Ga naar inhoud

boclau

Members
  • Items

    88
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door boclau

  1. Bij mij begon ze 's avonds al wel wat hooi te eten, maar mijn konijn is niet zo'n moeilijk eter (mijn ram wel, die eet al snel niet als hij niet lekker is). Omdat ze niet heel veel had gegeten, heb ik haar de volgende ochtend wat dwangvoer gegeven en die dag 3x pijnstilling. De volgende avond at ze weer als normaal. Keutels heb ik pas de volgende dag gezien.

  2. Van de week is ook mijn voedster gecastreerd. Ik heb mijn voedster en ram 's middags weer bij elkaar gezet. Toen ik even weg moest, heb ik ze wel weer even gescheiden. Bij mij ging het goed, maar mijn ram heeft mijn voedster ook met rust gelaten (hoogstens een beetje gesnuffeld en haar eten opgegeten).

    Ik zou ze uit elkaar houden als hij echt vervelend doet en wil gaan rijden. Nu ze nog zo suf is, kan ze wat moeilijker aangeven dat ze het niet leuk vindt of weg lopen.

    Sterkte met je voedstertje!

  3. Hier verkleurd de urine ook na een tijdje van geel naar bruinachtig. Volgens mij is dat gewoon normaal. In de urine die ik had opgevangen, waren er ook geen abnormaliteiten te vinden (ik had de urine wegens plotse onzindelijkheid laten testen)

  4. Luizen zijn diersoortspecifiek. Dat betekent dat een luis van een mens niet naar konijnen gaat en andersom. Als het dus om mensenluizen gaat, moet je je konijn niet behandelen.

    Als het echter luizen van konijnen zijn, kunnen de konijnen dus wel luizen krijgen. Dan zou je dus de konijnen moeten behandelen. Maar maak je geen zorgen, echt gevaarlijk zijn luizen niet.

  5. Echt vreemd! Ik gooi hier ook altijd de gaten dicht, maar mooi niet dat ze hem zelf weer dicht gooien. Misschien inderdaad de juiste plek nog niet gevonden of een soort over waar het hol precies moet komen, de ram vind dat het hol daar moet komen en de voedsters niet? En anders bezigheidstherapie? Klinkt misschien gek, maar mijn ram verzint spelletjes om zichzelf bezig te houden...

  6. Ook hier hadden ze het beiden warm, maar met de IcePod, de koude vloer in huis (tegels) en een grote bak met drinkwater (hier drinken ze inderdaad ook beter uit een grote bak, dan uit de fles of het kleine waterbakje in hun hok) was het volgens mij prima te doen.

    Ze lagen zelfs nog een deel van de dag heel dicht tegen elkaar aan, daar lijkt het me toch een beetje te warm voor ;-)

  7. De mate waar in is nog niet voor alle diersoorten geheel duidelijk. Bij honden is het zeer reel dat het dodelijk kan zijn. Ze kunnen theobromide namelijk niet afbreken. Het zal bij konijnen niet (uitgebreid) getest zijn. Voor katten is het ook niet aan te bevelen.

    Heb je ook een linkje? Kan echt alleen maar vinden dat het voor honden beschreven is en dat het nog niet duidelijk is door welke stof het komt.

  8. Ja

    Ik geef mijn konijnen ook nog regelmatig een druifje. Op internet kan ik verder alleen vinden dat het giftig is voor honden... (tot nu toe nog geen vergiftingen beschreven bij andere dieren staat er)

  9. Hier heeft er ook 1 geen tanden en het is me allemaal heel erg meegevallen! Ze zat in de opvang zonder ondertanden en toen bleek dat ik haar wilde hebben en ze een match was met mijn mannetje, hebben ze ook haar boventanden laten trekken (ook omdat ze anders elke 6 weken geslepen moesten worden). Vrij snel na de operatie at ze weer en ze eet zelfs beter dan mijn mannetje! De groente moet ik in stukjes snijden, het hooi eet ze gewoon op, evenals de sliertjes wortelgroen. De pijnstilling/antibiotica geven was wel wat problematisch, maar dat zal waarschijnlijk gewoon aan haar liggen. Ze heeft (ook zonder pijnstilling, omdat me door de opvangdierenarts was verteld dat de pijnstilling alleen de eerste dag nodig was en als ze niet zou eten) geen teken van pijn geven (at normaal, alleen het drinken uit het flesje deed ze niet, dat werd dus even een bakje water). Pijnstilling heb ik haar later toch gedwongen gegeven (omdat mij door mijn eigen dierenarts werd verteld dat ze waarschijnlijk wel pijn had, hoewel daar bij haar helemaal niets te zien was en ik haar beter toch pijnstilling kon geven).

  10. Volgens mij is elk zoogdier gevoelig voor Giardia en dan zou elk dier in huis behandelt moeten worden (ook mensen kunnen het krijgen). Maar je zal vast en zeker woensdag verder advies krijgen van de dierenarts ;-)

  11. @ Aniek: Bedankt voor je reactie! Ik was zeker van plan ter plekke nog wat vragen te stellen, via de mail kreeg ik niet echt het idee dat de opvang de reden wist. De opvang wist namelijk ook niet goed waarom de ondertanden verwijderd waren, ze dachten dat de ondertanden verwijderd waren omdat ze waarschijnlijk te hard groeiden. En anders kan ik het vast wel bij de dierenarts van de opvang navragen.

    Ik was bang dat ze moeilijker zouden gaan eten, vanwege pijn in hun mond, maar fijn om te horen dat dat dus (meestal) niet het geval is.

  12. @ Dollie: Bedankt voor je uitleg! Ik had niet verwacht dat ze dan al zo snel eten (of misschien was hij gewoon een uitzondering...). Ik weet bijna zeker dat ze alleen haar ondertanden nog heeft. De opvang heeft op mijn vraag over de tanden gereageerd dat de ondertanden verwijderd waren, maar dat de boventanden en kiezen nog goed waren. Ze heeft daar geen moeite met eten (maar ik denk dat dat nog wel zal komen) en ze snijden het hooi en de wortels in stukjes . Volgens hen is het konijn gezond verklaard door de dierenarts en moest ik alleen even op de tanden letten en ze zo nodig even laten inkorten.

    Ik moet het konijn zelf nog zien. Fred is afgelopen dinsdag pas gecastreerd, dus over twee weekjes gaan we een kijkje nemen en kijken we ook gelijk of het klikt.

  13. Hallo allemaal,

    Binnenkort gaat Fred op date met een mooie konijnendame uit een opvang. Bij het opvangkonijn zijn de ondertanden verwijderd. Ik weet dat konijnen tanden blijven groeien, dus ik vind het vreemd dat de boventanden niet met haar ondertanden verwijderd zijn. Ik heb er al (kort) met de dierenarts over gehad en die zei dat het slim is om haar boventanden ook eruit te halen (omdat ze anders om de 6 weken geslepen moeten worden). Ik vroeg me af of iemand ervaring heeft met deze ingreep? Is het moeilijker om een konijn aan het eten te houden na zo'n operatie (in vergelijking met een castratie) of maakt het eigenlijk niet zo veel uit? Aan wat voor kosten moet ik ongeveer denken (ik weet dat er veel variatie is in dierenartskosten)?

    Alvast bedankt,

    Groetjes van Tanya

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .