Ga naar inhoud

Bascilicum


lisa4

Aanbevolen berichten

Wauw... ik gaf Tijger alleen maar witlof, andijvie en stukje komkommer..

Morgen maar eens op pad voor al die andere kruiden dan..

Ik heb hem wel eens peterselie gegeven maar dat was volgens mij niet zo'n succes, of het was niet lekker genoeg (was een plastic bakje uit de supermarkt, voorverpakt)

Morgen maar eens langs de Turkse groenteman :D

Bij ons droogt dat wortelloof altijd zo snel uit.. ik neem aan dat jullie alles in de koelkast hebben liggen ??

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik sta echt versteld hoe makkelijk jullie konijntjes zijn met eten :lol: Pepper is écht een diva wat eten betreft! Het enige waar ze écht op aanvalt is banaan (hap, slik, weg ;)) sla gaat er ook wel in, maar meestal pas als ik er niet meer ben, zo van: ik lust het wel, maar dat ga ik écht niet aan je laten merken hoor! En wortel vind ze ook lekker, maar het groen wat aan de wortel zit gaat als eerste op :P en witlof heeft ze ook helemaal ontdekt, maar wel pas na lang snuffelen...

Alle andere groente en fruitsoorten eet ze alleen op als ze boven op mijn kamer zit en ik op bed lig. 's Nachts dus :s en soms niet eens alles! Hare majesteit! Mijn moeder zegt dat dat komt omdat ik haar te veel verwen hahaha maar als ik jullie verhalen zo lees zal het daar niet aan liggen ;)

Ik ga morgen eens basillicum kopen, kijken wat ze daar van vind :)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het konijn van mijn zusje is ook zo'n moeilijke eter. Als je het in zijn voerbakje legt dan zal hij het misschien wel na een tijdje opeten, maar dat gaat dan zo langzaam dat het bijna een marteling lijkt. Hij eet niets uit je hand. Dan gaat hij er alleen maar met zijn kopje langswrijven. En als hij uit zijn kooi is, komt hij ook echt niet meer naar je toe! Dan rent hij weg voor elke aai, en is hij niet te lokken met welk eten dan ook...

Link naar reactie
Delen op andere sites

hier meld zich nog iemand die de koelkast vol heeft liggen voor de beestjes.

witlof gaat er hier het meeste doorheen, maar heb dan momenteel ook 2 cacia logés.

ik durf meestal niet zoveel (de hoeveelheid heb ik t dan over) te geven. dus ze krijgen veel verschillende dingen maar alles met mate.

maar als ik jullie zo hoor kan ik dat wel rustig uitbreiden.

ik ga zo ook maar even naar de winkel om bascilicum te kopen, wie weet vinden ze t lekker.:mdr:

Link naar reactie
Delen op andere sites

Inderdaad, eens de groentenwinkel doorheeft dat het voor je nijn is, geven ze vanalles mee.

Mijn vriend is gisteren bij ons standaard kraampje op de mechelsesteenweg sla en komkommer gaan halen (voor mij) en peterselie, raapjes, selder, worteltjes met loof, witloof en rucola voor Ralph (al delen we de sla en de rucola...). De selder en het witloof hebben we niet moeten betalen, het was van eergisteren, dus één dag oud, en dat krijgt hij niet meer verkocht. Het zag er wel allemaal nog super vers uit.

Mensen zijn verschrikkelijk kieskeurig blijkbaar.

Nu ja, ik ben dan ook gek. Heb gisteren de blaadjes witloof en sla opgegeten die ik niet meer aan Ralph geeft wegens een klein beetje verlebbert... Je weet pas dat je gek bent van je konijn als je het zelfs iets wat je zelf nog opeet niet durft geven ;-)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb nog eens een foto gemaakt van wat de tweeling hier binnen speelt. De voorraad op de foto koop ik 2 keer per week in nu bij het winkeltje op de hoek. Ik bestel het een dag op voorhand en het is dus allemaal heel vers.

Ik her en een evian-fles naastgezet, kunnen jullie de grootte van de bak inschatten.

De grote achterste bak is gevuld met wortelloof van 3 bussels, 1 grote selder, 10 bussels peterselie en 5 bussels thijm.

De kleine bak voorraan is de kruidenbak, die kruiden zijn iets duurder en daar krijgen ze dus een beetje minder van. Daar zit basilicum, munt en dille in, 5 bussels van elk.

Dan nog 2 kroppen Romeinse sla en 1 bussel wortel, maar die wortel gaat niet op, daar eet ik mee van, ze zijn dik genoeg ;)

post-251-13922876151932_thumb.jpg

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .