Ga naar inhoud

breezer

Members
  • Items

    485
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

Berichten die geplaatst zijn door breezer

  1. Ik denk dat daar al een gedeelte van je probleem zit, als het hok alleen van boven open kan benader je het konijn dus ook van boven, beter zou het zijn als je een ren om het hok zet zodat het konijn genoeg ruimte heeft en he hem niet van boven hoeft te benaderen. Verdere tips niet wegtrekken als due bijt. Onze voedster uit de opvang beet ook, heb de eerste dagen handschoenen aangetrokken en haar gewoon laten bijten zonder weg te trekken zodat ze leerde dat bijten geen oplossing was. In elk geval nooit straffen als hij bijt omdat die dan alleen nog maar banger word. Verder veel geduld hebben niet teveel tegelijk willen maar kleine stapjes. Optillen zoveel mogelijk beperken, probeer te denken in oplossingen zodat je zo min mogelijk hoeft te tillen en vooral genoeg ruimte , eigenlijk zijn alle standaard konijnen hokken en kooien te klein voor een konijn en al helemaal voor een koppel. 

  2. Eurologist helpt hier heel goed. Ons konijn had het elke maand terug. Ik geef nu dagelijks eurologist tablet en geen brokken meer, ja af en IPV snoepjes hij had sience toen hij het steeds kreeg. Sinds dien is het niet meer terug gekomen. Misschien heb je er wat aan. Mijn konijn plus zijn maatje eten nu vooral hooi kruiden en groente 

  3. Het klinkt in elk geval dan wel dat er al verbetering is, nou is het gewoon hopen dat dit doorzet. maar zoals jij het omschrijft zou ikzelf dan zeker nu nog niet opgeven maar dat is mijn mening. 

     

    Binnen houden tot het voorjaar lijkt mij inderdaad ook het beste . Ivm het grote themparatuur verschil maar ook zeker voor de ec momenteel, binnen heb je er ook gewoon meer zicht op. 

  4. Het is lastig om te zeggen hoelang je door moet gaan, ikzelf probeer altijd na het konijn te kijken en in te schatten of ik nog vechtlust zie , wil het konijn zelf nog ? En wat zou ik zelf willen als ik dit had. Dan probeer ik te kiezen vanuit het konijn en mijn eigen gevoel even opzij te schruiven. Houden van is soms ook afscheid nemen. Soms is het heel moeilijk zoals met ec. En soms is het makkenlijker de keuze te maken zoals bij verstikkings gevaar. Wel ben ik van mening dat je altijd je eigen gevoel erin moet volgen , jij kent je konijn het beste.  Zelf zou ik zolang er verbetering is , kans op genezing en het konijn nog actief blijft het niet snel opgeven, maar jij moet doen wat voor jou goed voelt. Waarbij jij denkt dat het het beste is voor je konijntje. 

     

    Of het beter word is lastig te zeggen , wel zie ik in jou filmpjes dat jou konijn vaker lijkt om te vallen dan mijn konijn toen deed, hij hield zich stabiel tegen de kooi op, zat hij veel tegenaan. ( met handdoeken ertegen)  maar bij jou konijn staat de kop ook echt een stuk schever. Misschien een idee om een soort dagboeken bij te houden hoe het van dag tot dag gaat ?zodat je makkenlijker verbeteringen en terug vallen kan zien. 

     

    In elk geval sterkte , het blijft een akelig gezicht. 

  5. Hoi ik lees nu je  bericht pas, maar wat een verbetering al :) ec kan lang duren, en kan met verbetering en kleine terug vallen gaan. Maar als ik dit zo lees gaat het echt de betere kant op. 

     

    Toen mijn inmiddels overleden konijn ( niet door de ec) moest aankomen , hij heeft ook ec gehad, gaf ik hem altijd erwtenvlokken als snoepjes. Yoghurt drops zijn heel slecht voor een konijn, daar zit heel veel in wat niet goed is voor konijntjes. Als je wilt zou je dat misschien kunnen vervangen voor gezondere snoepjes, zoals bijvoorbeeld gedroogde annanas blokjes. Op bunnybunch staan heel veel gedroogde kruiden en fruit wat een goede vervanging is voor snoep, wel geld met alles wat je een konijn geeft dat het met mate gegeven moet worden. Behalve het hooi natuurlijk ;) die moeten ze onbeperkt hebben, maar dat wist je vast al :) 

     

     

     

  6. Bedankt voor de reactie. De exram mag geen brokjes, die heeft een kruiden dieet tegen zijn blaassteen , vandaar dat ze beide hun eigen voerbak hebben. 

     

    De ren is ruim zat maar het is de bedoeling ze in toekomst weer los in huis gaan zoals mijn exram gewent is, hij vind het maar niks zo een ren en trekt aan de tralies dat hij eruit wilt, maar dat gaat nog even niet. 

     

    Maar het afleiden kan ik wel met wortel proberen dan kan ik misschien makkelijker de ren inkruipen . De ren is te hoog om overheen te stappen dus moet echt door het deurtje heen. 

     

    Vanavond hadden we visite in huis met een huilende baby , dat vond ze eng en vluchten na onze exram ze zaten tegen elkaar totdat de exram wou gaan rijden. Maar dus zeker al een stap vooruit :) ook begint ze steeds meer al door de ren te lopen en zit niet meer alleen in de wc te zitten. 

  7. Hallo, 

     

    sinds vrijdag ochtend hebben we een nieuw maatje voor onze ex ram. Ze komt uit de opvang en is al wat ouder ( geschat op 7 jaar) de koppeling zelf gaat nog niet perfect, ze ontwijken elkaar en mijn ex ram mag niet meer in de wc want de voedster heeft die zich toegeëigend, opgelost door er een andere wc bij te zetten, dus tot zover is het afwachten hoe dit verder gaat ontwikkelen. 

     

    Alleen valt ze mij aan als ik haar voer geef, ik mag niet aan de voerbak komen en ik mag ook niet in "haar" wc komen ( de exram mag dat ook niet) ze vliegt op mijn hand af , heb het met een overwant geprobeert en dan blijft ze echt bijten in mijn hand ( met de want voel ik er weinig van) . Net kwam ik de ren in om weer te voeren en toen kwam ze op mijzelf afgestormd en moest ik mijn hand met ovenwant tussen haar en mij houden ommezrlf te beschermen. Ik weet niet zo goed wat ik moet doen. Had de opvang ook al gemaild over dit en de voortgang van de kopppeling maar kreeg alleen terug dat de koppeling nog wel even kan duren en nog in volle gang is. Maar hoe ga ik dit doen met het aanvallen? Ik durf de ren bijna niet meer in en ze hebben toch steeds voer en water nodig.  Iemand tips ? 

  8. De ene dierenarts vijlt verder weg dan de ander. Dat scheelt al met hoe snel het terug komt. Ook kun je ander voer proberen ( en indien je veel voer geeft minder voer, zodat het konijn meer hooi eet en kiezen beter slijten) kwa kiezen trekken heb ik geen ervaring dus daar kan ik geen advies over geven, maar wel kan ik vertrekken dat een van mijn vorige konijnen ook steeds snel haakjes had, totdat ik een dierenarts vond die het verder weg haalde en het echt minder vaak terug kwam. Uiteindelijk andere en minder brokken gaan geven ( beaphare care plus) en nooit geen haakjes meer gehad. Wilt niet zeggen dat het bij jou konijn ook werkt, maar je zou het in elk geval kunnen proberen toch....

    • Vind ik leuk 1
  9. Vol blijven houden zonder boos te worden of te schreeuwen. Zeggen dat het niet mag en gelijk Iets voor zijn neus houden waar die wel aan mag knagen.  Als het echt niet wilt lukken kun je ook eerst een ren kopen en daar de spullen in waar die wel aan mag knagen. En dan langzaam uitbreiden naar meer vrijheid. Doet die het goed krijgt due wat lekkers als due terug de ren in moet . Bijt die ergens in wat niet mag zeg je dat het niet mag en begeleid je hem voorzichtig naar zijn ren zonder wat lekkers.  Soms duurt het even maar op deze manier is het bij mij altijd gelukt. Succes  

    • Vind ik leuk 1
  10. Bedankt voor de info, nu heb ik barni hooi met paardenbloem en kamille. Timotyhooi heb ik ooit geprobeerd van beaphare maar dat at hij niet. Ik zal van de week eens wat andere winkels langsgaan voor ander hooi voor erbij. Is er ergens een lijstje wellk merk hooi wat voor een hooi is? Zodat ik weet welke ik erbij kan kopen en welke niet. 

     

    Ik heb zojuist gewogen wat hij eerst kreeg aan brok en dat is 20 gram verspteid over 10 gram per keer ( 2x).  Ik zou nog kunnen proberen te halveren naar 2x5 gram maar vraag me af of dat helpt ( want dat zijn bijna geen brokjes meer) want het was al zo weinig wat hij kreeg. Hij weegt 1,9. 

     

    Prijzig maakt me niet uit, ik heb dit konijntje in huis genomen en daarbij beloofd er goed te voor zorgen en dan ga ik niet nu hij oud is hem laten vallen. Het lastige is iets moeilijker want ik heb dus helemaal geen verstand van hooi maar ik ga eens goed rond kijken 

     

  11. Wat zou ik dan beter kunnen doen? Want zoals nu steeds gaat en zo snel terug komt is er geen oplossing meer, en ik wil hem eigenlijk

    nog niet laten gaan want de periodes dat hij medicijnen heeft is die zo vrolijk en druk. Alleen zogauw we stoppen met de antibiotica heeft die weer al snel weer last. Iemand nog tips wat ik zou kunnen doen ? 

  12. Bedankt voor jullie reactie,

    Ik heb alleen geen idee hoe ik moet variëren met hooi ,hooi is toch hooi, dacht ik altijd. Of bedoel je steeds een ander smaakje?  Dat het veel kost maakt niet uit, ik wil alles doen om mijn maatje nog wat langer bij ons te kunnen houden. Kwa kruiden zou ik moeten proberen wat hij lust, want het is een lastige eter , bestel steeds wat en dan kijk ik wat hij eet, wat hij niet eet geef ik aan de andere groep konijnen, ( alles eters ;) ) dus op komt het toch wel.

  13. Weet niemand dit? Hij krijgt nog 2 dagen antibiotica, als hij dan net zo snel terug valt als vorige keer moeten we afscheid van hem nemen en dat is het laatste wat ik wil, maar ik wil ook niet hij straks vanalles te kort komt kwa voedings stoffen. Ik weeg dat hooi en groente het belangrijkste is, maar hoe zit het als je konijn niet tegen groente kan? Dan is het dus voornamelijk hooi en klein beetje gedroogde kruiden en fruit ( annanas, cranberry, paardenbloem, kamille) kan dat kwaad? Of toch sience bij blijven geven ? 

  14. Hallo mijn konijn ko heeft terug kerende blaas problemen hij heeft al een operatie gehad voor blaasstenen en steeds antibiotica en pijn stillers omdat hij terug kerende blaas onsteking heeft door blaaszand. Nou was het de laatste keer na twee weken al terug. H

     

    hij kreeg niet teveel brokjes ( eerst behapbare care plus, daarna overgegaan op sience selective) maar de problemen blijven terug komen en veel te snel. 

     

    Mijn dierenarts zei ik beter helemaal geen brok meer kan geven, maar ko kanniet tegen groente en fruit (diaree en gas) alleen gedroogd. Kan het dan kwaad om inderdaad de brokken weg te laten. Hij eet wel hooi en verder kan hij tegen en lust hij; paardenbloem gedroogd, annanas gedroogd, cranberry's gedroogd, en kamille gedroogd. 

     

    Verder krijgt hij sinds kort eurolgist erbij in de hoop dit gaat helpen. Het is het proberen waard want de dierenarts ziet ook geen oplossing meer, zogauw we stoppen steeds met de antibiotica komen de blaas problemen terug. 

    • Vind ik leuk 1
  15. Ik heb ook een konijn die gilt bij de dierenarts. hij wordt namelijk niet graag opgetild en aangeraakt. en aangezien de dierenarts hem toen wou tillen begon die te gillen. Tegenwoordig zetten we het vervoersmandje op de grond, ( hij kan van boven open) en dan enten en onderzoeken ze hem op de grond, zodat die niet in paniek de tafel af kan schieten, en hij ook niet getild hoeft te worden. De laatste keer ging het dan ook al een stuk makkelijker. 

  16. Ik heb een konijn met ec gehad die ondanks dat een mooie leeftijd heeft mogen halen. Ik gaf hem alleen nog fenbendrops toen hij beter was als hij ingeënt moest worden, een week ervoor tot een week erna, (twee weken totaal). Dit omdat het de eerste keren na inenten terug op kwam spelen nadat ik uit voorzorg behandelde kwam het niet meer terug. 

    • Vind ik leuk 1
  17. Het klopt dat het meestal niet in de oren zit, maar dacht aangezien ze de oorzaak niet kunnen vinden is het misschien iets om uit te sluiten. Verder heb ik ook geen idee wat het zou kunnen zijn, misschien iemand anders nog een idee heeft waar de dierenarts naar zou kunnen onderzoeken. 

    In elk geval veel sterkte, het is echt rot als je niet weet wat je diertje mankeert. 

  18. Bedankt voor de reacties. 

    Aniek; Ik heb zojuist weer met de dierenarts gebeld, en die geeft aan dat wormen en coccidiose andere symptomen geven, met waterige , zachte keutels en bij Ko zijn ze juist hard. 
    Hij is daar een dag opgenomen geweest, vandaar dat ze weten hoe de keutels eruit zien. 

    Hun advies is om door te gaan moet laxatract geven, volgens hun kan dat geen kwaad, het kan zijn dat de darmen minder werken omdat die "oud" is. Volgens de assisente zou ik dan Ko toch verder moeten laten onderzoeken onder narcose om meer duidelijkheid te krijgen, en die narcose is juist waar ik zo bang voor ben bij hem. Hun advies is dan ook om door te gaan met laxatract gezien de leeftijd, en indien nodig ook de rest van de medicijnen , dat zou geen kwaad kunnen omdat het lichaam de stoffen niet opneemt. 
    denk je dat dit kan kloppen? of kan ik beter op zoek naar een andere dierenarts? 
     

  19. Mijn konijntjes zijn in mei ingeënt. Daarna kregen er 2 darm problemen. Smirnoff en Ko. 
    Ze kregen, pijnstilling, metachoral, siseral, laxatract en infacol.
    Er kwamen flinke haren mee in de keutels (ketting keutels)

    Smirnoff is sinds 2 weken geleden weer helemaal opgeknapt. (heeft wel lang geduurd)

    Ko was 2 weken geleden ook weer opgeknapt, alleen na 5 dagen begon die weer minder brokken te eten. ( 5 dagen lang at die zonder medicijnen goed brokken)
    Na die 5 dagen stopte die met zijn voerbak leeg eten en werden de keutels weer kleiner. 
    Gelijk weer bijgevoert en laxatract opgestart. Met alleen laxatract werd het opgelost. 
    Nu is het zo dat als we geen laxatract geven hij niet eet. Met laxatract eet die wel. en heeft die normale keutels.

    Hij heeft geen haken op de kiezen, geen ketting keutels meer en normale keutels, maar ik durf niet te stoppen met laxatract aangezien hij dan steeds al snel terug valt. 
    De dierenarts weet ook niet zo goed wat het is, en Ko is een konijn wat niet meewerkt en stil blijft zitten bij een dierenarts dus voor eventuele foto's etc zou die onder narcose moeten, en dat houd mij toch wel erg tegen, hij is voor castratie een keer onder narcose geweest (via de opvang) en hij herstelde heel moeilijk.

    Toen Ko naar de opvang kwam, werd er gezegd hij 5 jaar was, ik heb hem inmiddels 3 jaar, dus hij si minimaal 8 jaar. 

    Heeft iemand tips wat het kan zijn? Wel vind ik hem kwa doen en laten al een tijdje oud, ik heb een konijn gehad die bijna 14 is geworden en die was op zijn 8e levensjaar veel actiever. Ko wilt ook liever geaaid worden dan dat die eet. En hij krijgt geen groente want daar krijgt hij gas van. Hij krijgt beaphare care plus senior brok, gedroogde kruiden en heel veel hooi. Hooi eet die wel goed. 
     

  20. Ik heb ze zojuist via een berichtje onder hun Facebook gevraagd of ze met Filavac K C+V of Filavac Variant enten. (dierenziekenhuis eindhoven) 
    Dus dan hoop ik maar dat het de juiste is, anders zeg ik de afspraak af. Het is gewoon erg lastig om ergens een goede enting te vinden en dan ook redelijk in de buurt met de reistijd ivm reisstress van de konijnen. (bij deze moet ik ook al 45 minuten rijden) 

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .