Ga naar inhoud

Dringend raad gevraagd!!!!


CaineS

Aanbevolen berichten

Ons dwerghangoortje Sky wou vandaag niet eten. Ik zag deze namiddag ook geen keutels meer en ze was lusteloos. Ik dus in allerijl naar onze dierenarts. Zij zei dat haar maagje opgeblazen was. De laatste tijd vond ik regelmatig haren in haar keutels. De dierenarts heeft haar probiotica en Rodikolan gegeven. Die Rodikolandruppels moet ik 3 keer per dag blijven geven. Ze zei ook om ananassap te geven of gewoon fruitsap. Volgens haar mocht dit ananassap uit blik zijn omdat er geen winkels meer open zijn om verse te gaan kopen. Maar ik heb dit niet durven geven uit blik.

Kan iemand me nog raad geven wat ik nog kan doen want ik vind dat ze steeds lustelozer wordt. Ik heb haar ook al een kersenpitkussentje gegeven want ze voelde fris aan(de dierenarts heeft haar T° niet genomen)

Ik heb haar een spuitje met water gegeven. Zou ik haar dwangvoeren? Met geweekte konijnenkorrels?

  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ho stop als ze een haar bal vertopping hebt geen bix ect geven in de vorm van dwang voer..........Dat hoopt alleen maar meer op in de maag laxa trax haarbal pasta voor katten gebruiken.En alleen verse annanas niet uit blik!!!Dat heeft te maken met de samenstelling.Die verdwijnt als het in blik gezoet zit...............

Dus nu belangerijk vocht toe dienen vb hooi thee en appelmoes,wortel hapje kan ze wel hebben succes

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zou het helpen als ik haar buikje masseer? Ik heb dit daarjuist een tijdje gedaan maar ik weet niet echt of ze dit leuk vindt of niet. Misschien is het juist pijnlijk nu haar buikje opgezet is. Af en toe lijkt ze echt te rillen, we houden haar dan ook zo warm mogelijk(niet té warm natuurlijk)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ze heeft Rodikolan gegeven, dit was volgens haar een nieuw geneesmiddel voor konijnen. Ik heb hier de bijsluiter, er staat:

Voedingssupplement ter ondersteuning van de spijsvertering van knaagdieren en konijnen. De uitgebalanceerde combinatie van extracten van Kurkuma, artisjok, rabarber, kamille en stinkende gouwe en van geïnactiveerde Saccharomyces cerevisiae(een geïnactiveerd gist) zorgt ervoor dat Rodikolan een profylactische werking heeft m.b.t. allerlei spijsverteringsproblemen.

Het is een dierenartsenpraktijk van 3 dierenartsen, in het verleden ben ik steeds goed geholpen, alhoewel ik wel de indruk heb dat ze iets minder gespecialiseerd zijn in konijnen. Als ze iets niet weten, zoeken ze het wel op. Dit vind ik langs de ene kant wel positief dat ze niet zomaar iets geven als ze het niet weten.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Profylactisch betekent ter voorkoming. Dat lijkt me nu niet meer aan de orde.

Heeft ze verder niks gegeven? Want dit is iets dat behandeld dient te worden, en snel ook! Als ik het zo lees zou ik vanavond nog opnieuw naar de DA gaan, zeker als het niet lukt om er vocht in te krijgen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb haar daarnet een beetje appelmoes kunnen geven met een spuitje. Ik ga nu proberen met nog wat hooithee. Met een kleiner spuitje kan ik iets verder in haar muiltje en lukt het iets beter om er wat in te houden. Ze heeft daarnet op mijn schoot geplast('k kon me gaan omkleden), dus dat doet ze nog wel. Nu alleen nog keutelen. Ik heb de indruk dat haar buikje iets minder gezwollen is. Ik blijf haar toch nog wat appelmoes en hooithee geven want ze heeft vandaag niets gegeten. Ik denk dat ik deze nacht weinig zal slapen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb haar al 2x 4cc appelmoes gegeven de laatste 2 uur. En ongeveer 2x 4cc hooithee(hiervan ben ik niet zeker dat ze alles binnen heeft) Zou ik dan nu enkele uren wachten? Haar buikje nog wat masseren of haar beter gerustlaten?

Oh ja, ik had ook wat mijn twijfels bij die Rodikolan omdat er inderdaad ergens 'profylactisch' staat, maar er staat ook dat het gegeven wordt bij digestieve storingen en aangezien het samengesteld is uit plantaardige oliën vermoed ik dat het toch alleen maar kan helpen.

Bedankt voor de steun!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedankt!

Ik ga nu eerst mijn dochter in haar bed proberen krijgen. Daarna misschien nog een beetje hooithee, het kersenpitkussentje nog eens opwarmen en haar dan in haar hokje installeren(nu ligt ze in de zetel). Ik ga dan ook proberen een uur of 2 te slapen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

10 tot 15 ml voor een konijn wiens darmen niet goed werken is erg veel.

Bij geen doorloop moet het ergens blijven en als je er dan elke 2 uur 15 ml in stopt loop je het risico dat de maag knapt!!

Veel buikmassage en toch echt zorgen dat je zo spoedig moegelijk aan een haarbaloplossend middel komt zoals verse ananassap, want wat ik zo allemaal over Rodikolan kan vinden geeft meer aan dat het ter voorkomen van is dan als er daadwerkelijk een probleem is

Link naar reactie
Delen op andere sites

Joepie!!! Het is gelukt!

Ze eet weer zelf groente en hooi, voorlopig nog geen bix. Maar het belangrijkste:... ze keutelt weer! Wat was ik blij toen ik deze nacht rond 3 uur de eerste keutel zag. Ik had haar toen ook 5ml appelmoes gegeven en ik merkte dat ze wat levendiger was, ze begon het spontaan op te likken als het in haar muiltje kwam.

Toen ik haar gisteravond zo lusteloos en slapjes in de zetel zag liggen dacht ik echt dat het niet goed zou aflopen. Ik wou nog alles proberen maar had mijn dochter toch al wat voorbereid dat het mis kon gaan. Wat ben ik nu blij dat ze aan de betere hand is, ze is terug levendiger. Ik hoop dat ze snel ook terug bix eet. Ik ga nu naar de winkel om verse ananas, peterselie en witlof. Selder, een plakje wortel en een stukje appel heeft ze deze morgen al gegeten.

Ik zie nu wel geen haar in haar keutels, ik had verwacht dat er nu veel haar zou meekomen maar het zijn harde ronde keuteltjes. Zou het dan toch geen haarbal geweest zijn of moet het haar nog komen?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja, ik ga haar nu zeker regelmatig kammen. Mijn Vlaamse reuzen die buitenzitten worden regelmatig gekamd omdat hun haar snel klit net boven hun staart. Sky wordt weinig gekamd omdat zij een mooie glanzende vacht heeft die nooit klit maar daar komt nu dus verandering in.

Nogmaals heel erg bedankt voor de snelle reacties en de vele steun gisteravond!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .