Ga naar inhoud

Sonja1990

Members
  • Items

    2.766
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    12

Berichten die geplaatst zijn door Sonja1990

  1. Ze gaan vandaag de urine nog eens goed onderzoeken. Mijn dierenarts kan het bloed wat er bijna zeker in zit niet linken aan de operatie. Moet vandaag weer even bellen voor de uitslag en evt. Een afspraak om verder te kijken. Ze niest wel regelmatig maar er komt geen bloed meer uit haar neus zoals net na de operatie.

    @Rian dat geslacht was ook niet echt te verklaren. Het kan ook zijn dat het altijd zo is geweest en dat ik het nu pas zie natuurlijk. Kijk het niet regelmatig na ;) nu alleen omdat er ook wat bloed aan haar pootje zat en ik dacht dat ze misschien haar poot kapot had gelopen op de vloerbedekking.

     

    Gezien de prognose van een tumor vanuit het bot niet heel positief is hoop ik niet dat ze nog mankementjes erbij gaat krijgen. 

  2. 2 weken geleden is bij mijn Beppie een tumor uit de neus verwijderd. Dit bleek een tumor te zijn die vanuit het bot groeit wat natuurlijk geen goed teken is. Het is even afwachten wat Wilhelminapark nog aanraad ivm behandeling. 

    Vanavond kwam ik op mijn kamer en zag ik een behoorlijk rode plas liggen. Nou weet ik dat dit kan komen van eten oid. Maar nu viel mij ook op dat haar geslacht blauwig eruit ziet. 

    Morgen moet ik met ander konijn naar de dierenarts dus dan overleg ik het meteen. Ik hoop alleen alvast een idee te krijgen van wat het zou kunnen zijn... 

    Iemand een idee?

    IMG_20180221_191428.jpg

  3. Op 4-12-2017 at 19:10 zei Cor:

    Korte update

     

    Het gaat nog steeds de goede kant op met hem.

     

    Gisteren probeerde hij zelf van buiten zijn kooi (zit daar op een flink picknick kleed) naar binnen te klimmen. Dat ging niet niet echt lekker maar hij probeert het in ieder geval wel.

    We gaan nu ook af van de handdoeken als ondergrond (dat is een drama met wassen en al het stof) en over na van die papier vlokken met kranten er onder (hij heeft geen voortanden dus slopen kan die ze niet)

     

    Waar we wel twijfelfs over hebben of die met die scheve kop ooit zijn trap naar zijn schuilhok weer op kan. We gaan sowieso zorgen voor een reling als het zo ver is.

    @Sonja1990 heb je voor jou konijn ooit aanpassingen gedaan aan het hok?

     

    Als er andere mensen zijn met ervaringen met een scheve kop konijn en hoe verder horen we het graag.

     

     

    Hoi Cor, sorry voor de late reactie. Moet even naar mijn instellingen kijken dat ik een notificatie krijg. 
    Snip kan alleen niet meer op verhogingen springen. Mijn hok is dus ook zo aangepast dat zij gewoon de wcbak in en uit kan lopen en alles op de grond staat. Haar oogje wat beneden zit en dus niet gebruikt word zit ook dicht. Haar pupil staat scheel dus ze kan met dat oog niks zien. Op zich lijkt ze hier geen last van te hebben. 

    In overleg met mijn dierenarts hebben we dat oogje gelaten voor wat het is. Ze gebruikt hem niet, maakt hem wel op één of andere manier schoon en een operatie om het oogje te verwijderen zou weleens te ingrijpend kunnen zijn. Zolang het niet gaat ontsteken oid laten we het zitten. 
    Fijn dat Binkie wel op zijn trapje komt! Hopelijk gaat het vanaf nu alleen maar vooruit! 

    • Bedankt 1
  4. Een oppepper klinkt mij wat vreemd in de oren bij dit soort serieuze klachten.

    Zorg er in ieder geval voor dat hij warmte heeft of krijgt... En eventueel lekkere dingen geven om wat aan te komen. E.cuniculi kost enorm veel energie. Als hij met regelmaat omvalt is het verstandig hem kleiner te behuizen zodat hij niet teveel kan bewegen. 

    Hoe oud is je konijn?

  5. Ik heb bij mijn konijnsn altijd voorkeur voor novacam. Heb het idee dat ze bij carprofen meer last van bijwerkingen hebben. Of dat ook daadwerkelijk zo is weet ik natuurlijk niet.

    Mijn konijn Snip leeft ook met een scheve kop. Na een tijdje wennen ze volgens mij aan de scheve kop en kunnen ze zich er ook prima mee redden. Bij Snip heb ik getwijfeld het oogje te verwijderen maar mijn dierenarts vind het risico van narcose te groot zolang het niet gaan infecteren. 

    Voor EC heb je een hele lange adem nodig en uiteindelijk moet je vooral je gevoel volgen. Het slapen is ook te verklaren aangezien de ziekte gewoon bergen energie kost. Ik hoop dat het vooruit blijft gaan!

  6. De Eurologist werkt hier erg goed bij mijn konijn met blaasgruis. Ik merk duidelijk dat hij meer zooi uitplast als hij op de pilletjes zit. Hij eet ze als snoepjes dus dat is wel makkelijk. Mijn dierenarts zei dat het niet ideaal is maar dat het wel beter is als de rotzooi uit zijn blaas komt dan dat het erin zou blijven zitten. 

    Een spoeling met een katheter klinkt leuk maar is niet altijd effectief. Jelle was gespoeld en de dierenarts moest stoppen omdat er ook bloed mee kwam en ze niet meer verder durfde. Binnen 2 uur zat zijn blaas weer vol met calcium. Het spoelen heeft dus maar tijdelijk effect als het onderliggende probleem niet aangepakt wordt. Bij jelle zit dit probleem in zijn rugwervels en kunnen we er niks aan veranderen. Maar hij krijgt wel calciumarme groente, brokken met een laag calcium gehalte en bestel ik zweeds timothy hooi omdat daar minder calcium in zit dan bij gewoon hooi. 

    Wat het meer drinken betreft, je zou kunnen kijken smaakjes toe te voegen aan het water. Ik merkte dat Jelle cranberry lekker vond. Deze kookte ik dan in water en als het afgekoeld was mengde ik het met het drinkwater. Verder zorgen dat de groente extra vochtig is zodat ze meer vocht binnen krijgen.

  7. 53 minuten geleden zei Domino:

    Het eerste waar ik aan denk bij veel drinken en plassen en de boel laten lopen is EC. 

    Of nierproblemen.

    Ik zou de ontlasting laten onderzoeken en verder kijken met een dierenarts. Zoals sanne zegt is stil zitten in een hoekje in zoveel situaties mogelijk dat het moelijk is aan de hand daarvan een diagnose te stellen

  8. Ik sluit mij bij Sanne aan. 
    Ik zou je wel willen adviseren mocht dit nog een keer gebeuren (dat een konijn ineens een headtilt heeft) om direct de dierenarts te bellen. Bij E.cuniculi is het belangrijk zo snel mogelijk te gaan behandelen. Hoe eerder je start met behandelen hoe groter de kans dat ze genezen. 

    Hopelijk is je dierenarts op de hoogte van E.cuniculi en start hij een behandelplan. Houdt er ook rekening mee dat het bijv. een oorontsteking kan zijn die het evenwichtsorgaan aantast. 

    Mocht het EC zijn dan kunnen ze er inderdaad een scheve kop aan overhouden. Maar dat hoeft niet te betekenen dat de kwaliteit van leven er niet meer is. 

    Op de foto zie je mijn Snip. Zware e.cuniculi en is er bovenop gekomen. Haar enige handicap  nu is haar koppie. Maar ook daar heeft ze zich prima aan aangepast. Ze kan geen trapjes meer op of echt springen. Maar ze woont wel samen met haar vriendje en hupt regelmatig op hoge snelheid door de ren :)

    11999039_1134089119952761_4313388315102814728_n (1).jpg

  9. Als ze geen sprongen maken in de lucht betekend dit echt niet dat ze ongelukkig zijn. Althans dat mag ik hopen want mijn 12 konijnen doen dit ook niet dagelijks. Dan zou dat betekenen dat ze allemaal ongelukkig zijn wat ik verder in hun gedrag niet opmerk. 

  10. Zonder er al te veel over uit te wijden waren mijn ervaringen met de sterkliniek ook niet top. Ik zit nu zelf in Bavel bij de dierenarts, eindje rijden (20-30 minuutjes) maar wel eindelijk een dierenarts waar ik een goed gevoel bij heb en weet dat ze altijd klaarstaan als het nodig is. En als ze de antwoorden niet hebben dan doen ze altijd hun best om de antwoorden te vinden :)

  11. Nierstenen kunnen ze uitsluiten/ontdekken bij een rontgenfoto van de blaas en nieren. Als de steen groot genoeg is natuurlijk.

    Probiotica kan sowieso geen kwaad denk ik al heb ik een konijn wekenlang op dubbele dosis gehad zonder dat haar darmen daar dagelijks last van hadden. Maar dat verschilt natuurlijk per konijn :-)

  12. Is het veel plassen en afvallen de enige reden waarom er aan Ecuniculi gedacht wordt?
    Mijn voedster met niersteen dronk enorm veel en plaste zichzelf ook onder.Bij haar werd er ook direct aan E.C gedacht. Ik weet niet of deze optie al uitgesloten is?

    Zijn al haar keutels zacht of alleen een bepaald moment van de dag(denk aan blindedarmkeutels die ze eigenlijk op horen te eten). 

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .