met je eens hoor, alleen weten we nog niet genoeg van deze situatie om te zeggen dat dat hier ook het geval is.

De topicstarter geeft (nog) niet aan om naar de DA te gaan, maar we weten niet of hij/zij dat wel gewoon gaat doen. Hij/zij geeft aan dat het konijn zijn/haar beste vriend is, en dan neem ik dus aan (hoop ik!) dat hij/zij dat wel voor zijn/haar konijntje over heeft...

Het konijntje is inderdaad ziek, en dit heeft even niets te maken met de ouderom. Het konijntje is ziek en heeft medische verzorging nodig. Heel simpel. En ik hoop dan ook van harte dat de topicstarter zo snel mogelijk met het konijntje naar een konijnkundige dierenarts gaat!

Link naar reactie
Delen op andere sites

ik wil even ook wat zeggen, ik schuif het niet af op ouderdom, ik zou dat noooit doen, maarja net als oude mensen, die worden ook grijs en gaan ook slechter lopen, dat kan ook gebeuren met konijnen. Ik ga naar een dierenarts (zeker weten :O) maar wij wonen in een klein dorp die geen dierenarts heeft, dus die arts komt 2 keer in de week. En ik laat mijn konijn niet lijden, hij is niet gezond, geef ik toe. maar ik zou mijn konijn noooit maar dan ook nooooit zonder iets te doen in z'n hok laten zitten. wou ik even duidelik maken, dit beestje betekend meer voor me dan je mischien kan begrijpen

Link naar reactie
Delen op andere sites

Eigenlijk is alles al gezegd maar toch.........direct naar de dierenarts!!

Niet wachten tot de DA naar jullie komt, da bellen die verstand heeft van konijnen en daar een afspraak mee maken zsm anders ben je je beste vriendje kwijt!

En dit komt dan doordat je te lang heb gewacht! Dit dier is ziek!!!

Als hij echt je beste vriendje is (en dat geloof ik best) dan beweeg je hemel en aarde en zie je geen obstakels om hem zsm bij de da te brengen!! Vandaag nog!

Heel veel succes!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zou zeker niet tot dinsdag wachten. De Diarree kan je konijn uitdrogen met de dood als gevolg, zeker als je zolang wacht! Een konijn dat zich niet goed voelt is 9 van de 10 x niet onschuldig. Ik zou niet wachten, zeker niet. Als jij het konijntje was en je had pijn en je bent misschien ziek en je hebt hulp nodig wil je ook niet tot dinsdag pijn lijden.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .