Ga naar inhoud

Nijn net opgenomen door d-a...


Mopsie

Aanbevolen berichten

Dat informeren ga ik zeker doen.

Als ik het zo lees had een kundige DA deze poespas misschien niet eens in gang gezet. Dan had nijn deze poespas ook niet hoeven ervaren.

Maar goed, ik wist niet beter dus heb ik gehandeld naar wat goed voelde.

Wel jammer dat je bij zo'n spoeddienst bij de eerste de beste DA terecht komt en dus niet goed weet of hij erg konijn-kundig is.

Vanmiddag nog gebeld, ging beter maar ze wilde het eten/keutelen nog even goed in de gaten houden. Als er nieuws was zouden ze me bellen, ook om het nachtje extra evt te bevestigen.

Niets meer gehoord helaas.

Dus besloten om na mn werk rond half 9 vanavond even langs te gaan, m'n werk is tenslotte bijna om de hoek.

Kom ik daar, alle lichten uit en niemand te zien.

Schijnbaar hebben ze maar 1 avond per week spoeddienst.

Maar waarom ik me irriteer: als er niemand is om nijn goed te observeren, had ik 'm dan niet beter thuis kunnen hebben?

Geen probleem om een paar keer mn bed uit te gaan en even te checken hoe het gaat. Thuis voelt ie zich prettiger en scheelt mij een hoop kosten, die als ik dit voorval bekijk, niet eens nodig zijn.

Ik vind m'n nijn super belangrijk, maar ik zit niet op onnodige kosten te wachten.

Morgen ga ik 'm ophalen, ongeacht wat!

Neem ik 'm lekker mee naar huis en hou ik 'm goed in de gaten.

Vraag de arts nog wel een paar kritische vragen rondom effecten op langere termijn, observatiepunten en mogelijk EC. Meteen een mooie kennis-check.

Heb van een collega vandaag een adres gekregen van een DA ietsje verder weg, maar wel konijn-kundig (ze heeft zelf ook meerdere konijnen).

Hè, baal gewoon van de situatie. Misschien was het nu niet eens nodig geweest en nu zit nijn daar in z'n uppie zielig te wezen.

Getver... maar snel gaan slapen zo, dan kan ik 'm morgen meteen ophalen!

Weer een ervaring rijker zullen we dan maar zeggen...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat is achteraf hè. Je hebt gehandeld naar het welzijn voor je konijn en daar heb je heel goed aan gedaan. Zoals je zelf al aangeeft: je leert van een dergelijke situatie. Belangrijk is nu dat je nijn snel beter wordt én jij je nijn weer snel in je armen kunt sluiten.

Link naar reactie
Delen op andere sites

bij vergiftiging moet je wel altijd snel handelen, anders neemt het lichaam veel te veel gifstoffen op. dus je hebt volgens je gedachten goed gehandeld hoor! als je toch was blijven wachten en je wist niet dat gekweekte spati nagenoeg niet giftig was natuurlijk, maar dan was je konijn zeker gestorven! ik zou hem inderdaad gaan halen......en meteen even vragen waar hij denkt dat de vorm van torticolles vandaan komt......

Link naar reactie
Delen op andere sites

wat ik nog wou melden......bij wilhelminapark gaan ze savonds tegen 9 uur nog een check doen, dan worden alle dieren in de ziekenboeg nagekeken en of ze nog water hebben en of het warm genoeg is etc. de dierenarts ligt echt niet 24 uur door het tralies te kijken hoor:) maar je kunt het gewoon vragen. bij wilhelmina kun je namelijk in de avond altijd tegen 9 uur in de avond pas terecht omdast hij dan gaat checken. dus misschien is het wel anders dan je denkt

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gijs is weer thuis!!!! Jeeeeejjjj!!!!!

Toen ik 'm op kwam halen stond ie alweer helemaal bepakt en bezakt klaar in z'n reismandje.

Hij is weer blij om thuis te zijn, eet als een dolle maar weet helaas de betekenis van het woord 'zindelijkheid' niet meer ;)

Zo, alles even laten bezinken nu. Ben erg blij dat ie er weer is!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hij eet nog steeds super! Alsof ie dagen niks gehad heeft.

Normaal kon ik 'm prima aaien, uiteindelijk ging 'ie dan zachtjes knarsetanden als je 'm over en tussen zn oren aaide.

Als ik nu met mn hand in de buurt kom, begint 'ie meteen te knarsetanden. Harder dan normaal en zonder dat ik 'm aai. Hij legt z'n hoofd dan ook meteen neer en maakt zich klein. Ik ga ervan uit dat dit angst is?

Bij de DA hebben ze 'm regelmatig op moeten pakken. Ik deed dat nooit, omdat ik wist dat ie dat absoluut niet fijn vond.

Ik aaide 'm wel veel, als ie op de poef ging zitten, over me heen liep etc.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik denk dat dat idd nog is van het oppakken bij de da en de vreemde omgeving waar hij in heeft gezeten. Mijn nijnen waren ook 2/3 dagen nogal schrikkerig en 'anders' nadat ze van de da terugkwamen (zei hadden voor de castratie daar een nachte gelogeerd.) Dus dat moet vanzelf weer terugkomen (gelukkig hebben nijnen niet zo'n goed geheugen:he:)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wel erg schrikken snap ik, nou is elk konijn weer anders, maar mijn eerste dwergje (twaalf jaar geleden) heeft ooit na een ontsnapping zo'n halve plant soldaat gemaakt, ik was toen erg geschrokken en omdat er nog geen google voor handen was ben ik toen op een holletje naar de dierenarts in de straat gerend (die bleek achteraf ronduit een hekel te hebben aan konijnen) hij reageerde heel laconiek dat we het maar af moesten wachten en dat ik veel groen en hooi moest geven voor een snelle passage door de darm want dat hij verder niets kon doen... ik ben toen iedere twee uur gaan kijken maar mijn tuttebol heeft er nooit een dag last van gehad en heeft na het voorval nog zeven frisse jaren geleefd... het kan dus wel eens meevallen... maar je zorgen zijn heel begrijpelijk! Ik hoop dat ze er geen last van krijgt, en ook niet val al die norit...

Succes!

Iris

Link naar reactie
Delen op andere sites

Sinds gisteren issie weer lekker thuis.

Hij was gisteren vrij rustig, begon soms uit het niks even te knarsetanden en gisteren nog af en toe stampen. Toch een klein traumaatje opgelopen denk ik :)

Vandaag heeft ie wel weer een beetje rondgehupst, maar nog niet uitbunding.

Heel soms nog knarsetanden en is nog niet zo ondernemend.

Hij eet en drinkt wel prima; biks, groenten en matig hooi (al verschillende geprobeerd, maar meneer is erg kieskeurig).

Nog even rustig de tijd geven om bij te komen.

Ookal komt het knarsetanden vanuit het niets, heb niet het idee dat 'ie ergens pijn heeft. Misschien nog ongemak.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .