Ga naar inhoud

Kaatje34

Members
  • Items

    254
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Kaatje34

  1. Op 23-10-2017 at 17:57 zei Rian:

    Oke sorry als mijn reactie niet goed overkwam, ik had wel het idee dat je aannam dat het door de SS brok kwam en dat zou jammer zijn zonder goede onderbouwing, dat was meer de achtergrond van mijn reactie. 

    Hoe was het bij de dierenarts? Ik hoop dat je wat meer weet nu. 

     

    De dierenarts denkt aan EC, ik ben nu bezig met medicatie..... Ze was veel afgevallen.... Maar lijkt nu alweer wat zwaarder gelukkig. Lijkt dat ik er redelijk op tijd bij ben.... De dierenarts zag wel hele kleine haakjes, dus ik heb een klein zakje hope farms gekocht als snoepje, lekker hard ;-) Verder is het afwachten....

  2. 18 uur geleden zei Deeskuh88:

    Soms kan de ss qua calcium net de druppel zijn, maar dan hangt het er weer vanaf waar de blaasproblemen door veroorzaakt worden. Op zich vind ik het geen gekke vraag. Maar om er zeker van te zijn of ss iets kan losmaken, moet je zoveel meer onderzoeken. Het is geen standaard ja of nee. En als calcium al de boosdoener is, kan dat ook weer aan de waterhardheid liggen. Acuut nierfalen kan ook een gevolg zijn van EC en dan maakt het niets uit wat je konijnen geeft: Daar hebben voedingsstoffen geen invloed op.

    Denk inderdaad aan EC, ga zo naar de dierenarts....

  3. Science Selective wordt als één van de beste brokken aangeschreven....

    Hebben jullie wel eens iets gehoord over nierproblemen en SS? 

    Sinds ik SS voer heb ik aldoor wat met de konijnen..... Een paar weken geleden heb ik mijn mannetje in laten slapen. Hij leed aan extreem nierfalen en was echt enorm afgevallen in een paar maanden.

    Het vrouwtje wat over bleef heb ik net ook even op de  weegschaal gehad en ook zij is nu erg afgevallen. Van 2.02 kg naar 1.58 kg in een half jaar tijd.

    Voor SS voerde ik altijd Hope Farms en voor mijn idee had ik daar nooit problemen mee.....

  4. Ik heb 3 koppels naast elkaar zitten en volgens mij hebben vooral de dames de lente in hun bollen! Ze jagen en grommen en rijden! Om gek van te worden! Alledrie de dames doen het en de heren in mindere mate.... Het zullen wel hormonen zijn, maar naast dit gedrag maken ze ineens een enorme puinhoop van hun hok/ren. Ze plassen en poepen overal. Herkenbaar? Zal het echt de hormonen en de lente zijn?

  5. In vele topics lees ik dat mensen onbeperkt hooi aanbieden. Nu snap ik dat konijnen veel, heel hooi moeten eten, maar hoe doe je dat praktisch? Ik vul nu 's morgens voor mijn viertal 3 grote ballen met hooi na dat ik het hok heb geveegd. En 's avonds krijgen ze ook 3 ballen gevuld met hooi. Als ik tussendoor zie dat de ballen leeg zijn, vul ik ze bij. Maar............. ik zie dit niet altijd doordat ik natuurlijk niet altijd thuis ben. Ik heb geprobeerd om het anders aan te bieden, bijvoorbeeld in een bak of in een ruif, maar dan trekken ze het hooi eruit en gaan er in zitten poepen en plassen en eten er dus niks van op. Ik kan natuurlijk meer ballen ophangen, maar voor mijn gevoel is het nooit onbeperkt, ze blijven afhankelijk van het feit dat ik de ballen bijvul.

    Ik ben erg benieuwd hoe jullie onbeperkt hooi aanbieden....

  6. Het flesje werkt wel.Maar het lijkt of hij hem niet goed kan gebruiken. Ik heb gewoon een bakje voor hem staan en op zich is dat niet erg, alleen komt hij straks in een groep en dan moet ik ook speciaal voor hem een bakje neerzetten. Ik vind het minder fris dan een fles... En... als het bijvoorbeeld door tanden of iets dergelijks kan komen, moet ik ff met hem naar de DA.

  7. Mogen konijnen bamboe eten?

    Ik heb een grote bamboe staan in de tuin en ze vinden de blaadjes en jonge takjes erg lekker (bamboe groeit waar hij wil en in het oude hok kwam er nog wel eens een takje boven de grond)

  8. Dan zijn de prijzen geloof ik allemaal wel een beetje gelijk, op een paar online winkels na, maar dan heb ik weer verzendkosten. Ik weet wel dat het bij pets place duurder is. Daar koste het kleine zakje 3 euro nog wat en bij de tuinland dus 2,70. Dat scheelt toch wel veel. Ik ga straks op zoek naar een 15 kilo zak, misschien bij de groothandel petsxl wel.....

  9. Ik wil graag over op HFST, ik geef nu biks van eigen merk van pets place en ik wil gewoon graag over. Nu ben ik wel benieuwd waar jullie je HFST kopen en wat je er voor betaald. Ik zie nogal prijsverschillen. Ik heb bij de Tuinland een klein zakje (800gr?) gekocht voor €2.70. Ik zag bij een dierenspeciaalzaak hier in Groningen 15 kg voor €15.95........

  10. De boer..... daar heb ik nou nooit aan gedacht.... Ik koop meestal weidehooi bij de Tuinland. ze waren er eerst gek op, maar de laatste zak is erg bruin en ze eten er dan ook niks van. Ik heb van de week hooi van Kenner gekocht bij de Welkoop, dat eten ze wel...... Maar niet van harte.

    Er wordt op 3 km van mijn huis pakken hooi aangeboden, waar moet ik op letten naast dat het droog is?

    (ik weet even niet meer wie er vanuit Groningen kwam, maar ik woon ook in groningen. heb dit gevonden op marktplaats, verkoper is Bennie)

  11. Tja, jammer dat hij binnen is.... dat is wat de DA adviseerd, omdat hij onder narcose is geweest en zijn warmte niet gelijk vast kon houden. Aangezien alle konijnen nog erg jong zijn wil ik pas na 6/8 weken koppelen. Hopen dat de hormonen dan verdwenen zijn. Hij doet verder alles oké, keutelt goed en eet lekker, nog niet zo veel biks als anders, maar wel veel groente en hooi.

  12. Ik heb nog 5 konijnen en straks komen ze allemaal bij elkaar. Ik heb nu 4 konijnen alleen zitten (mannatjes nu gecastreert, dus over 6 weken zouden ze samen kunnen) en een koppel, allemaal buiten. Puck heeft wel contact met een ander konijn, maar ze kunnen niet knuffelen. Hij kan binnen blijven, maar zou hij dan half maart weer naar buiten kunnen? En heeft hij nu geen last van zijn wintervachtje binnen?

  13. Puck is afgelopen donderdag gecastreerd. Hij zit vanaf donderdagmiddag in een binnenkooi in de woonkamer en leeft helemaal op. Hij hupt door de kooi en maakt zelfs binkies. Eigenlijk woont hij buiten. Wat zal ik doen....? Hem voorlopig binnen houden of toch in fases naar buiten? Hij kan eerst in de bijkeuken, veel kouder dan binnen, maar niet zo koud als buiten. Zijn wond ziet er goed uit. Puck is een klein konijn, 860 gram. Zou het gewoon te koud zijn geweest voor hem buiten?

  14. Mijn puck is vandaag gecastreerd. Hij is onder narcose geweest. De da gaf aan dat hij 1 dag op kamertemperatuur bij moet komen en daarna in de bijkeuken of schuur. Pas weer naar buiten als de temperatuur boven nul is. Nou is onze schuur ook erg koud. Maar ik weet nog niet wat ik ga doen. Vorige week is macho gecastreert, hij heeft 2 dagen binnen gezeten en daarna naar buiten gedaan in zijn eigen hok, vlak voor de extreme kou aan en het gaat prima. Macho is helemaal blij in zijn eigen hok buiten!!!

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .