Ga naar inhoud

Evie

Members
  • Items

    53
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Evie

  1. Hooi dat is altijd onbeperkt in het hok. En ze kauwt ook heel veel strootjes en hooitjes.

    Ze is de nacht goed doorgekomen en vanmorgen leek ze qua eetgedrag zelfs weer de oude. Ze zat gewoon weer uit het bakje te eten en op hooi te kauwen. En ze dronk uit haar zelf goed. Dus dat is fijn.

    Mijn man heeft haar toen straks weggebracht naar de dierenarts. Ik denk dat ze nu bezig zijn met haar. Straks om 15:00 uur dan moeten we bellen hoe het gegaan is met haar. Dan horen we het wel wanneer ze weer opgehaald mag worden.

    Ik laat nog wel even weten hoe het gegaan was.

  2. We zijn weer terug met Jip en weten inmiddels wat ze heeft: het zijn inderdaad haakjes, wat iemand hier al zei. Haar buikje voelde helemaal goed aan volgens de dierenarts.

    Ze heeft pijnstilling gekregen en morgen laten we haar kiesjes slijpen bij de dierenarts.

    Onderweg naar huis hebben we lekker veel hoog gras en paardenbloemen voor haar geplukt en daar zat ze gelukkig alweer van te eten in de auto. En mocht ze geen voer gaan eten, dan heb ik vloeibaar hooi meegekregen om haar tot aan morgen te voeren. Maar ben helemaal blij dat ze geen ziekte heeft waaraan ze dood had kunnen gaan. Ze word als het goed is na morgen weer de oude.:bunny4:

    Bedankt voor al jullie reacties. Nu ligt ze helemaal moe in het hok, maar haar oren staan weer rechtop :bunny4: en ze kijkt weer wat helderder uit haar ogen, misschien wel doordat ze alweer wat gegeten heeft.

    Als ik eraan denk laat ik nog wel even weten hoe het gegaan is met de kiesjes slijpen.

    Groetjes Eva

  3. Met Jip lijkt het alweer iets beter te gaan. Ik heb haar de drinkfles voor de neus gehouden en ze heeft heel veel ervan gedronken. Ook even de etensbak voor haar neus gehouden en uit haarzelf at ze één dingetje en het is net alsof ze daarna weer wat meer energie kreeg. Ze ging 'graven' in de handdoek op schoot, terwijl ze eerder constant stil zat. Dus ineens oogt ze beter.

    Ik heb niet de dierenarts gebeld weer, omdat ik denk dat ze me niet voor niets wat later inplannen. Ze hebben het vast eerst druk met andere bezoekjes. Ik neem aan dat iedereen die op zondag belt voorrang wilt en uit spoed belt. Anders kon het wel tot maandag wachten. Inmiddels is het al bijna tijd dus we gaan zo weg die kant op.

    Wat betreft dat wegen: dat is wel een goed idee.

    Maar Jip heeft vaker periodes, vooral na de bevalling, dat ze heel mager werd. Ik denk ook door het voeden toen van haar kleintjes. Dat kostte haar een hoop energie. Ze heeft denk ik ook die aanleg om gauw dun te worden. We hebben ook een ander konijn en die heeft juist de bouw van dik zijn. Die heeft iets te veel spek. Kijk wat de dierenarts daar over zegt.

  4. Ik kan pas om 14:15 met haar terecht. Tot die tijd mag ik haar voeren met appelmoes en wortel. Ik had geen appelmoes maar heb zelf maar even een appel gepureerd met wortel er bij in. Ze zit nu bij me op schoot, lekker gewikkeld in een handdoek. Als ik haar beetjes voer met een lepeltje dan maakt ze hele rare geluidjes met haar bekje.

    :( Wat is er met ons lieve konijntje.

  5. @ Suuzi, ze was net inderdaad buiten en heb haar binnen gehaald. Ik heb haar lekker bij me op schoot genomen maar dat hield ze ook niet lang vol en ze sprong van de bank af en ging zo op eigen houtje terug naar haar hok.

    We hebben een prima dierenarts waar we al vaker met onze konijnen heen zijn geweest. En ik heb gezocht in je lijstje maar de onze stond er niet tussen.

    (ik wilde nog even een foto van haar toevoegen maar ik snap niet hoe dat moet)

  6. Ik ga zo vast de dierenarts bellen, maar ik kan nog niet gelijk weg, want mijn man heeft de auto mee en lopen is te ver weg. Hij komt over een uurtje thuis. Het laatste wat ik ook wil is dat ze dood gaat. Ik heb zelf wel haar tandjes bekeken en ze zien er goed uit. Maar je weet het nooit natuurlijk. Ik las op internet ook over gasvorming in de buik? zou dat ook kunnen?

  7. Oja, dat was ik vergeten te vertellen, Jip is ongeveer 15 maanden oud. (Joep ook zo ongeveer).

    Met de dierenarts bedoelde ik ook eigenlijk een afspraak maken. Maar je hebt ze natuurlijk eerst aan de telefoon dus zullen ze me vertellen wat ik moet doen. Maar waarschijnlijk laten ze me inderdaad komen.

    De konijnen zitten inderdaad bij elkaar altijd. 's nachts zijn ze altijd binnen en overdag laten we ze lekker buiten. Soms laten we ze lekker vrij rond lopen buiten, maar ze hebben ook een hok met ren.

    Maar stel dat Jip inderdaad ziek is en besmettelijk, dan kan ik ze wel apart gaan zetten maar de incubatietijd is dan natuurlijk al aanwezig. Al hoop ik het niet. Wil ze alledrie liever nog niet missen. :( Het zijn mijn schatjes.

  8. Hoi,

    wij hebben 3 konijnen. Vader (Joep), moeder (Jip) en dochter (Nijntje). En mijn man en ik zijn er heel gek mee.

    Moeder Jip is een heel lief beestje. Ze heeft een heel zorgzaam karakter. Ze likt altijd de andere konijnen liefdevol af en als je zelf de hand door de kooi steekt likt ze ook je hand af. In februari 2011 heeft ze 6 jongen gebaard waarvan er twee zijn overleden. Er zijn er toen 3 weggegaan en één dochter, echt een driftkikkertje die vaak naar je gromt, is gebleven en het mannetje, haar vader, hebben we gecastreerd. Het is een leuk stelletje bij elkaar zo.

    Dat was even een kort verhaaltje over de konijnen, want ik ben nieuw hier.

    Ik heb me aangemeld omdat het ineens niet goed gaat met konijn Jip. Ze eet sinds gisteren niets meer en ziet er heel lusteloos uit. Ze zit alleen maar in een hoekje en het is me de laatste tijd sowieso al wel opgevallen dat ze enorm mager is geworden.

    Je kunt haar een hard broodje voorleggen waar ze normaal gek op is, maar ze eet er niet van, ook niet van het voer (gemengd voer waar alles in zit), ook niet van hooi, ook niet van stro en ook niet van wortel. Ook drinkt ze niets meer, terwijl ze juist zo'n zuiperd is normaal gesproken.

    Nu moet ik wel even vertellen dat we op een konijn pasten waarvan de baasjes op vakantie waren. En dat beestje is hier vorige week overleden nadat hij ook ineens niets meer at gedurende een halve dag. Hij kon het goed vinden met Jip en we hebben ze (onder toezicht zodat ze niks zouden doen met elkaar) bij elkaar gelaten en Jip heeft hem liefdevol af zitten likken. We weten niet goed waar dat oppaskonijn aan overleden is. Ik dacht niet aan myxomatose, hoewel zijn oogjes wel een beetje etterig waren, maar dat was het enige. Maar straks was dat konijn dus ook aan ziekte overleden en heeft hij Jip besmet met die ziekte.

    Wat denken jullie wat er met Jip aan de hand zou kunnen zijn?

    Ik denk dat we sowieso maar even de dierenarts moeten bellen straks voor advies.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .