Ga naar inhoud

Konijn gebroken rug door speelbal


Noel

Aanbevolen berichten

Bedankt allen voor de steunbetuigingen. Gisteravond Noël opgehaald bij de DA en hebben DA heeft de foto van de breuk nog even laten zien. Hij heeft pecht gehad, één van de laatste wervels in zijn rug is over de andere werel geschoven en heeft zodoende waarschijnlijk de zenuwbanen afgekneld en waarschijnlijk doorgesneden. De kans op herstel was heel klein, en zo'n beestje wil je ook niet laten lijden.

Gisteravond hebben we hem begraven in de tuin onder een mooie boom. Een mooi laatste plekje.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Eerlijk gezegd heb ik geen idee. Aan de ene kant denk ik ook dat hij geen pijn had, aan de andere kant sinds de breuk heeft hij geen hap meer gegeten en ook niet gedronken. Een teken dat er iets goed mis is en als ik de forums goed lees kan dit een teken zijn van pijn. Hij zat ook echt uren op dezelfde plek in een houding die voor hem kennelijk het makkelijkste was. Aan de andere kant mocht je hem nog wel gewoon aaien en duwde hij met zijn neus tegen mijn hand. Als hij iets niet fijn vond kon hij grappig grommen maar dat deed 'ie niet.

Ik weet het dus eigenlijk niet zeker. Misschien hier iemand die er iets zinnigs op kan zeggen?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik lees dit nu pas, ik vind het vreselijk voor je en wens je veel sterkte met het verlies.

Zoals je het beschreef met de gil en het slappe lijfje, deed me dit meteen aan Nala denken. :( Zij heeft van de zomer een gekke bokkesprong gemaakt in haar kooi en brak toen ook haar rugje. De gil die zij toen maakte zal ik nooit vergeten. Daarna heeft ze volgens de dierenarts geen pijn meer gehad door de verlamming. Nala probeerde ook vooruit te komen, daarbij at en dronk ze wel. Al zat haar breuk meer naar achteren en weet ik niet waar de breuk van jouw konijn zat.

Ik denk dat je een goede beslissing hebt genomen om je konijn te laten inslapen. Wij hebben Nala een week gegeven om te herstellen, gezien ze dachten dat het mss om een hernia ging. Uiteindelijk hebben wij haar laten inslapen, omdat ze zo geen dierwaardig bestaan meer had.

Hier de link van mijn topic toen.

http://www.bunnybunch.nl/community/gezondheid/13767-verlamming-door-sprong.html

Ik wens je nogmaals heel veel sterkte!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .