Ga naar inhoud

Help hopeloos hervallend konijntje


windflyer209

Aanbevolen berichten

Hoi iedereen

Ik zit met een doodziek klein konijntje. Hij heet Lekkie en het is een Pooltje van 7 jaar. Ben er zeker al wel 14 keer mee naar een dierenarts geweest en geen enkel medicijn schijnt te werken. Dit is wat hij allemaal al gekregen heeft:

Bicolvon 0.6 ml 2 x per dag hierna dosis verdubbeld drie kuren hiervan

Baytril 0.4 ml 2 x per dag

Bactrim 0.65 ml per dag

tetracycline 4 spuiten om de drie dagen 1 dit ook al twee maal

Endotrim 0.14 ml 2 x per dag

Zal eventjes ook de symptomen zeggen. Hij heeft dus een heel zware ademhaling, piept, maakt een schrapend geluid en valt soms achterover omver. Hij heeft ook een nat neusje en natte ogen maar dat is nu minder dan voor de behandelingen. Volgens de dierenarts is het een soort van snot maar dan had dit toch ook al langer beter moeten zijn?? mixomatose of zoiets is het ook niet dus .... Kan het misschien zijn dat hij allergisch is voor stro? Hij zit namelijk nu binnen in een kotje op stro. Normaal zitten ze buiten maar ik heb hem voor de zekerheid binnen gezet. Kwestie van de anderen niet te besmetten. Weet iemand wat ik nog kan doen dat hem eventueel een beetje beter kan maken?

Alle hulp is welkom

bye bye

groetjes van Lekkie, Knabbel, Pipkin, Fiedl en Bliksem

Link naar reactie
Delen op andere sites

Is hij al onderzocht op E. Cuniculi ?

Heeft de dierenarts al eens bloedonderzoek gedaan ?

Heb je een konijnkundige dierenarts ?

(geloof me, niet alle dierenartsen zijn konijnkundig)

Snot is overigens een langdurig geheel..

Dan ben je vaak wel een aantal weken/maanden bezig met antibiotica.

Klachten als omvallen horen niet echt bij Snot...

Dat lijkt meer op E. Cuniculi..

aangepast door ZaZa
Link naar reactie
Delen op andere sites

Nee, dat ging over dat omvallen...

Het kan toch ook een combinatie zijn ?

Geen dit of dat, maar én..

Als je al 14 keer geweest bent, ben je wel in een stadium belandt dat een bloedonderzoek eigenlijk geen overbodige luxe is...(evenals het belang van een goede dierenarts)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi,

Zoek het nog eerst maar even uit voordat je het geeft, maar mijn ervaring is dat peterselie heel goed is voor konijnen. Heb een keer een konijn gehad met myxomatose, geen inenting vantervoren gehad (wat ik nu wel doe!)

Toen was ik 8 jaar, de dierenarsts wilde hem een spuitje geven wat ik niet wilde, maar hij is genezen doordat ik hem elke dag een bosje peterselie gaf!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi Hoi

Ja ik ben al bij verschillende dierenartsen geweest. Eerst bij een jong meisje die niet ver van ons thuis woonde en die heeft mij een knaagdierenspecialist aanbevolen omdat wat ze voorschreef niet scheen te helpen. Dus ben ik ermee naar Nijlen gereden wat ook niet direct bij de deur is. daar hebben ze hem helemaal onderzocht en ook nog mijn ander konijntje dat ook die symptomen vertoonde. Die is nu ondertussen genezen maar mijn kleine Lekkie niet. aangezien dat hij symptomen vertoont van het snot maar dit niet heeft kan er ook geen staaltje hiervan genomen worden om te onderzoeken en dit maakt het nogal moeilijk om de bacterie of het juiste probleem te bepalen. Het is ook niet dat hij niet meer eet want eten is zijn favo bezigheid. :)

Dan heb ik dus antibiotica meegekregen wat ik hem twee maal per dag moest geven.

Dit helpte bij geen van beiden dus ben ik ermee terug geweest. Er werd een zwaardere dosis voorgeschreven en dit hielp ook niet. Daarna hebben ze mij spuiten meegegeven tetracycline. Dit hielp bij mijn oudste konijntje Knabbel die een maand gezond geweest is. Daarna is hij hervallen. Hij klonk zoals ja een koffiepot die aan het doorlopen is. Zo'n ratelend geluid. Daarna ben ik ermee terug geweest naar een andere dierenarts op aanraden van de vorige. Bekend van tv. Ook drie keer bij geweest. Niks helpt. Dan ben ik een keer bij de bosberg geweest. Volgens hun zijn al deze problemen de oorzaak van de tandwortels die door het kaakbeen in de neus terechtkomen waardoor er ontstekingen gaan optreden in de neusholte.

Ik geef toe nog noooitt van gehoord!

Volgens haar was dit een probleem dat altijd ging terugkomen. Dus heeft zij mij ook antibiotica voorgeschreven. Dit hielp natuurlijk geen meter. Maar intussen ben je weer 44 € armer. Zij vroeg ook ofdat er een medicament werkte dat ze al gekregen hadden. Ik vermelde de tetracycline en zei beweerde dat ze dat speciaal moest bestellen voor mij en dat ik dan zeker 70 € kwijt was voor een klein potje. Ik had zoiets van ale nu. Als dierenarts moet je zoiets toch hebben. Enfin, ik terug naar die in Nijlen. Kreeg ik dat zo mee na een onderzoek van mijn konijntjes. 4 spuiten per konijn die ik zelf moest inspuiten en dat heeft me welgeteld 18 € gekost. Straf e!

Na deze spuiten was mijn knabbeltje genezen maar Lekkie niet. Terwijl ze toch dezelfde symptomen hadden. Heel bizar allemaal. Dus das een beetje het hele verhaal.

Ze zijn onderzocht op bloed, foto's van genomen enzovoort en niets speciaal gevonden. De dierenarts zei ook dat als er bloed genomen word dat er een bacterie aanwezig is dat ze dat kunnen terugvinden in het bloed maar niet welke en dat dit een groot probleem is bij konijntjes.

Oh en dat omvallen blijkt er dus niets mee te maken hebben dit zijn een beetje evenwichtsstoornissen volgens haar.

Een heel lang verhaal maar ik hoop dat jullie nu een beetje kunnen volgen

groetjes van Inne, Lekkie, Knabbel, Pipkin, Fiedl en Bliksem

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nijlen... ja...daar zit een mevrouw die zich als konijnenspecialist uitgeeft ... Stond is een artikel in van het reclaamklokje. Ik kon toen dadelijk een aantal fouten uithalen... kundig is ze dus niet... Ik hoop dus dat zij het niet was...

Waar woon je precies? In Wiekevorst zit een hele goede DA

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat van die tanden zou trouwens kunnen kloppen...in theorie dan... maar dat is zichtbaar op een radiografie en mogelijk kunnen die tanden getrokken worden.

Is er al een kweekje gemaakt van de snot? Eigenlijk is dat nodig om de bacterie te bepalen en gericht antibiotica te geven. Er zijn nog wel andere soorten die je kan proberen nl....

Link naar reactie
Delen op andere sites

Volgens hun zijn al deze problemen de oorzaak van de tandwortels die door het kaakbeen in de neus terechtkomen waardoor er ontstekingen gaan optreden in de neusholte.

Ik geef toe nog noooitt van gehoord!

dit zou heel goed kunnen kloppen! dat er in de kaak is iets wat ook het evenwicht aantast door kies problemen en de onsteking veroorzaakt.Dus een foto maken kan uitkomst bieden....

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja ik woon in Langdorp. Dat ligt tegen Aarschot en ik ben al in Rillaar bij die dierenarts geweest van vinger aan de poot. Guy heet hij. En dan in Langdorp zelf bij de Wolvenlus en bij de Bosberg. En dan in Nijlen bij Peter Couteel op aanraden van de dierenarts van de Wolvenlus. Ik moet eerlijk zeggen dat ze in Nijlen het vriendelijkst zij en mij toch al enorm geholpen hebben met mijn oudste konijntje. Die is van dezelfde symptomen genezen.

Over dat kweekje dat is het probleem. Doordat hij de symptomen heeft maar weinig tot geen snot produceert kunnen ze geen staaltje hiervan nemen en dit dus ook niet onderzoeken.

Van de tanden is er tot hiertoe geen foto gemaakt. Van zijn longen ook nog niet. Maar volgens alle dierenartsen die ik bezocht heb zijn zijn longen prima en horen ze hier niet echt iets aan.

En ze willen geen foto nemen met excuus dat ze daar toch niets op gaan zien. flauwekul natuurlijk.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Tja...zoals je zelf al zegt, idd flauwekul...zeker als ze zelf met die tanden zijn afgekomen...

Een konijn heeft geen snottebellen nodig om een staal uit de neus te nemen... Het is wel zo dat om echt ver naar binnen te gaan, een narcose nodig is.

Pff van Langdorp nr Nijlen is wel een eindje... Wiekevorst is dan toch net iets dichter bij. Daar zullen ze wel een uitstrijkje nemen en een radiografie. De DA'en die jij hier opnoemt ,ken ik echt niet...ik ben van Itegem afkomstig en thuis in de regio Aarschot, maar die ken ik dus niet...

Als je beslist om idd nr Wiekevorst te gaan, zorg dan voor een goede voorbereiding. Noteer netjes voor jezelf elk DA-bezoek en wat er toen als diagnose en behandeling kwam. Dat help de DA al enorm vooruit.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi hoi

Het blijkt dat hij een astmalijdertje is! De dierenarts heeft hem nu een spuitje met medicijn tegen astma gegeven om te kijken of dit echt de oorzaak is. Straks terwijl ik hem eten ga geven moet ik dan kijken of er iets verandert is aan zijn toestand. Dit moet ik dan doorbellen. Ik ben al blij dat het geen overdragende ziekte of zoiets is. oef.

Volgends de dierenarts is het ook het beste als ik hem terug buitenzet aangezien het eigenlijk een buitenkonijntje is omdat dit dan beter is voor zijn astma. Vooral omdat er ook nog moet bepaald worden voor wat hij allergisch is.

Naar het schijnt is dit ook moeilijk te achterhalen. Volgens hem kan hij zelfs allergisch zijn voor het hooi waar hij opzit. :( Dit had ik ook al gedacht dus heb ik hem op stro gezet.

Nu afwachten wat er gebeurt

greetz

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .