Ga naar inhoud

Charell

Members
  • Items

    137
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Charell

  1. @Lonja


    Dus jij wilt zeggen dat het dom was dat ik hem heb laten inslapen?? De DA zei dat het nooit meer goed was gekomen en het absoluut GEEN EC was!! 


    Zijn achterhand had totaal geen spiermassa meer, dus het was toch kansloos geweest hoor..!!


    @Loesch83 


    Ik hoop dat er voor jou konijn nog hoop is! Ik weet hoe erg het is om zo erg in onzekerheid te zitten. Heel veel sterkte voor jou en je konijntje! Ik duim mee voor jullie!


  2. Bedankt iedereen.. Het gemis is enorm groot.. We hebben de ren al weggehaald, omdat het naar is om hem leeg te zien.


    Er staat een eenzaam, leeg hokje in de schuur.. Sinds zijn dood ben ik niet meer in die schuur geweest.. 


    Ik twijfel steeds of ik het goede gedaan heb.. Volgens de DA wel.. Hij had totaal geen spiermassa meer in zijn achterhand doordat hij nauwelijks meer liep.


    Zijn voorpoten deden het ook zo goed als niet meer. Hij was uiteindelijk toch wel volledig verlamd geweest. Dit lijden wou ik hem besparen..


    Ik moet eerlijk zeggen, ik twijfel ook of het EC was of niet. De DA blijft zeggen van niet. 


    Ik blijf het beeld van het inslapen voor me zien. Bink kreeg eerst een roesje, zodat hij ging slapen. Ik heb hem in zijn favo 'babyhouding' lekker laten slapen in mijn armen. Hij drukte zijn koppie nog tegen me aan. Daarna spoot de DA het 'dodelijke' middel in. Bij de helft van de spuit was het al gebeurd.. 


    We hebben hem begraven naast zijn vriendinnetje.. Hopelijk zijn hij, zijn vriendinnetje en zijn broertje weer samen en vergeet hij nooit hoeveel ik van hem hield en nog steeds hou.. 


  3. Bedankt allemaal..


     


    Ik ben er behoorlijk kapot van.. Iedere keer wil ik naar het hok om te kijken hoe het met hem gaat, maar hij is er niet meer.. Zo raar..


    De eerste dagen worden zwaar, maar ik hoop dat ik voor Binky de juiste beslissing heb gemaakt.. Ik heb in ieder geval verder lijden kunnen voorkomen en dat geeft me wel wat rust..


  4. Het is gebeurd.. We hebben hem in laten slapen.. Volgens de DA was het niet meer te doen..


    Hij bleef erbij dat het geen EC was.. Hij zei dat er iets in zijn koppie niet goed zat.. Dit heeft eerst de achterpoten aangetast en nu de voorpoten ook..


    Het is goed zo, hij heeft rust nu..


    Iedereen bedankt voor de adviezen en de steun..!


  5. Aww, bedankt voor de lieve reacties! Bink is niet echt klein, maar groot is ie ook niet.


    Ik ga kijken of de DA nog wat kan met eventueel Dexamethason. Dit heeft hij al eerder gehad en hij reageerde best goed hierop.


    Als dit nou kan in combinatie met de Panacur, zou het heel mooi zijn als het dan wat beter gaat.


    Maarja, als de DA zegt dat het niks meer wordt en dat we hem moeten laten gaan, ga ik dat zeker wel doen.


    De verzorging kan hij met alle liefde van mij krijgen, zeker als het helpt. We moeten afwachten. Over een uur weten we meer..


  6. We hebben om kwart over 3 een afspraak bij de DA.. Die gaat Bink nog helemaal onderzoeken en kijken of hij nog wat kan doen..


    Helaas is de kans heel klein dat hij er nog bovenop komt, ook gezien zijn leeftijd..


    De assistente achter de balie had al 30 jaar konijnen en zei dat 6 jaar oud was voor een konijn. Haar oudste konijn was 8.


    Ook zij zei dat er naar een paar dagen verbetering op moet treden als je ze behandeld met Panacur. Volgens haar was het inderdaad ook genoeg zo..


    We zullen zien vanmiddag.. Waarschijnlijk is het vandaag Bink's laatste dagje op aarde..


  7. Mijn moeder gaat nu naar de DA.. Gelukkig is zij ook van mening dat het niet verder kan zo..


    Ze gaat vragen of we vanmiddag terecht kunnen.. We laten hem onderzoeken en als de DA zegt dat we hem moeten laten inslapen, gaan we dat doen..


    Ik ben er kapot van, maar voor hem is het beter zo..


    Wij krijgen na Bink geen nieuwe konijnen meer, dit wordt vreselijk zwaar.. Ik heb al sinds mijn 7e konijnen. Ik ben nu 22..


    Ik hoop dat de DA nog een andere oplossing heeft, anders is het vandaag over voor ons ventje.. :


  8. De symptomen heeft hij al sinds februari.. Hij loopt hier dus al dik een half jaar mee. Het is de laatste tijd dat het steeds erger wordt..


    Ik vind het moeilijk.. Aan de ene kant, we zijn nog maar een week bezig met Panacur.. Aan de andere kant, het breekt mijn hart om hem zo te zien en ik denk ook niet dat er überhaupt nog verbetering in komt, aangezien hij alleen maar achteruit gaat.. Hij is ook al 6, dus ouderdom speelt denk ik ook wel een rol..


  9. Ik heb ook geen ervaring met EC.. Bink is ons 5e konijn en de 1e die (waarschijnlijk) EC heeft.. 


    De DA zei dat we naar een paar dagen verbetering moeten zien, maar hij gaat alleen maar achteruit..


    Mijn moeder is nu boodschappen doen, maar als ze terug is, ga ik het met haar bespreken.. Hopelijk heeft het zin..


  10. Ik ga het zo met hen bespreken.. Ik ga sowieso naar de DA en ze moeten maar zien of ze meegaan of niet.. Het probleem is dat mijn moeder de rekeningen voor de DA betaald, dus als zij weigert, heb ik niks in te brengen.. Ik kan het altijd nog zelf betalen, maar zoveel geld heb ik ook niet.. 


     


    Ik vind het zo rot, hij ligt heel zielig in zijn ren met zijn koppie op de stoep.. Hartverscheurend.. Hij was het meest vrolijke konijn dat ik ooit heb gezien, daar is niks meer van over..


     


    Mijn zusje en mijn moeder wachten liever af tot hij zelf sterft.. Ik wil dit voor zijn.. Ik wil niet dat hij gaat lijden..


    Ik ga kijken wat de DA zegt.. Er zit ook niks geen verbetering in, terwijl de DA zei dat we binnen een paar dagen verbetering moeten zien door de Panacur.. 


    Mijn moeder en zusje moeten maar zien wat ze willen, mee of niet.. Ik ga mijn konijn absoluut niet laten lijden.. Want zoals ik hem nu zo zie, heeft hij geen plezier meer in het leven..


  11. Helaas.. Het gaat niet goed.. Hij zakt nu ook door zijn voorpoten..


     


    Voor mij is het genoeg geweest.. Ik heb alleen een probleem..


    Bink is ook van mijn zusje. Zowel zij als mijn moeder vertikken het om hem in te laten slapen..


    Ze blijven maar zeggen: 'Ja, hij heeft toch geen pijn en hij eet toch nog, dan is het toch goed? We gaan hem echt niet zomaar in laten slapen'.


     


    Ik zie aan alles dat Bink er genoeg van heeft.. Hij is inmiddels helemaal gestopt met lopen, hij klapt alleen maar om, is mager en zijn voorpoten stoppen er nu dus ook mee, ondanks de Panacur.. Hij eet nog wel, maar toch.. Het feit dat hij niks meer kan, zegt genoeg voor mij..


     


    Ik wil hem zo graag de rust geven die hij verdient.. Helaas heb ik dus niks te zeggen.. Ik ben er kapot van, dat ik niks voor hem kan doen.


    Het woord 'inslapen' mag hier in huis niet gezegd worden.. Maar ik zie dat hij blijft aftakelen.. 


     


    Ik ga vanmiddag gewoon naar de DA.. Het kan me niet schelen wat mijn zusje en moeder er van zeggen.. Ik ga het met hem bespreken, want dit kan niet zo..! Ik hoop alleen dat mijn moeder en zusje het ook gaan inzien..


  12. Ik heb idd een spuitje met draaisysteem. Deze gaat echt geen 28 dagen mee, vandaar dat ik nog een kuur heb meegekregen.


    Het gaat om deze spuit.


     


    XpCggA.jpg


     


    Ik blijf gewoon deze spuiten halen voor een maand.


    Ik vind het gewoon jammer.. Ik doe zo mijn best.. Ik heb op het advies van dit topic Panacur gehaald.. En dan is het wéér niet goed..


    Ik heb gewoon geen ervaring met EC, vandaar dat ik de DA vertrouw, aangezien hij er voor gestudeerd heeft..


    Ik blijf ook gewoon op de DA vertrouwen, hij zal wel weten wat goed is voor Bink. Ik blijf gewoon een maand lang Panacur geven. Als dit niet werkt, laat ik hem van boven tot onder onderzoeken en zal ik ook zeker vragen voor een bloedonderzoek. Ik wil écht het beste voor mijn mannetje..!


  13. Ik woon in heerde, voor mij niet te doen dus. In de buurt zit geen enkele konijnkundige DA. Misschien een stuk verderop, maar ik ga niet met een oud konijn die als de dood is voor de auto kilometers rijden.

    Voor mij mag er een slotje op dit topic, aangezien ik alleen maar wordt aangevallen, terwijl ik niks anders dan mijn best doe..!! Ik volg gewoon het advies van de DA op, want ook wij twijfelen of het EC is. Ik laat hem na deze kuur van boven tot onder nog een keer nakijken. Mocht je het hier niet mee eens zijn, jullie probleem. Ik doe alles voor hem. Jammer dat er mensen zijn die mij alleen maar aanvallen, omdat ik de raad van de DA opvolg.

    Ikka en Dolly, in ieder geval bedankt dat jullie wel meeleven. Ik geef hem gewoon nog een maand Panacur. Ik kan idd altijd nog een mail sturen naar een andere DA. Mocht het niet beter gaan, dan laten we hem nog eens helemaal nakijken.

  14. Ik merk gewoon dat het beter met hem gaat. Of dat toeval is of dat dit door de Panacur komt, weet ik niet. Het maakt me ook niet uit, áls het maar beter gaat. 


    Mijn DA zou heus wel weten wat hij doet, daar vertrouw ik hem op. Hij zou ongetwijfeld meer kennis hebben dan ik


  15. Ik had maar 1 spuitje Panacur gekregen. Nu hebben we er nog 1 bij. Daarna moeten we weer verder kijken of we eventueel meer nog meer moeten toedienen.aangezien de DA twijfelt of het wel EC is.


     


    Het maakt mij niet uit, hij maakt weer een blije indruk en als hij omvalt, staat hij zelf weer op, terwijl we deze week hem nog overeind moesten helpen. Hij is sterker dan ik dacht!


  16. Goed nieuws! Mijn moeder was vrijdag onverwachts eerder vrij! Ze heeft met de dierenarts besproken wat we het beste kunnen doen. Hij zei dat we het nog steeds niet op mogen geven en heeft ons nog een extra kuur Panacur meegegeven.


    Ik moet zeggen, Bink is wat levendiger dan de afgelopen week. Hij spartelt nog een beetje, maar hij kan inmiddels zelf weer overeind komen. 


    Hij kijkt wat vrolijker uit zijn oogjes na mijn idee. Hij lijkt zich beter te kunnen redden. 


    Ik hoop dat het zo blijft gaan. Het lijkt nu echt de goede kant op te gaan. Geen idee of dit door de Panacur komt of dat het komt dat hij er mee leert leven, maar het is niet meer zo erg dan eerst. 


    Ik blijf hopen en ik geef de moed nog niet op! Zolang hij nog eet en vrolijk blijft, laat ik hem nog niet inslapen!


    • Vind ik leuk 2
  17. Ik ben 22, ik moet werken morgen, mijn vader moet werken, mijn moeder moet werken en mijn zusje is bij haar vriend al 2 weken lang.. Ik ben pas 6 uur vrij, mijn moeder 5 uur en mijn vader is chauffeur, dus dat weten we nooit.. 


    Bink moet alleen morgen een dagje binnen blijven, dit weekend kan hij los, en maandag maak ik een afspraak bij de DA, dat is de enige oplossing.. Een andere is er gewoon niet.. Kan er niks anders van maken.. Zit er al erg genoeg mee..


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .