Ga naar inhoud

Josje wordt gesteriliseerd!


Sabbie

Aanbevolen berichten

Ohh wat mooi dat ze alweer trek had in een stukje peterselie!!

Lijkt me een héél erg goed teken!:yes:

Heb je ook dwangvoer meegekregen of was dat niet nodig volgens de da?

Ik heb al een paar keer gelezen dat ze dat deden maar ik ben bang dat Mouse daar echt geen zin in heeft als ik dat straks bij dr moet gaan doen...

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Reacties 51
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Ze heeft inmiddels alweer ruim 4 uur niet gegeten! Ook heeft ze nog helemaal niet gedronken... Ze is wel erg actief. Wil graag rennen. Ik hou haar voorlopig even in haar kooi. Nog geen keutels/plasjes.

Zal het dan toch nog mis gaan?

Ze is wel helder nu en staat weer stevig. Is nieuwsgierig haar nieuwe kooi aan het ontdekken...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nou, weer even een update! Wat is het moeilijk inschatten of het goed gaat zeg!

Josje is erg actief. Er zijn inmiddels 4 keutels geproduceert en 2 plasjes! (dat is natuurlijk top!!) Vannacht heeft ze een paar steeltjes petercelie gegeten. Nu vanaf 6 uur weer niets... Maar nu moet ik zeggen dat ze sowieso nooit een grote eter is geweest, dus ik weet niet precies wat ze normaal gesproken dan wél eet tussen 6 en 11... Moeilijk moeilijk moeilijk! Ze heeft volgens mij een beetje gedronken. (maar ook dat weet ik niet zeker...) Of ze SS heeft gegeten weet ik ook niet zeker. Ik heb tenslotte ook een aantal keer mijn ogen dicht gedaan vannacht.

De medicijnen gaan rampzalig. Ik probeerde haar gisteravond haar pijnstilling te geven, maar spoot mis...:$

Ze heeft het wel netjes van haar vachtje afgelikt, maar dat lijkt me niet zo heel effectief.

Vanmorgen sprong ze door de kooi toen ze het spuitje al zag en kreeg ik het weer niet voor elkaar. Ik heb het nu maar op wat witlof gedaan, in de hoop dat ze die op wil eten! (Dit betwijfel ik, want wat een sterke geur heeft dat goedje!)

Vanmiddag komt mijn vriend thuis, dus dan kunnen we sowieso haar medicijnen goed geven. (maar even onder dwang dan?)

Nog een paar vraagjes..

Is het in deze situatie nodig om haar te dwangvoeren?

Moet ik met haar in gevecht gaan om de pijnmedicatie te geven? Straks doe ik haar tijdens het 'gevecht' nóg meer zeer... wat is wijsheid?

Alvast bedankt!

Oh, Zwarte Panter, als ik bij haar in de buurt kom met kruiden/fruit of wat anders lekkers, draait ze zich snel om! Geen succes dus... Ik denk dat ze het gewoon zelf wil bepalen?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Mijn voedster at ook nu en dan een beetje maar niet echt zoals normaal, dan heb ik ze toch nog wat dwangvoer bij gegeven zodat ze voldoende binnen had. Ik had speciaal dwangvoer mee gekregen van de DA. Dit moest normaal 6x per dag, als ze een beetje at kon ik het 2x per dag geven.

De medicijnen waren hier ook een ramp. We hebben dat wel telkens met 2 gedaan. Ze is zowieso al heel wild en actief. Dus dat ging allemaal heel snel: haar beetnemen (dat op zich was al moeilijk), op tafel zetten, 1 iemand klem houden en 1 iemand medicijnen geven, daarna kon ze terug in haar hok en was ze eventjes kwaad... maar dat ging wel over :) Dat dwangvoer verliep op dezelfde manier.

Probeer het samen met je vriend te doen, onder dwang, ze moet haar medicijnen nu eenmaal binnen hebben.

Bij Daantje was het gisterenavond ook even vechten :) maar daarna kwam hij al terug likjes geven :)

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Zwarte Panter:

Ik las jouw berichtje nog een keer en dacht: Hooi? Oh ja, dat kan ik ook nog proberen! Was nog niet in me opgekomen, omdat ik bang was dat het in haar wond zou prikken. Ik heb haar wond gecontroleerd, maar de pleister zit er nog netjes op! Dus hooi lijkt me geen probleem.

Ik heb wat hooi in haar kooi gelegd en wat denk je? Ze stormde erop af alsof haar hormonen nog op volle toeren werkte! ;)

Ze zit heerlijk te smullen! Bedankt!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb het vanmiddag aan mijn dierenarts gevraagd. Zij zegt dat ik in eerste instantie verkeerd ben voorgelicht. (door de assistente)

Mijn DA haalt áltijd de baarmoeder eruit. Omdat de kans op infecties/kanker groot is. Ze zei ook: Als ze dan toch onder narcose is, kunnen we dat net zo goed meteen doen! Ze wilde niet wachten tot de baarmoeder aangetast is.

Ik zal dan toch maar vragen of de dierenarts de baarmoeder er sowieso uithaalt. Better safe than sorry!

Goed dat Josje eet! Zeker het laatste bericht van het 'hooi aanvallen' klinkt erg positief! :yes:

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nou, de medicijnen zitten erin hoor! Het was even lastig en ze heeft me flink onder geplast. Maar na afloop hebben we nog even heerlijk geknuffeld. Ze lag heerlijk bij me.. Heb haar wel goed vastgehouden, want ze schrikt snel.

Hieronder de foto's! Ze ziet er wel zielig uit trouwens op de foto's... Dat komt omdat ze dat zalfje dat bij de ogen wordt gesmeerd, over haar hele hoofdje heeft gesmeerd toen ze zich ging wassen! :)

494802358_5_OPoa.jpeg

494802564_5_eE2e.jpeg

aangepast door Sabbie
Link naar reactie
Delen op andere sites

Haha leuke foto's joh!!

Mouse wil wel op schoot knuffelen maar ze gaat nooit zo lief op dr ruggetje liggen!..

Fijn dat ze de medicijnen nu in ieder geval wel binnen heeft..:yes:

Tis toch voor dr eigenlijk bestwil.. mja een prikje is nooit leuk natuurlijk..

Hoop dat ze nog goed blijft eten en dat dr wond snel genezen is!

Heb je dr trouwens al bij de ander gezet?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Josje houdt er ook niet van hoor, maar ze is nu natuurlijk nog suf dus daar maak ik een beetje gebruik van! ;) Hoewel ze het nu niet erg leek te vinden. Freddie is na zijn castratie ook véél tammer geworden, dus wie weet zij ook wel.

Freddie wipt af en toe bij haar aan. Ik houd haar vannacht nog even bij mij op de slaapkamer. Morgen gaat ze bij Freddie. (als alles goed gaat)

Ik wil nu nog goed bijhouden wat ze poept/plast en eet/drinkt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja, ik heb het hooi nu gewoon in een ruif gedaan.

Nieuw probleempje: Jossie is vandaag uit haar kooi gesprongen. Freddie is op haar gaan jagen. Toen hij bij Jossie in haar kooi op 'bezoek' kwam, ging het goed! Alleen als zij dus uit haar kooi komt, gaat hij jagen. We hebben ze nu maar even uit elkaar. Hij zit nu in zijn kooi en zij ligt in de huiskamer. (ik wil haar niet in haar kooitje dwingen, zodra ze erin gaat doe ik hem dicht)

Ik ben ontzettend geschrokken dat Fred zo achter haar aan ging!

Zal ik ze misschien opnieuw moeten koppelen?

Ik hoop het niet, want het waren zulke lieve vriendjes!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hypoliet probeerde na Eufrasie's castratie ook op haar te rijden, maar Eufrasie liet duidelijk merken dat ze dat niet zag zitten, dus we hebben ze toen enkel onder toezicht af en toe samen gelaten. Tot Eufrasie zich goed genoeg voelde om zich te laten berijden door Hypoliet.

Het is eigenlijk normaal dat Freddie nu op Josje wilt rijden.

Ik vermoed dat hij dat probeert, maar dat Josje dat niet toelaat?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het gaat weer helemaal prima met Jossie! Ze eet goed, drinkt goed en keutelt als een gek! Op dit moment wordt ze weer gekoppeld aan Freddie. (we hebben ze maar weer in een neutrale ruimte gezet voor de zekerheid)

In het begin wilde Freddie wel op Jossie rijden (dus toch!), maar hij heeft het inmiddels opgegeven. Ze zijn nog niet zo lief als voorheen, maar liggen wel relax tegenover elkaar. Daarbij eten ze lekker samen. We hebben hun gezamenlijke kooi maar weer helemaal ontsmet, zodat Freddie hem niet herkent als 'zijn' kooi. (omdat hij er 2 dagen alleen in heeft gezeten...)

We laten ze nog even in de neutrale ruimte, maar denk dat ze daar vanavond wel weer uit kunnen!

Castratie geslaagd en (her)koppeling zo goed als geslaagd! ;)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .