Ga naar inhoud

maden??? ben bang!


Missy

Aanbevolen berichten

EEJJ..

ben er net achter gekomen dat Missy maden heeft :s gister had ze een viese kont dus gelijk schoon gemaakt toen was er nog niks te zien. Vanochtend zat ze alleen maar terwijl ze normaal tegen het hok aanspringt omdat ze weet dat ze iets lekkers krijgt.. Ik gelijk weer kont bekeken en ... ze had maden! bah wat een gore beesten ook zat er een wond en liet het haar gewoon los. Gelijk DA gebelt en kan half 10 terrecht.. nu lees ik op sites dat binne 2 dagen het konijntje al kan overlijden hieraan en alles :( ben net een beetje over het verdriet van Cindy heen die een paar weken terug is overleden en wil dus echt NIET dat met Missy hetzelfde gebeurd :( Ben gewoon een beetje bang geworden door al die sites enz.

wie heeft al een keer maden gehad bij zijn of haar konijntje en hoe ging dit verder in zijn werk? moest er een operatie om de maden die in het lichaam zitten eruit te krijgen? of wat?

alvast bedankt..

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Reacties 65
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

De DA zei dat we er snel by waren en het er nog netjes uit zag ze vroeg of Missy nog bewoog enso.. op dat moment sprong Missy uit haar hok boven op het stuk dat op het onderste hok moest :P dus dat was ook goed teken. Hebben spul gekregen en dat moest je in een afwasbak doen gemengt met water. Wij hebben Missy erin gehouden en met water alles gewassen echt heel die bak zat onder de maden bah! :P Missy 2x half ontsnapt uit de bak dus iedereen en alles zat onder :P Daarna Missy nog onderzocht maar konden niks meer vinden. Ze zit nu in der binne hok alle vliegen die nog rond vlogen in huis vermoord (A) haha nu is het afw88 morgen kijken of we maden zien zo ja weer een badje doen en dan om de dag zo ie zo herhalen voor het geval dat. Als dit niet werkt terug naar de DA... hoop zo dat het snel over is :)

Link naar reactie
Delen op andere sites

amaai, fijn dat je er zo snel bij was !!!

kan mij niet voorstellen, dat ik 1 van mijn nijntjes in water moest houden, komt niet goed denk ik :D

veerl succes nog!!

groetjes van zwartje, babs, dior, dolce en gucci

(gucci heette eerst gabbana, maar klonk zo stom als je het niet samen vernoemde met dolce :))

Link naar reactie
Delen op andere sites

he bah! :( wat naar!

Ik heb 1 keer een konijn gehad met maden, gelukkig waren we daar op tijd bij, en was ie snel van de maden af. ik zou zeker de eerst komende dagen meerdere malen per dag controleren of er niet ergens tussen het haar nog een made zit. beter 10 keer te veel kijken dan 1 keer te weinig!

sterkte en succes!!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

haha jaa kijken zoown beetje om het uur maar zien nog geen maden :) doe zeker morgen nog een keer voor de zekerheid een badje.. ze is wel een beetje stil nu zit alleen maar te zitten.. eten en drinken doet ze wel gwoon dus dat is mooi :D Maar snap het ook wel beetje heeft een bad gehad, das al niet leuk en nu dus de hele achterkant nat en dat spul stonk ook nog eens :P beetje over de zeik gewoon denk ik.. hou het gewoon in de gate :)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Er kunnen inderdaad nog vliegeneitjes zitten die zich de komende uren gaan ontwikkelen tot maden.

Geen idee ook of maden die diep in het konijn zitten, op zo'n badje reageren ?

Als konijnen last hebben van maden is dat een ernstige zaak...

Hou ook maar goed in de gaten of je konijn nu stil blijft zitten van de stress of dat ze niet in orde is van de maden.

Je verhaal is behoorlijk 'spannend' in ieder geval en het is echt te hopen dat het goed gaat !

Wel goed dat jullie direkt gehandeld hebben !

Link naar reactie
Delen op andere sites

ben er nog niet helemaal gerust op.. nog steeds geen maden te zien. Alleen ze is zo sloom en kijkt zo sloom uit haar oogjes.. lopen kan ze wel gwoon en eten en drinken en stampen :P Ik heb haar expres uit het hok gehaald en loopt nu wel gewoon rond. Hoop dat het goed komt..

Link naar reactie
Delen op andere sites

nog iets.. ze voelt een beetj koud aan nu... heb al wat extra stro in haar hok gelegd maar ze ligt nu lekker onder da tafel aaiend door mij natuurlijk (A) haha kan het kwaad? haar oortjes voele ook iets koeler aan dan normaal..

Link naar reactie
Delen op andere sites

eten wel keutelen durf ik niet te zeggen niet eg gezien dat er keutels lagen.. gewoon koeler niet egt koud maar anders dan normaal zeg maar.. kan ook zijn dat ik spoken zie omdat ik nu extra goed op haar let. Wel is haar kont de hele dag een beetje nat geweest van het badje misschien dat ze daarom ook kouder is?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Jeetje wat een spannend verhaal, ik voel helemaal met je mee!

Het is zo schrikken als je huisdier ineens er heel erg aan toe lijkt te zijn. Heel veel sterkte en niet te veel stressen, want Missy voelt dat vast aan en raakt er dan zelf ook van in de stress.

PS de temperatuur van de oren van mijn Nijn verschilt ook nog al eens, afhankelijk ook van de temperatuur van de ruimte en hoe druk hij is. Dus komt wel goed!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb nog even een vraag, kun je op de een of andere manier zien of er maden in het lichaampje van Missy zitten? Ze is wel actief, maar minder dan normaal. Ze eet, drinkt en poept wel gewoon. Ze voelt nog wel steeds een beetje kouder aan dan normaal en het lijkt wel of dat ze iets is afgevallen maar dat is erg lastig om te zeggen. Ik voel de bovenkant van der ribben zeg maar best goed en weet niet of dit eerst ook zo was. Verder zijn er nog geen maden te zien bij haar kont. Maar ik wil natuurlijk toch wel zeker weten dat ze van binnen niet helemaal kapot wordt gemaakt. Misschien moet ik toch nog een keer de DA bellen en vragen hoe ik of hij dit kan zien?

Link naar reactie
Delen op andere sites

volgens mij gaat het helemaal niet goed. Vanmiddag liep ze lekker door het huis heen en alles leek goed te gaan. Nu hebben we der toch maar weer een keer in het badje gedaan weer geen maden te zien. Net zat ze in haar hok en ik kreeg geen reatie toen ik riep.. dus ik bn er naar toe gelopen en beetj geaaid en geschud maar weer geen reactie.. ik heb haar toen uit het hok gehaald en met haar voorpoten opheen een beetj geaaid over haar buik uiteinelijk wel reactie en ze liep een paar stappen toen ging ze weer liggen. Omdat ze togh nog een beetje nat is heb ik een dekentje over haar heen liggen soms staat ze even op om met het dekentje te ruzien maar verder ligt ze alleen maar te liggen. Haar neusje gaat bijna niet op en neer. is dit foute boel ofniet? ben echt doods bang!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .