Ga naar inhoud

madenziekte ...!


madisonrose

Aanbevolen berichten

het gaat alweer een stuk beter met bonnie!

gister liet ze zich makkelijk baden in de gootsteen,ze ging echt met haar billen erin en haar voorpootjes hielde de rand vast zodat ik haar kon inzepen,ze heeft lekker nog zitten drogen binnen maar was wel beledigt na deze dag vol onderzoekjes,ik gaf haar wat groen dit pakte ze aan en smeet het weg!

later in haar hok begon ze het op te eten hihi

ze houd niet van pottekijkers.

ik heb geen made meer gezien alles afgesloten bij haar hok met gaas etc

geen bodembedekking,want diegene van het hok kwam dus niet,ze krijg nu dus gewoon iedere dag een lakentje tot de boel dicht zit boven haar staart.

ze keutelt wel heel raar net een ketting van droge drollen maargoed nog geen plakpoep!

ik ga haar zo weer proberen te laten lopen in de ren maar ze zal wel geen zin hebben,echt een apart ding:p

Link naar reactie
Delen op andere sites

Een kettingkeutel is totaal het tegenovergestelde van Diarree.

Kettingkeutels krijgen konijnen doordat er veel haar in de maag en darmen zitten.

Dit kan komen doordat ze zichzelf wassen en als ze erg ruien.

Kettingkeutels zijn een teken dat je alert moet zijn op een verstopping.

Heb je prozyme of protexine in huis? Dan mag je gaar dat gerust geven als ze kettingkeutels heeft/

Link naar reactie
Delen op andere sites

Onze Chinchilla Hangoor (Chico) hebben wij vorige week in moeten laten slapen. Donderdag ochtend was er niks aan de hand, 's-avonds was hij stil en wilde niet aangehaald worden. Hij werd ook aggresief wat hij nooit was. Ik wist niet wat er met hem was, maakte mij erg veel zorgen. Dacht, misschien heeft hij buikkramp. Volgende dag de dokter gebelt, wij konden pas eind van de dag komen. Chico was ondertussen zo ziek geworden, hij kroop helemaal weg. Zijn hok zat ondertussen onder de groene vliegen, wat ik erg vreemd vond want ik maak de hokken vaak schoon. Bij de DA constateerde de arts dat Chico onder de maden zat. Na onderzoek bleek dat de maden al in het lichaam zaten en niet meer tegen te houden waren. Ik heb geen moment getwijfeld, heb het beestje laten inslapen. Ik ben er behoorlijk kapot van, heb steeds een schuld gevoel. Had ik hem maar gecontroleerd donderdag, had ik het maar gezien dan was hij eerder geholpen en leefde hij nu misschien nog. Chico was een konijn wat de rare gewoonte had in zijn eigen poepbakje te zitten, dat was ook de oorzaak van de maden geweest denk ik. Het is zo gruwelijk lijden voor zo'n beestje, echt vreselijk. Heeft iemand zeer goede tips tegen die vliegen, ik heb nog 2 konijnen en die wil ik echt niet kwijt hieraan!

aangepast door vibes2010
Link naar reactie
Delen op andere sites

Dagelijks je konijn voelen van onder en inderdaad afwijkend gedrag is alarm bellen die gelijk moeten rinkelen.

Maak de toiletten elke dag schoon.....Zorg dat het hok droog is en eventueel horen gaas er voor.Naast dat kan je pure pech hebben als de maden tussen de rug en staart zitten en je dat pas ziet opmerkt als het te laat is.Of tussen de wam.

Een konijn laat het in het begin niet merken namelijk....

De maden scheiden stoffen af die verdoven.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .