Ga naar inhoud

Lloth heeft gas?


Rowls

Aanbevolen berichten

Hoi medebunnybunchers,

Mijn voedster Lloth, heeft sinds afgelopen zaterdag, wat last van gas.

Ze eet en drinkt weinig, Ik let er wel op dat ze blijft eten en drinken, heb al een keer extra water toegedient van mijn vingers af. Puur om genoeg voedsel binnen te krijgen, geef ik haar vooral de dingen die ze lekker vindt en die eet ze ook nog gewoon op. (de korrels laat ze wat links liggen, maar af en toe eet ze er wel een paar.) Ook knabbelt ze nog wel wat hooi weg met tussenpozen.

Volgens mij is het dus een hele slimme meid die wel voor zichzelf blijft zorgen.

Ze ligt een beetje stil in haar hokje, en knarsetand met regelmaat, maar als ik haar eruit laat, hobbelt ze wel vrolijk rond. Ze laat zich ook prima masseren op haar buikje en ik heb alweer wat nieuwe keutels ontdekt.

Ik heb eens gezocht naar middelen en wil vanmiddag langs de drogist om aeropax te halen, voor het geval dat het aan blijft houden.

Verder wast ze zich wel genoeg en staat nog enthousiast tegen de kooi omhoog als ik langsloop.

Zijn er nog andere zaken die ik kan doen om het haar gemakkelijk te maken?

Ik hoor het graag.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedankt voor de link Lirazel,

Ik zal de aeropax laten voor wat het is.

De klachten zijn wel stukken minder dan zaterdag, maar ze is gewoon een beetje aan het bijkomen. Zoals gezegd, ze eet en drinkt wel weer, maar niet volop.

Misschien dat ik toch even bij de dierenarts langsga voor de zekerheid. (weet er een in de buurt die specialiseert in knaagdieren gelukkig.)

en max, bedankt voor de zorgen, maar heb wel enige ervaring met konijnen. Juist omdat ik vroeger altijd konijnen heb gehad en er gen goede dierenarts in de buurt zat leer je heel veel over thuisdokteren. Beter dan bij een onkundig arts je beestje maar vol laten spuiten met weet ik wat voor een troep.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Mijn da heeft onze Tikkel begin dit jaar wel aeropax gegeven..Hij is konijnkundige in het dierenziekenhuis in Gorinchem. Daarbij heeft Tikkel ook siseral gekregen.

Tikkel had al erge gasvorming...we hadden het eerst niet door :( Maar gelukkig met intensieve verzorging, om de 2 uur mijn wekker zetten in de eerste nachten, is hij er gelukkig weer bovenop gekomen!! En met heel veel liefde van zijn vriendinnetje!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .