Ga naar inhoud

eigenaarkoppel

Members
  • Items

    41
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door eigenaarkoppel

  1. Ja ik zie nu al verschil, was er vroeg bij dus komt goed denk ik! Is alleen niet heel leuk om toe te dienen.

    Het schijnt dat dit zalfje en de verstopping weghaalt en de ontsteking wegneemt.

    Hoop dat dat klopt...:s

    En het schijnt dat bij konijnen met een wat plattere neus de traanbuis vaak niet goed loopt. Net zoals bij veel honden die met platte neus zijn gefokt (bull dogs enzo).

  2. Oh ja dat lijkt er erg op zeg, fijn dat het is goed gekomen!

    Ik had even de DA gebeld en daarvoor een foto gestuurd, hij zegt dat het lijkt op een beschadiging van de ooglidrand + lokale ontsteking.

    Zijn advies was: spoelen diverse keren met afgekoeld gekookt water en langskomen.

    Nu heb ik voor morgen een afspraak gemaakt en zie ik ineens dat mijn andere konijn haar helemaal zit te likken rondom haar oog.

    Kan het zijn dat hij haar misschien teveel gelikt heeft ofzo?

  3. Ik heb sinds kort een nieuw voedstertje voor mijn ram Bep.

    Nu heeft Bep net ecuni culi gehad en is daarvoor nu ng in behandeling. Toos (de nieuwe voedster) krijgt ook die medicijnen omdat het besmettelijk was.

    Nu zag ik laatst al dat ze een traan oog had maar dat ging weer voorbij.

    Nu keek ik net en zie dat rondom haar oogje de haartjes weg zijn of nat en dat haar oog minder uitsteek dan het andere oog.

    Verder is ze wel vrolijk enzo, eet normaal en lijkt er geen last van te hebben.

    Weet iemand wat dit kan zijn? Ik heb ook een foto, maar weet niet hoe ik die toevoeg?!

  4. Jeetje wat een naar verhaal en ja ik heb hetzelfde gevoel, schuldgevoel. Ook al zegt iedereen dat ik er niets aan kan doen zo voelt het toch een beetje. Hoop gewoon dat ze niet heeft geleden. Ik heb besloten geen sectie te laten doen, een mooie begrafenis samen met mijn moeder gaf even een fijn gevoel.

    Ook heb ik gelijk alles super schoon gemaakt in huis en haar bakjes weggehaald. Geef extreem veel aandacht aan bep en ga volgende week naar de opvang om een nieuw vriendinnetje te halen. Ook al vind ik dat zelf nu heel moeilijk, wil niet dat bep eenzaam is. Heel veel dank voor jullie lieve berichtjes...hoop dat de pijn minder wordt.

  5. Dank jullie wel voor de berichtjes. Ik heb haar vanmiddag bij mijn ouders begraven want die hebben een tuin.

    Heel verdrietig allemaal en denk inderdaad dat het iets van een hartstilstand of gasaanval was. Ze heeft inderdaad bij

    de opvang de enting gehad. Nu even thuis bijkomen en met bep mijn ram knuffelen, begrijpt er ook niets van :'(

  6. Hallo ik hoop heel erg dat er iemand iets soortgelijks heeft meegemaakt of het herkent:

    Ik heb twee konijnen (binnen in groot huis) de één (bep=man) heb ik al drie jaar en de andere (miep) net een maand. Ik wil ze vanochtend eten geven en ineens ligt miep dood voor het hok. Ik begrijp er helemaal niets van. Gister ochtend gewoon eten gegeven, smiddags een wortel en sávonds voor dat ik ging slapen een stukje witlof. savonds kwam ze al niet in een keer naar me toe, dat vond ik eerst raar maar zodra ik de lof liet zien kwam ze meteen. Dus ik dacht, dat zit wel goed...maar niet dus. Verder zijn haar darmen ook goed, heb nooit iets van verdachte keutels gezien. Ze is twee jaar oud zei de opvang..ik ben zo verdrietig, en vol onbegrip. Ze hadden het net leuk met zijn tweeen. Weet iemand een antwoord??

  7. Ja ik ben zelf meestal overbezorgd en al vaak bij de da en dierenziekenhuis gezeten en elke keer was er uiteindelijk niets aan de hand! Belde mijn moeder en die zei kijk het even aan, daarom ben ik niet naar een spoed da gegaan. En ik slaap overigens in de kamer waar de konijnen ook lopen dus kon het goed in de gaten houden. Gelukkig is het nu ok, maar mocht het nog een keer gebeuren, zit ik binnen 1seconde bij de spoed da hoor! Ik ben echt heel goed voor mijn konijntjes hoor!

  8. Ja het gaat sinds 7uur gewoon weer als normaal, beetje voer, hooi en een halve wortel! Zag staan dat als je konijn gas heeft, hij niet meer wil eten of bewegen en dat ziet er niet meer zo uit hier! Kijk het even aan, ben komende dagen toch rondom thuis! In ieder geval bedankt voor de tips!

  9. Ik heb twee konijntjes in huis lopen. Nu kwam ik gisteravond thuis en lag één van de twee in mijn gang tegen de muur aan, een plek waar ze nooit ligt. Nu ging ik naar haar toe (en meestal is ze redelijk schichtig) en ze bleef in dezelfde houding liggen. Het zag er niet natuurlijk uit als ik haar een duwtje gaf deed ze niets of ging ze raar kruipen. Ik ben toen gaan googlen en vond iets over "gas". ik heb toen wat eten (wortel) geprobeerd te geven, maar ze wilde er niets van hebben (normaal is ze door het dolle heen).

    Ook heb ik wat kruiken bij haar gelegd en wat hooi en water en ben toen gaan slapen. Af en toe opgestaan om te kijken hoe het ging en om 7uur was ze weer normaal en sprong ze op om eten. Dat heb ik ook gegeven en is op! Weet iemand wat dit geweest kan zijn? Maakte mij toch wat zorgen.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .