Ga naar inhoud

lobke

Members
  • Items

    45
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door lobke

  1. Heb dat ook weleens gedaan, toen gingen we vrijdagavond weg en kwamen we zondagavond terug, had alleen oppas in de vorm van iemand die op zaterdagmiddag eten en drinken kwam geven. Ze krijgen hier ook drie keer per dag eten, en toen dus maar een keer per dag. En op zaterdag rond 12.00 en op zondag pas weer om 19.00. Verschilt niet zoveel met jouw planning denk ik.

    Ik heb toen een stuk of 6 wc rolletjes gemaakt, met een paar brokjes in het midden en de zijkanten dichtgemaakt met een pluk hooi. Drie voor de eerste nacht en drie voor de 2e nacht. Verder gezorgd voor twee flesjes en een bakje drinken, en nog extra hooi gegeven. Nijnen zaten er prima bij toen ik terug kwam.

    Je zou ook nog kunnen kijken naar zo'n voer-ding met timer die je voor katten hebt.

  2. Ik voer ook HFST, konijnen hebben altijd honger en eten het alsof het snoepjes zijn.

    Ik heb ook een paard en vind het konijnenvoer eerlijk gezegd belachelijk duur in verhouding. Als je voor paarden het allerduurste biologische voer koopt is het maximaal 1€ per kg. En zoveel verschil zit er niet in de samenstelling. Als het nodig zou zijn wil ik best overstappen op SS maar zolang ze het prima doen op de HFST doe ik dat puur en alleen al uit principe niet. Vindt het echt een beetje afzetterij.

  3. Ben best blij met dit topic. Die van mij willen na C1000 weidehooi gehad te hebben hun AH hooi niet meer (nou is dat niet zo erg want de c1000 is om de hoek en het hooi is niet duur). Maar kruidenhooi ga ik ze dus noooooit geven als ik het hier zo lees. Straks willen die verwende beesten alleen nog maar kruidenhooi :mdr:.

    Het c1000 weidehooi ruikt trouwens erg lekker en behoorlijk groen van kleur, vond het zelf bijna chemisch lijken zo groen. Dus wellicht dat een aantal moeilijke eters het hier lekker vinden. Die van mij vallen sinds ze dat hooi weer hebben er onderhand net zo aan op nieuw hooi als op brokjes. Moet drie keer per dag de hooibal bijvullen.

  4. Ik geef supertrio van hope farms. Of ja nu even een mixje van supertrio en versele laga kuni complete, omdat de dierenwinkel geen hope farms had, en het voer van de fokker bijna op was. Nu heb ik een 15 kilo zak supertrio, dus daar kunnen ze wel even mee vooruit.

  5. Maar vaker voeren dan een keer per dag is toch niet slecht? Dus zou je het andere koppel ook prima twee keer kunnen voeren? Ik voer drie keer per dag, omdat ik binnennijnen heb en ik het gezellig vind om met ontbijt, avondeten, en voor het slapen gaan wat te geven. 's Ochtends zet ik twee blikjes tomatenpuree met voer klaar (dat is de totale portie, zo'n 70 gram voor een koppel dwerghangoren). Dan krijgen ze 's ochtends en met avond eten een half blikje en voor het slapen gaan een hele. Tussendoor krijgen ze ook nog weleens een brokje, heb ze pas twee maanden en sinds ik ze tussendoor brokjes voer zijn ze veeel aaibaarder geworden.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .