Ga naar inhoud

Ervaringen met castratie onder plaatselijke verdoving


Dommel

Aanbevolen berichten

Ik heb mijn franse hangoor een paar maanden terug laten castreren. hij heeft gasnarcose gehad. Hij heeft volgens mij niet veel stress gehad. Hij was wel wat suf maar verder wel helemaal zichzelf toen hij thuis was. Hij heeft volgens mij niet veel meegekregen.

Castratie onder narcose hoeft niet veel duurder te zijn.

Breezer was 4 maanden toen hij gecastreerd was. Hij woog toen 4,5 kilo. Het koste incl pijnstillers 48 euro. Vind het meevallen voor zo'n beer!!

Ik zou kiezen voor narcose, is minder stressvol voor een konijn.

Bij een plaatselijke verdoving moet de konijn op zijn rug gelegd worden, verdoven en dan nog hele tijd zo vasthouden en zorgen dat hij niet kan bewegen. Intussen is de konijn helemaal in de stress.

Narcose heeft miss wel iets meer risico maar voor het beestje zelf is het minder stressvol.

succes!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Breezer was 4 maanden toen hij gecastreerd was. Hij woog toen 4,5 kilo. Het koste incl pijnstillers 48 euro. Vind het meevallen voor zo'n beer!!

succes!

Ik snap niet hoe het zo goedkoop kan?

Hebben wij dan zo'n commerciële dierenarts (waar de voedster geholpen is). Of is sterilisatie zoveel duurder dan castratie?

Ze had ook veel narcose nodig, ze woog namelijk 3 kg...

En het kostte 150 euro. Plus 50 euro nazorg + opname omdat ze niet (genoeg) at en zo.

Kzou er haast voor naar Sittard rijden haha.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Goede overlevings kanzen, pijnstilling mee na de operatie is het belangrijkste. Dwangvoeding in huis hebben enz. Het hele ratteplan. Dan moet het goedkomen. Er zijn altijd risico's.

Veel succes er mee!

Dit is allemaal wél het geval bij de andere DA inderdaad.. gewoon dit konijn ook naar die DA brengen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

vergeet niet dat de castratie van een voedster vele malen ingrijpender en dus ook duurder is dan die van een ram.

de catsrayie van een ramz it meestal tussen de 40 en 75 euro zoiets....

rammen kúnnen vanaf 3 maanden gecastreerd worden..... alleen doen niet alle dierenartsen dit.

in de regel worden rammen wel vanaf vier maanden gecastreerd.

heb jeal eens gekeken naar de lijst van vragen die je aan de dierenarts kna stellen om uit te zoeken of hij konijnkundig is?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Die vragen zitten idd wel goed bij die andere DA (waar de voedster dus geholpen is) en idd dus niet bij die man die het onder plaatselijke verdoving wel ff zou doen.

Klopt wel idd dat het voor de voedsters veel ingrijpender is. Had alleen niet verwacht dat de verdoving voor een FH nog zo betaalbaar kon zijn als Aileen zei. Gelukkig! Kheb veel voor mn beestjes over hoor daar niet van... maar 200 euro hakt er gewoon wel in.

Kzal 'onze' DA ff bellen morgen om te vragen hoe oud een ram bij hen moet zijn. Bij onze DA hebben ze trouwens niet allemaal konijnenervaring, maar daar zijn ze eerlijk in. Ze geven eerlijk antw. dat ze het bijv. ff aan diegene moeten vragen. En plannen een castratie/sterilisatie speciaal voor deze arts in. Vind dit allemaal dus wel te vertrouwen.

Thnx trouwens voor die link email female. Nu nog ff de juiste pijler vinden hihi. Of ja miss ook niet, miss is onze DA wel goed genoeg..

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ok, een paar opmerkingen...

Een DA die een konijn pas met 6 maanden wil castreren is voor mij niet persee een DA die zijn kennis mbt konijnen onderhoudt...dat is inmiddels al achterhaald. Vorig jaar in september is er door een gespecialiseerde Zwitserse DA een seminarie gehouden in Gent mbt vroegcastratie vanaf 8 weken voor konijnen.

De DA die jij gecontacteerd hebt, lijkt me idd een veearts. Schapen worden krijgen idd een kalmeringsmiddel en dan plaatselijke verdoving voor een castratie. (toevallig vorige week op tv gezien)

Jouw voedster is met gasnarcose en een spuit geopereerd zei je. Die spuit is een spierontspanner en daarna gasnarcose. Onze ram is ook zo gecastreerd op 12 weken. (voorwaarde is dat konijn ongeveer een kilo zwaar is dan)

Mij lijkt de DA waar je je voedster hebt laten helpen de beste optie.

Tenslotte 1 tip...als zijn ballen ingedaald zijn (en hij weegt genoeg)... gewoon LIEGEN en zeggen dat hij een half jaar is... geen enkele DA kan het tegendeel bewijzen nl...:$

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hmm hoeveel moet een Franse Hangoor dan wegen voor zo'n operatie?

En liegen over de leeftijd gaat denk niet eens lukken.. hij is getatoeeerd.. en heeft dus een cijfer voor het zoveelste nestje dat hij was en 08 in zn oor... wanneer dan ook in 08... dan kan hij dus nog geen 6 maanden zijn..

Misschien kijken ze niet naar de tattoo.. het is immers slecht te zien...

De DA waar mn voedster geholpen is, helpt ze soms ook met 4/5 maanden geloof ik.

Link naar reactie
Delen op andere sites

1 ding is wel zeker... de FH heeft ontzettend veel last van zn hormonen.

Mn man moest vanmorgen om 5 u werken en had de clip van de kooi er niet op gedaan... toen ik om half10 ofzo beneden kwam, was hij dus uitgebroken en lag hij uit te hijgen tussen twee kooien in. Gelukkig zaten de andere kooien goed dicht.. anders was 1 konijn gewond en de andere zwanger :$.

Hij heeft alles ondergesproeid, het behang gesloopt, plinten verhuisd en met zn oren in de kooi van de voedster gehangen.. en zij heeft hem dus gebeten.. en zn oren waren al n beetje gehavend door diezelfde voedster :( (koppelen gaan we wel vergeten... met de andere voedster kan hij namelijk wél goed overweg)..

Gelukkig bloedde hij niet heel erg.. maar het was niet echt leuk om dit aan te treffen toen ik beneden kwam!!

HPIM0151.jpg

HPIM0153.jpg

HPIM0154.jpg

HPIM0155.jpg

Link naar reactie
Delen op andere sites

Even nog terug op de plaatselijke verdoving. Het ligt een beetja aan het karakter van je konijn of ze dat wel of niet kunnen doen. Bij mijn dierenarts doen ze het inprincipe enkel plaatselijk verdoven en is het een snel gestressd konijn dan krijgt ie er gasnarcose bij.

Ik heb vorige maand weer 1tje laten helpen en die was alleen plaatselijk verdoofd(geen roesje erbij dus) Dit was echt perfect hij heeft er helemaal geen last van ondervonden. Terwijl ik een ander onder gasnarcose heb laten helpen die er echt even een tijdje ondersteboven van was en meer moeite had om er weer bovenop te komen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

De meeste DA'en weten echt niet wat zo'n tatoeage betekend hoor... daar zou ik me dus geen zorgen om maken. Maar ik had niet begrepen dat het om een Fransoos gaat....dan is een castratie nu echt geen probleem hoor, die weegt genoeg!

Mogelijk als je tegen de DA zegt dat het zo'n groot konijn is, doet ie het wel hoor.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zal morgen eens bellen. Hopelijk zijn ze het ermee eens.

Na de castratie is een ram nog vruchtbaar. Nu gaan wij 3 juni op vakantie.. maar stel hij kan deze week nog geholpen worden.. dan kan hij net niet voor onze vak. samen gaan wonen of wel? Is miss net nog te riskant?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Kan exact twee weken erna? Ik las dit wel ergens, maar las ook dat je voor de veiligheid beter kan wachten tot 3 weken... hmm..

Naja anders maar na onze vakantie. Gelukkig ivnden ze elkaar nog steeds lief en zal het koppelen een eitje zijn (gewoon samen in een hok zetten haha, makkelijker kan niet he?).

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dommel,

Volgens mij heeft mijn dierearts het ook met plaatselijke verdoving gedaan.. en dan wel een licht roesje..

want toen ik vroeg van hoe en wat zei hij van:

Ja hij gaat niet onder narcose dus hij is zo weer op de been enz enz enz

Ik weet niet of eenkonijn met gas ook "onder narcose" gaat, of ze dat zo noemen?

anders heeft de mijne dat gehad waar jij naar vroeg..

Link naar reactie
Delen op andere sites

gas is ook een narcose vorm...

narcose kan op twee manieren toegediend worden of doormiddel van een injectie of door middel avn een kapje met gas....

vaak word er bij een gasnarcose ook nog en lokale verdovind in het operatiegebied gegeven, wat tevens al wekt als pijnstilling erna.

gekoppeld kan er worden na twee weken.... na twee weken kunnen er geen zaadcellen meer leven...

maar als je vrij kort daarna op vakantie gaat zou ik zelf wachten tot na je vakantie....

zodat je ook alle tijd ervoor hebt en ales goed in de gaten kan houden!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Kan exact twee weken erna? Ik las dit wel ergens, maar las ook dat je voor de veiligheid beter kan wachten tot 3 weken... hmm..

Mijn diernarts raadt ook aan om drie weken te wachten. Hij zegt dat als je hem wilt koppelen het beste nog iets langer kan wachten omdat hij dan uitgewoed is. Volgens mij bedoeld hij daarmee dat hij dan minder last van zijn hormonen heeft. De kans op slagen zou dan groter zijn.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Update:

Aanstaande maandag wordt Dommel gecastreerd. Op de normale manier!

Zou bij onze dierenarts 120 euro kosten (min.) en gaan nu naar een andere (wel KKDA) en kost het maar 50... ik snap die verschillen niet hoor... dan voel je je bij die andere echt uitgebuit!

Maargoed daar gaat het verder niet om.. hij wordt gecastreerd, met 4 maanden, en kan over 2,5/3 weken bij zn meisje wonen :$.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat een ram laten helpen zoveel goedkoper is als een voedster komt omdat ze bij een ram uitwendig blijven .. de voedster moeten ze open maken om bij de voortplantingsorganen te komen ...

het is voor een voedster dus ook meer ingrijpender dan voor een ram ...

Ik heb hier verschillende voedsters en heb mijn rammen laten helpen ipv mijn voedsters ...

Ben wel benieuwd naar die methode van plaatselijke verdoving .. denk dat het voor een handelbare ram veel prettiger is, :$ als je een operatie dan al prettig kan noemen ...

Ik snap niet hoe het zo goedkoop kan?

Hebben wij dan zo'n commerciële dierenarts (waar de voedster geholpen is). Of is sterilisatie zoveel duurder dan castratie?

Ze had ook veel narcose nodig, ze woog namelijk 3 kg...

En het kostte 150 euro. Plus 50 euro nazorg + opname omdat ze niet (genoeg) at en zo.

Kzou er haast voor naar Sittard rijden haha.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .