Ga naar inhoud

madJol

Members
  • Items

    11
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door madJol

  1. Sorry voor mijn late reactie! Het konijntje is na twee nachten bij de dierenarts weer thuis terug gekomen. eindelijk had ze gepoept. Het gaat nu erg goed met haar! Merk dat ze vooral last heeft van verse groente dus hou haar alleen maar aan hooi en vaste brok, en heel soms een klein stukje wortel. Ze is alweer flink gegroeid! Al met al is alles goed gekomen en vooral mijn dochter erg blij!

  2. Het andere konijntje is ook vrij mager, dit is allemaal gekomen door gemixt voer waarvan ze het biks etc lieten liggen maar alleen de vlokken aten.Ze kregen wel ook hooi wat ze goed aten. Via een konijnenkenner over gegaan op biks waar ze gelijk van gingen eten, alsof ze erge honger hadden. Heb de dierenarts nog gevraagd wat te doen, ze zei constant biks laten staan en hooi en dan horen ze vanzelf weer aan te komen. Het konijntje wat nog thuis is eet ook goed, gelukkig. De dierenarts zei dat het zieke konijn bacterien kan hebben gekregen in haar darmen door het alleen maar eten van koolydraten uit de andere voeding. Voel me zo schuldig, maar dacht dat junior voeding goed was, maar helaas! Snap ook niet waarom ze dit dan verkopen, maar goed! Nu maar zo doorgaan en hopen dat het voldoende is!

  3. Ik ben alweer terug!Ze denkt aan of gasvorming of verstopping. Ze heeft pijnstilling gekregen en krijgt laxeermiddelen toegediend en dat meerdere malen per dag, zowel via de mond als via de anus. Ze moest daar blijven, mijn dochters mogen morgen na school langs om even bij haar te kijken.

    We moeten er wel rekening mee houden dat ze ernstig ziek is en als het laxeren niet werkt gaan ze het lucht met een holle naald uit de buik halen morgenochtend. En als ook dat niet helpt is er niet veel aan te doen. Ze is erg vermagerd!Hopen op een goede afloop!

  4. Ik heb een andere dierenarts gebeld, welke dienst had en moet er om 13.00 uur zijn! Ze zei ook dat het echt ernstig is en wil haar zeker onderzoeken. Ze had het ook over gasvorming.

    Als ik haar op til spartelt ze nog wel wat tegen, maar ze wil niks meer eten en eigenlijk ook niet drinken. Ze is ook al echt mager aan het worden.

    We wachten af.

  5. Hallo allemaal,

    Het konijntje van mijn dochter ligt maar stil in een hoekje en komt nauwelijks van haar plek! Ze maakt een raar geluidje met haar mond! Heeft een opgezette buik en eet niet veel!

    Ik heb de dierenarts gebeld en nu moeten we wachten of ze nog gaat poepen en als ze dit niet doet is het eigenlijk het einde, aldus de dierenarts.

    Herkent iemand dit en heeft iemand tips om het konijntje weer beter te krijgen? Ze is nog maar 3 maanden oud!

    Groetjes

  6. Hallo,

    Ik heb twee konijntjes van nu bijna 11 weken oud! Ik geef ze elke ochtend ong. 9 uur: konijnenbakje junior voer, hooi en vers nieuw water. Rond 12 uur een klein blaadje sla. En rond half 9 's avonds krijgen ze weer nieuw hooi. Is dit voldoende??

    Alvast bedankt.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .