Ga naar inhoud

Polomeisje

Members
  • Items

    851
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Polomeisje

  1. Bedankt voor je reactie. Fijn om te weten dat het qua medicatie goed zit. Aangezien het de laatste dagen hard achteruit is gegaan, heb ik een afspraak gemaakt om haar in te laten slapen.

    Het is heel dubbel, omdat ze alles wat je haar voorhoudt opeet, ze drinkt uit een spuitje, omdat ze haar kop echt niet meer rechtop houdt, dwangvoer eet ze ook zo op. Ze heeft vannacht wel geplast, maar ik heb geen keutels gezien. Omdat ze op haar oog ligt, is dat helemaal nat en rood geworden. Haar andere oog is omhoog gericht, ik zie zo af en toe dat het iets tikt.

    Ze ligt nu dus in een reisbench, want als ze een stap zet, ligt ze om.

    Gezien haar leeftijd (8,5 en ze is 4 kg) en haar andere lichamelijke ongemakken (artrose in de poten, helft vd kiezen is getrokken en ze kan zichzelf niet meer schoonhouden) moet ik met heel veel pijn in het hart deze beslissing nemen.

    Nog 2 maanden dagelijks voeren en geen beweging wil ik haar besparen.

  2. Dat klinkt ook wel logisch. Ook omdat de Panacur niet aan lijkt te slaan, al ben ik daar nog maar 4 dagen mee bezig.


    Wat voor antibiotica zou daar het beste voor zijn denk je? Ze zit inmiddels 11 dagen aan de Enrofloxoral. Ik bel morgenochtend sowieso de DA even op. De korsten in het oor zijn inmiddels verdwenen, ongeveer gelijk met de tong die het weer deed. Afgelopen woensdag dus. Er is geen kweek van gemaakt.


     


    Ze ligt nu alleen nog maar op haar zij. Ik heb haar binnen in een bench gedaan, zodat ze aan alle kanten zacht ligt en zichzelf niet kan beschadigen. Echt heel sneu zo. Ik ben wel bang dat ze er morgenochtend misschien niet eens meer is.


  3. Hoi, ik ben ook benieuwd naar de ervaringen met de behandeling van EC. Ik zit namelijk met een aardig dilemma.


     


    Mijn Saar is inmiddels 8,5 jaar oud. Ze heeft aardig wat kiesproblemen gehad, maar is inmiddels alweer zo'n 2 jaar best gezond.


    Op 1 mei zag ik dat ze niet lekker meer at. Haar tong zat scheef naar links en haar linkerwang was dik. Bij de dierenarts bleek dat de linkerhelft van haar koppie min of meer verlamd was en ze had korsten in haar oor, wat op een oorontsteking duidt. Op vrijdag 2 mei begonnen met een kuur Enrofloxoral (antibiotica) en dwangvoer, want ze kon gewoon niks meer pakken om te eten. Op woensdag 7 mei zag ik haar tong weer bewegen en knabbelde ze weer een sprietje wortelloof naar binnen. Toch ging ik vrijdag 9 mei weer naar de DA, want haar koppie stond ineens iets scheef en ze kreeg een afwijking naar links bij het lopen.


    Voor de zekerheid met Panacur (Fenbendazol) begonnen en de Enrofloxoral-kuur uitgebreid. Na 4 dagen is het nu een stuk slechter met haar, ze valt nu steeds om en haar kop staat zowat haaks op haar lijfje. Ik vind het vreselijk om haar zo te zien, maar ze wil nog wel eten en bewegen, alleen lukt dat zo natuurlijk niet. Oftewel, ze heeft absoluut nog de wil om door te zetten, maar ik vind het zelf eigenlijk niet meer te doen. Toch wil ik ook niet te snel opgeven, het zou niet de eerste keer zijn dat ze iedereen versteld doet staan. Zo'n sterke drang heeft ze tot nu toe wel gehad.


     


    Nu is mijn vraag wat de beste behandelmethode is voor EC, want dat lijkt het toch te zijn. Tenzij iemand dit verhaal herkent en een andere diagnose zou weten.


    Ik zag al ergens Bexamethason oid langskomen en vitamine B injecties. Hoe snel zou je daarvan resultaat moeten zien? En als een konijn achteruitgaat na 4 dagen Panacur (1x per dag 4 ml), heeft de rest van de behandeling dan nog wel zin?


     


    PS: mocht dit bericht beter zijn in een eigen topic, dan mag een moderator het natuurlijk verplaatsen.


  4. Ik denk dat het met die haakjes wel mee zal vallen. Ik heb mijn konijnendame ook een tijd lang alleen in heet water geweekte brokjes gevoerd, vanwege tandproblemen. Inmiddels eet ze weer gewone SS, maar ze vinden die geweekte brokjes zó lekker, dat ze die er nog steeds bij krijgen. Daar laten ze de verse groente zelfs voor liggen. Ik heb nog niet gemerkt dat ze haakjes hebben gekregen en ik doe dit nu sinds januari. Wel of geen haakjes krijgen ligt ook heel erg aan de stand van de tanden.

    Trouwens wel fantastisch dat het weer zo goed gaat met Stampertje!

  5. Ik zou toch een dierenarts bellen, zeker als je niks in huis hebt.

    Belangrijk is dat ze pijnstilling krijgt en waarschijnlijk Cisaral, voor de darmwerking.

    Eet ze nog wel goed? Heb je verder iets veranderd aan het voer, bijvoorbeeld een bepaalde groente geprobeerd?

    En hoe zien haar keutels er nu uit, als ze nog keutelt?

    Dat slappe ken ik, heb ik ook een keer gehad en dat ging heel snel fout. Is volgens mij inderdaad gas.

  6. Een heel bekend verhaal voor mij.

    Mijn voedster Saar kampt al anderhalf jaar met gebitsproblemen. Ze heeft een paar operaties gehad en er zijn flink wat kiezen getrokken, die los zaten of met elkaar vergroeid waren.

    Daardoor at ze nog wel eens slecht en kwijlde ze soms. Ook dat spul uit haar neus heb ik meerdere keren gezien. Soms gewoon slijm, soms brokjes in slijm opgelost. Waarschijnlijk verkeerd geschoten en er via de neus weer uitgewerkt.

    In januari ging ik weer naar de da ivm raar eten. Terwijl ik in de wachtkamer zat, ontdekte ik een abces aan haar kaak. Ik ontdekte het doordat haar kaakbotten niet symmetrisch aanvoelden, er was niks te zien nog.

    Dit abces kon gelukkig opengemaakt worden. Ik heb het gespoeld, moest om de dag duplo geven en elke dag 2 keer flagyl.

    Kosten operatie bij mijn eigen da: 27,50 (is alleen de narcose, matsprijs omdat ik er zo vaak kom.) Medicijnen volgens mij tegen de 50 euro.

  7. Ik heb ook zo'n groen ding en inmiddels meerdere keren teken verwijderd van konijnenneuzen. Die rotbeesten zitten hier dus ergens in de tuin.

    Na de eerste keer internet afgestruind en de DA gebeld. Die zei dat konijnen geen ziekte van Lyme kunnen krijgen (ze kunnen wel drager zijn, net als de teek zelf). Honden wel, dus die moet je volgens mij anders behandelen.

    Ik heb ook nog nooit zo'n bult gehad na het verwijderen. Ik vermoed dat het "gewoon" een reactie op de tekenbeet is, die irriteert.

    Wat betreft Lyme: de afwezigheid van een rode kring wil niet zeggen dat er geen Lyme is. Handig om te weten voor jezelf of je hond. Beste manier om te voorkomen is jezelf en hond checken als er teken in de buurt zijn. Dat van die 12 uur is mij namelijk ook verteld.

    Als je naar Oostenrijk gaat, kun je van een tekenbeet trouwens ook hele nare dingen oplopen, met hersenvliesontsteking tot gevolg. Dit kan al als de teek je net te pakken heeft gehad. Hoorde ik van mijn huisarts nadat ik in Oostenrijk was gebeten door een teek, terwijl ik niet ingeënt was. Niks aan te doen, zei die doodleuk...

  8. Wat betreft de baarmoeder zul je even vooruit moeten denken:

    Stel dat je hem niet weg laat halen en er blijken straks uitzaaiingen te zijn?

    Dan kies je misschien toch weer voor een operatie, kost dan weer 125 euro en het is weer een risico.

    Ik zou het zelf in 1 keer goed willen doen, zoveel mogelijk problemen voorkomen. Zeker als dat in 1 keer kan en maar 29 euro extra kost...

    Succes met afwegen, je moet je uiteindelijk zelf goed voelen bij de keuze die je maakt.

  9. Is misschien niet zo heel verstandig nee.

    Wortelloof, andijvie misschien?

    Wat voor dwangvoer geef je? Ik vind Science Recovery van Oxbow het beste om te geven. Daar zit anijs in, wat je ruikt als je het aanmaakt met heet water. Dat vinden ze hier normaal gesproken heel lekker, maar ja, als ze ziek zijn...

  10. Dankjewel!

    Ik mag bij Saar niet aan d'r pootjes komen, die trekt ze dan weg. Al heb ik niet het idee dat dat is omdat het pijn doet. Ze houdt gewoon niet van gefriemel aan haar pootjes. Ik weet dus niet hoe het voelt, maar jouw omschrijving klopt precies.

    Ze heeft aan de buitenkant van haar linkerpootje trouwens 1 nageltje naar buiten staan. Dat is helaas zo gegroeid, heeft ze nu anderhalf jaar denk ik.

    't Is net of ze door hun pootjes zakken hè? Wat weegt Urf eigenlijk? Saar is 4-4,5 kg.

  11. Je verhaal komt me bekend voor, al was het bij mij ietsje anders.

    Bij mijn voedster zijn ook een aantal kiezen verwijderd, omdat ze los zaten en een paar waren met elkaar vergroeid.

    Hierna stond haar kaak scheef, waardoor haar tanden in een schuine lijn afsleten en daardoor te lang doorgroeiden. Dit werd na 4 weken geslepen, onder gasnarcose. Dit duurt maar heel kort, maar net lang genoeg om de tanden te kunnen slijpen. Er is mij toen ook gezegd dat ze waarschijnlijk getrokken zouden moeten worden, maar ik wilde het eerst even aankijken.

    Na 6 weken moesten ze weer geslepen worden, toen na zo'n 3 maand pas weer. En daarna niet weer, want haar kaak is weer recht gaan staan.

    Sowieso zag ik het niet zo zitten om een konijn zonder tanden en kiezen te hebben, dan kunnen ze echt niet veel meer eten lijkt me.

    Ik zou de beslissing dus niet te snel maken, tenzij het echt olifantstanden worden ofzo. Het kan nog rechttrekken, zeker als het na die operatie is gebeurd. Al weet ik ook dat elk geval natuurlijk anders is.

    Nu ik het nog eens lees, zie ik dat de stand van zijn kaken waarschijnlijk de oorzaak is, dat is dus al heel anders.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .