Ga naar inhoud

BinBenBun

Members
  • Items

    7
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door BinBenBun

  1. Bij mensen is het zo dat het verteren van bladgroente (zonder dressing) meer kalorieen kost dan er in zit. Dus ik verwacht dat voor dieren hetzelfde geldt. Let op: dit gaat op voor bladeren (sla, wortelloof, enzovoorts). Knollen en vruchten hebben altijd meer koolhydraten. Tomaten, komkommer en paprika zijn vruchten he. Van fruit zou ik helemaal wegblijven. Ook geen zaden doen (zoals granen, bonen of noten), die bevatten vet. Aangezien hooi een gedroogde vorm van bladgroente is, lijkt hooi me onbeperkt veilig. Brokjes in standaardvorm niet, maar je hebt ze zonder granen. Zeker geen konijnensnacks doen. Wat betreft stelen (b.v. bleekselderij) weet ik het niet zeker, maar ik denk dat die veilig zijn. In stelen zitten veel vezels, wat goed is voor de darmwerking.

  2. ik weet dat de wilgenboom (takken iig) lekker zijn om op te knagen, maar hoe zit het met de blaadjes ? heb nml een prachtige wilgen boom en haal om te knabbelen nu de bladeren er af, maar mogen zie die ook ?

    Volgens de man van de kinderboerderij vinden ze de bladeren heerlijk en worden ze er een beetje high van. Je krijgt dus heel gelukkige konijnen met halfdichte ogen!

  3. Ik weet zeker dat tamme konijnen kunnen smullen van giftige planten, maar dat ze er gelukkig ook niet gelijk aan doodgaan. Mijn twee jonge dwergjes hebben al flink gegeten van de lavendel, maagdenpalm, tomatenplant en zelfs blad van de blauwe regen! Dit kwam omdat ik ze graag wilde laten rennen op mijn dakterras, maar ik heb voor hun eigen welzijn nu maar een konijnenren gekocht...

    Maar goed, het goede nieuws is dat ze deze gekkigheid zonder zichtbare buikpijn hebben overleefd.

  4. Hallo allemaal (ik ben nieuw hier).

    Ik combineer mijn konijntjes met een moestuin en vraag me af nu het volgende af:

    * Mais: ik zie dat ze de korrels maar met mate mogen en dan alleen geplet, maar hoe zit het met de plant zelf? Je kunt maisstro kopen, betekent dat dat de plant zelf eetbaar is voor ze? Anders zou ik ook de planten kunnen drogen en als stro gebruiken denk ik?

    * Bonenplanten (van sperciebonen, peultjes): ik lees dat de boontjes zelf teveel suiker bevatten, maar mogen ze wel de plant hebben? Ik las in een boek van de bieb dat de planten heel goed voor ze zouden zijn, maar dat boek raadt ook gekookte aardappels en kool aan, dus daar heb ik niet veel vertrouwen in. Dus weet iemand of de planten echt goed zijn voor ze?

    Alvast bedankt!

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .