Ga naar inhoud

spirit1404

Members
  • Items

    102
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door spirit1404

  1. Yep you know me! Ja Merlijn werd vanmorgen ineens opstandig :he: Toen dacht ik heee, hij is het er niet meer mee eens! Heb zijn medicatie gegeven, en hup naar buiten, heerlijk hij geniet!! Het is wel een heel ander soort konijn als wat we gewend zijn hoor! Zo relaxed....als die van mij zich zo zouden gedragen dan zouden alle alarmbellen gaan, hahaha:yes:. SJonge wat een luiaard, hihihi.

    Maar goed ze zijn wel gek met elkaar, ze liggen niet de hele tijd bijelkaar hoor, maar de liefde is nog pril en moet nog groeien he?:love:

  2. Nee hij heeft geen verdikkingen. Ik moet ook even wennen aan een FH hoor. Ze zijn heel anders als mijn andere konijnen. Merlijn is log, zwaar ( niet te zwaar) en onbenullig hahaha, en traag en lui. Hij is nu naar buiten. Hij was vanmorgen ongedurig en ik voelde gewoon dat hij lekker naar buiten moest. En ja hoor, ze hebben elkaar weer ontmoet, was echt lief om te zien!! Dat zit goed tussen de twee. En hij heeft binkies gemaakt, nou dat moet goed zijn toch? Ik heb ook zoiets, loslaten en gaan met die banaan..... Volgens de Da komt het door de bouw van zijn kop, dat het wat tranerig is. Hij is wat gedrongen, je kan het vergelijken met perzen. Het is goed om te zien, dat hij het buiten lekker naar zijn zin heeft, hij heeft 37 vierkante meter tot zijn beschikking samen met zijn vriendinnetje! Welk konijn wil dat dan niet ;-)

  3. Ja van dat hijgen. Dat dacht ik al. Had de verwarming zo gezet dat deze niet aansloeg. Het is een buitenkonijn met een behoorlijke dikke vacht en het was eergisteren behoorlijk warm buiten ook. Ik meet de koorts altijd op als ik ze ervan verdenk, dat was niet het geval....warmte denk ik dus van wel.

    Verder kan ik er niet zoveel aan doen Merlijn is lekker binnen heeft de afgelopen dagen ook de nodig rust gekregen. Soms loopt een situatie zo, die heb je dan niet in de hand. Als een konijn naar de opvang word gebracht, is het normaal dat ze geent worden, ik geloof ook dat dat verplicht is! En castratie. Dus ik heb daar niet de hand in gehad wat dat plannen aangaande.....

    Verder gaat het met zijn castratie wond goed! Dus zal vandaag even vragen of het idd door enting komt, en wat Polomeisje ook zegt. Ik vind het ook veel hoor voor zo'n konijn. Maar ik doe mijn best om het hem zo comfortable mogelijk te maken, en lekker veel aandacht te geven. Maar het mooiste is dat hij weer lekker naar buiten kan naar zijn vriendinnetje!!

  4. Ik heb toch het idee dat Merlijn niet helemaal oke is.

    Nu bedacht ik mij net dat hij de 27e is ingeent! Voor de myx en de VHD

    Kan hij daar niet lekker van zijn? Hij heeft een hoest, traanoogje, en hij slaapt zoveel, hij kwijlt een beetje en hijgt ook een beetje, net of hij geen conditie heeft. Oorontsteking, nattig neusje Nu was dat gisteren het hijgen dan, en het nattige neusje (geen snot hoor) maar het was ook best warm... .

    Nu kan dat ook aan het ras van de FH liggen, daar heb ik geen ervaring mee. Hij eet niet maar vreet, dus dat is gelukkig oke....

    Maar zou hij dus niet lekker zijn van de enting. Ben gisteren wel bij de dierenarts geweest en vandaag. Maar ja ik kreeg net deze ingeving....dus vandaar....Hij zit nog binnen.....en ik wacht toch even totdat ik het gevoel heb dat het iets beter gaat met hem....moeilijk hoor. Ik heb hem net Dus als je nijn wat heeft, herken je het. Maar hij is nog vreemd voor mij en ook nog een FH waar ik geen ervaring mee heb.:he:

  5. Haha, ja nou echt hoor, heb helaas heel vaak pech met de konijnen....dat is zowiezo nooit leuk voor niemand, maar met een WAO is het echt lastig....:-( Maar goed ik eet zelf liever droog brood dan dat mijn konijnen weg moeten...ik leef voor ze! Ze zijn mijn grote passie.

    De Da denkt toch aan oorontsteking. Mja...lekker dan, dus heb nu zalf meegekregen voor zijn oren. en hij blijkt nu ook te hoesten, ik dacht het mij eerst te verbeelden....maar ja toch echt Huh ik heb nog nooit een konijn horen hoesten, ja Sproetje maar dan drinkt ze te gulzig uit haar bakje met water.........Hoe kan dat he, hij is dinsdag gebracht naar de opvang, en vrijdag bij mij gekomen...ik vind het toch een beetje raar hoor....hij lijkt toch vanalles te mankeren. Maar goed, misschien heeft hij een weerslag omdat hij juist nooit wat gewend is....hij is na 3 jaar bij zijn eigenaren weggegaan, naar de opvang, castratie, en een koppeling....weer naar de dierenarts....Misschien de reden dat er afstand van hem is gedaan, ja ze gingen kleiner wonen.....maar je weet het toch niet hoor!

    Maar goed, hij is hier in goede handen, ik ga zijn weerstand even aanpakken, om die weer omhoog te krijgen. Stress is wat dat betreft de killer ervoor. Ik vind het wel sneu, ipv dat ie lekker buiten is moet hij binnenblijven in iedergeval tot zaterdag! Dan ben ik ook de hele dag thuis, en word hij weer herenigd met zijn vriendinnetje!! Kan ik dat ook een beetje in de gaten houden!

  6. Hi, mijn Franse hangoor Merlijn heeft wel vieze oren, er zit veel oorsmeer in. Nu krijg ik er wel wat uit, het ergste is weg. Ik kijk de oren van mijn nijnen altijd na, dus de vorige eigenaar van dit konijn misschien niet. Het was aan beide oren. En hoef er ook niet zo heel veel aan te doen, maar dat zijn ook sta-oren.

    Nu jeukte dat behoorlijk toen ik er aan zat bij Merlijn..... Kan je bij de Da de oren laten schoonmaken, of hoe doen jullie dat? Gisteren was ik toevallig met hem voor de "APK"geweest. Dus daar niets over gehoord....Nu is een FH ook even heel wat anders dan mijn andere nijnen.....qua bouw en karakter. DUs ben er niet zo mee bekend,

  7. Helemaal geweldig zeg, fijn hoor om te horen dat het beter gaat! Als ze maar eten!! Lekker volstoppen met alles wat ie maar lust! Ik ben echt heel blij voor jullie! Kom op Fluffy, je hebt zo'n lief baasje en ze is je broertjes al kwijt....vecht voor haar en kom er boven op!! Ik hoop het zo, ik blijf duimen hoor!!

  8. Oh, ik kon niet op BB komen ivm ??? Ik snap erniets van, maar vandaag gelukkig ben ik er weer en lees ik dit allemaal!

    O meis sterkte met het verlies van Houdini Jemig wat klote zeg! Nou heb je Fluffy alleen nog maar over...ik hoop zo dat hij het wel red, mega veel sterkte!!! En wat erg van Joep!! Ook jullie veel sterkte, wat een lange strijd hebben jullie ook gehad...pff ik heb het zo te doen met jullie!!Sterkte!!!

  9. Jemig moeilijk hoor, maar wat hierboven ook wordt gezegd, ik denk niet dat ze ook veel behoefte hebben aan ruimte. En ook denk ik ze samen naar binnen halen het beste is. Voor Fluffy ook fijn, je schrijft dat hij er misschien al niet meer helemaal bij is...maar ik weet zeker dat het voor hem wel beter is, als hij overlijdt dat hij samen bij Houdini is....tenminste dat denk ik. En ook voor Houdini, ze zijn dan in elkaars gezelschap Geef ze een rustig plekje, waar ze samen kunnen liggen....arme nijntjes en arme jij, je bent zo moedig!

    Sterkte meis!

  10. Is het ook mogelijk om te ontwormen met kruiden. Ik gaf mijn konijn 1 of 2 x in het jaar een klein beetje boerenwormkruid preventief. Maar nu heb ik hier boven een opvangkonijntje waar ik 2 wittige wormpjes in het slijm bij de ontlasting heb gezien....he bah...kword er altijd eng van...is het ook besmettelijk voor de mens?

    Ik las hiervoor dat iemand vertelde dat ze dan 2 weken op de panacur moeten, en het hok 2 weken lang moet schoongemaakt worden, hoe, gewoon met een sopje? Hij heeft (hij woont sinds een week bij mij) ook wel losgelopen boven...en Amy ook....Nou ja ik heb de eigenaar al gemaild. Moeten we even kijken of Amy ook aan de panacur moet.

    Vandaag is Langoor erbij gekomen, dus laten we ze maar even in de kooi totdat we meer weten?

    Hoe besmettelijk is het...ik heb ze boven. En meestal was ik mijn handen als ik daar ben geweest, ivm SProet die ruikt ze en word wild, soms ook wel es vergeten....dat niet mijn konijnen besmet worden.Heb Sproet beneden mijn eigen nijn en Bobbie en SPirit buiten.

    Ik zal toch voorzichtiger zijn met de opvangnijntjes....ivm ziektes oid. Meestal zijn ze een poosje in quarentiane geweest en bij de DA, voordat ze uberhuapt weg mogen. Maar goed wormpjes kan heel makkelijk over het hoofd gezien worden natuurlijk...

  11. Hi meis, ik begrijp het volkomen. Het is niet niks om zo'n beslissing te moeten nemen. Heb zelf ook 2 keer voor de keuze moeten staan. Toch heb je Rambo als voorbeeld en je schrijft hierboven ook dat hem ook uit zijn lijden had willen verlossen. (met de wetenschap van nu dat hij het niet zou redden.) Maar ik denk eerlijk gezegd dat de ander 2 het ook niet gaan redden. Ik zou niet te lang wachten, het is geen moord zoals jij dat noemt. Het is naar je dieren een liefdevolle manier om ervoor te kiezen dat ze niet meer hoeven te lijden van deze vreselijk ziekte waar ze het niet van kunnen winnen....Wees erbij, bij het inslapen, praat met ze vooraf dat je dat gaat doen, en neem afscheid van ze en zeg dat je van ze houd....dat zou ik doen. En helemaal nu hoe het net met Rambo is vergaan. Dat zou ik dan doen als ik in jouw schoenen stond. Maar goed jij moet er zelf ook aan toe zijn om de moeilijke beslissing te nemen........I

  12. Maar als je konijntje eenmaal Snot heeft kan het er niet van genezen..... Ik heb zelf ook een konijntje met Snot gehad. En het ging goed, maar zodra de weerstand minder werd, dan had hij er meer last van.....Ik zou zelf wel voorzichtig zijn met de AB. Alleen als je nijntje heel erg last heeft van Snot. Ik deed altijd Echinea Force door het drinkenswater om de weerstand op peil te houden.

    Allergie zou best kunnen. Er zijn konijnen die wel allergisch kunnen reageren op (stoffig) hooi....

  13. Heel goed gedaan hoor, je hebt uitstekend gehandeld door het konijntje op handdoeken te zetten en naar binnen te halen. Ik weet niet of je metacam in huis hebt? Dat zou je haar kunnen geven, is ontstekingsremmend en pijnstillend.

    Ik denk niet dat ze de wond gaan hechten , ze halen dode huid weg, en je zal het denk ik moeten gaan spoelen. Maar goed dat zal de Da je uitgebreid vertellen en voordoen hoe dat moet. Het mag niet afgesloten worden, daardoor gaat het juist ontsteken. Het moet van binnen uit naar buiten toe dichtgroeien. Maak je niet te veel zorgen, je konijntje eet en drinkt, dat is een goed teken. Morgen gelijk naar de DA, het komt goed!!

  14. Ik zou ook even idd naar de DA gaan. Ze kan ook iets met haar kiezen/ tanden hebben. Je kan dat niet zien. Het kan prikken in haar wang bijv. waardoor ze niet zo goed kan eten, en ook pijn heeft. Je zegt wel dat ze goed eet en drinkt.

    Hoe oud is zij, een konijn kan je ook de ruggengraat goed van voelen als ze oud zijn.....

    Ook kan zij door het verharen een verstopping hebben, ze keutelt wel goed? En als je dat niet optijd ontdekt dan kan ze ook evt. gas erbij krijgen. Goed je in iedergeval even langs de DA gaat!! Ik ben benieuwd! Sterkte morgen!

  15. O wat een schok, dat is toch wel heel naar. Je hebt een voorgevoel gehad. Ik kan mij voorstellen dat je er kapot van bent. Toch onverwachts die arme Rambo.....Niet schuldig voelen dat je er niet was...klinkt gek maar soms sterven dieren ook juist als je er niet bent....omdat het loslaten voor beide al zo moeilijk is. Ik wens je heel veel sterkte toe met je andere lieve konijnen....

    Meis ik heb het zo met je te doen....ook woorden schieten mij te kort......Je hebt zo je best gedaan, en dat weet hij ook. Je lieverd leeft verder voort in je hart.....Heel veel sterkte Liefs Heleen

  16. Dank je wel Daisy! Helaas is hij gestorven 7 september. Een bijzonder konijn wat mij veel heeft geleerd en ik hem....

    Ik heb (bram) zelf ook wel gedwangvoerd met de handdoek. Ik doe dat echt als al dat andere niet kan....en ik deed het idd op de rug.

    Maar het gevaar is dat ze zich sneller kunnen verslikken. Als je het dan op die manier doet, hou je konijn dan wat rechter op....

    Bram was het er niet mee eens, dat hij zo vocht dat hij een moment kreeg dat hij helemaal slap werd ik dacht dat hij van de stress was doodgegaan....gelukkig kwam hij ook bij, maar heeft een dik kwartier naar adem lopen happen. Dus dat is mijn ervaring en ik wil dat nooit meer meemaken!!!! Vandaar de methode op tafel. Tuurlijk is het oefenen, maar als je het eenmaal onder de knie hebt, is dit toch het minst stressvolle manier voor je konijn.....dat is mijn mening en zou ook mijn advies zijn.....

  17. Och lieve, ik begrijp hoe je je moet voelen...machteloos. Ik vind het vreselijk voor je en je lieve nijnsels. Het is dan ook nog heel rot dat je ze niet naar binnen mag doen. Maar 3 konijnen met myx is denk ik ook teveel voor jou. Het is zo intensief om die lieverds te moeten verzorgen,en dat weken lang....ik vraag mij af of dit wel haalbaar is voor jou? Ik denk dat je voor jezelf heel goed moet nadenken wat je aan kan. Ga anders met een DA praten of bel er een desnoods op....en vraag wat de reeele kansen zijn.

    Natuurlijk wil je ze niet laten inslapen. Dat is ook niet niks zo'n beslissing. Wat hiervoor ook al iemand schreef is dat je denk ik wel moet realiseren dat de kansen heel klein zijn. En dat je toch deze keuze moet gaan maken.....het is ook een lijdensweg voor de konijnen. Het is zo'n dilemma, want ik begrijp ook dat je denkt dat er misschien ook een kans is. Die is er, maar heel klein.

    Als ze de myx overleven dan is dat een wonder Je gaat hier zelf zo ook aan onder door ben ik bang voor. Het vergt ook veel emotioneel, jij lijdt mee....Ik zou heel graag wat anders aan je schrijven, echt. Pas goed op jezelf, als je zelf er aan onder door gaat kun je ze ook niet bijstaan. Het is volgens mij teveel, hoeveel liefde en hoe groot je hart ook is.....

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .