Ga naar inhoud

LGBaby20

Members
  • Items

    483
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door LGBaby20

  1. Bedankt voor je reactie.


    De dierenarts zei dat ik tot en met morgen moest zalven. Ik denk dat het niet veel kwaad kan om een dagje eerder daar mee te stoppen.


    Ik ga het dan nu maar schoonmaken met afgekoeld kokend heet water.


  2. Hallo,


     


    Afgelopen maandag ben ik met Bunny bij de dierenarts geweest omdat ze zondag toch regelmatig nieste en ze ook traan oogjes had. Ze is toen door de dierenarts helemaal gecheckt en echt snot had ze niet zei de dierenarts. Ze heeft daarom ook geen antibiotica gekregen voor het niezen, wel moest ik dit in de gaten houden of het niet verergerd. Wel heb ik een oog zalfje (Cavasan) mee gekregen en moet ik 3 tot 4 maal per dag de ogen zalven. Ik kom net alleen thuis en zie dat het alleen maar erger is geworden. Ze heeft op dit moment echt knal rode oogleden. Mijn dierenarts is alleen op dit moment al gesloten en ik kan ze dus niet bereiken. Adviseren jullie om gewoon met de oog zalf door te gaan of zal ik met de oogzalf stoppen en het schoonmaken met afgekoeld kokend heet water?


     


    Groetjes.


  3. Groenten mag inderdaad niet vanwege te zachte keutels. Ik heb gelukkig geen diarree meer bij haar gezien maar nog wel hele zachte keutels, vandaar dat ze geen groenten meer mag. Eerlijk gezegd heb ik niet gevraagd of ze ook hooi thee mag. Dus dat geef ik toch dan liever niet.


     


    Ik heb op advies van de dierenarts ook nog een bakje met dwang voeding in haar hok gezet zodat ze dat zelf kan eten als ze wilt. Hiervan heeft ze nog niks gegeten maar ze zat net wel weer even wat hooi te knabbelen. Verder moet ze dus echt gedwang voerd worden zodat ze wel genoeg binnen krijgt.


     


    Ik was ook nog vergeten te vermelden dat ze in haar nek een kale plek heeft. Maandag heeft de dierenarts hiernaar gekeken en ze vond zelf dat het er goed uit zag. Dus niet rood of schilferig. Ik moest het wel in de gaten houden. Sinds gisteren krapt ze ook vaak in haar nekje en daarom heb ik de DA er net weer naar laten kijken. Er zat nu wel een klein schilfertje op de kale plek, maar dit kon ook komen door het krabben. Wel heeft de DA haar een pipetje gegeven in haar nek, voor eventuele mijt.


  4. Weer even een update.


     


    Ik ben inmiddels weer met Bunny naar de dierenarts geweest. Ze is weer helemaal onderzocht maar ze konden weer niks vinden. Ze denken toch dat het weinig eten te maken heeft met het verliezen van haar vriendje.


     


    Ik heb even overlegd met de dierenarts over de voeding en het is op dit moment gewoon heel belangrijk dat Bunny extra vezels binnen krijgt. Groente mag ik haar op dit moment helemaal niet geven. Om de 4 uur moet ik haar dwang voeding geven en uiteraard ook onbeperkt hooi. Mocht het verslechteren met haar dan moet ik weer terug naar Utrecht voor verdere onderzoek.

  5. Mijn dierenarts zei inderdaad ook al dat Bunny minder kan gaan eten door het gemis van haar maatje. Maar dan maak ik me toch echt wel zorgen over de zachte keutels en het kort ademig zijn. Het is wel allemaal met Bunny begonnen nadat Bux is overleden.


     


    Ze heeft alleen met zo'n ding (ik weet echt niet hoe dat heet) in haar bekkie gekeken. Dus niet met een soort van camera. Ze zei zelf ook dat ze op deze manier niet helemaal achter in haar bekkie kon kijken, maar dat als ze echt haakjes heeft dat ze dan helemaal niks eet.


     


    Ik ga dan toch maar beginnen met een aantal keren dwang voeren. Ik zag net op de site van mijn dierenarts dat ze ook morgen een gewone werkdag hebben, dus ik ga ze morgen toch even bellen om na vraag te doen.


  6. Het is inderdaad een moeilijk verhaal en daarom weet ik op dit moment niet zo goed wat ik moet doen. Ik wil graag dat ze blijft eten vanwege de darmen. Maar het enigste wat ze eet is groenten zoals wortel, wiltlof en andijvie. En dit allemaal lijkt mij ook niet erg goed voor de diarree (zachte keutels). De dierenarts heeft daarom ook gezegd dat ze zo weinig mogelijk groenten mag.


     


    Ze eet dus nog wel iets maar wel vrij weinig. Ik heb er net nog een heel klein stukje brood gegeven en dat graaide ze zowat uit mijn handen. Ze wil dus wel eten maar alleen bepaalde dingen. En die dingen lijken mij dus juist niet goed voor haar zachte keutels.


     


    Ook vind ik dat ze erg weinig keutels heeft. Ze keutelt nog wel maar veel zijn het er niet.


     


    Ze is trouwens ook gecontroleerd op haakjes op de kiezen, maar die kon de dierenarts ook niet zien. En het lijkt mij dat als ze haakjes heeft dat ze dan ook geen gedroogd brood, af en toe een stengeltje hooi en van die harde konijnen snoepjes kan eten....


  7. Bedankt voor jullie reacties.


     


    Ellende is het inderdaad. Ik slaap zelf amper omdat ik eerst voor Bux heb moeten zorgen en nu dus ook nog voor Bunny.


    Tijdens het mestonderzoek hebben ze ook gecontroleerd op Coccidiose maar dit heeft ze ook niet.


    Ze hebben ook meerdere keren aan haar buik gevoeld voor eventuele gas. Maar dat had ze ook niet zeiden allebei de dierenartsen.


     


    Ze zijn er helaas nog niet achter gekomen wat ze hebben. Wel heb ik de patienten kaarten mee gekregen van mijn dierenarts en daarin staat dat Bux waarschijnlijk is overleden aan toch nog EC, snot en een bacterie in de darmen.


     


    Maar wat mij toch nog zorgen maakt is de zachte keutels van Bunny, het kortademig zijn en het weinig eten. Ze heeft nu de helft van haar groenten op. Haar brokjes heeft ze nog steeds niet aangeraakt. En heel af en toe eet ze een stengeltje hooi, maar dat is ook het enige.


     


    Het moeilijke wat ik ook nog vind is dat Bunny aan de bijna te dikke kant is. Ze moest van de dierenarts dus daarom ook op dieet. Voor haar diarree, inmiddels zachte keutels nu, mocht ze eigenlijk alleen een heel klein beetje brokjes en hooi. Maar omdat ze dit bijna niet eet weet ik niet zo goed wat ik nu moet doen. Moet ik haar dwang voeren of gewoon alles aan bieden wat ze WEL wilt eten?


  8. Hallo,


     


    Afgelopen dagen heb ik flink wat meegemaakt met mijn konijnen. Ik zal jullie het hele verhaal vertellen.


     


    1,5 jaar geleden kreeg mijn exram (Bux) EC. Gelukkig was ik er op tijd bij en heeft hij voor een maand lang antibiotica, pijnstillers enzo gekregen. Na een maand werd hij gezond verklaard door de dierenarts. Na een week ongeveer ben ik met Bux weer naar de dierenarts gegaan omdat hij aan het niezen was. Hij heeft toen een tijdje aan de antibiotica gezeten. Dit mocht helaas niet helpen en daarom heeft die dierenarts vervolgens een aantal keren prikken gegeven met antibiotica. De snot werd minder maar over was het niet. Na dat Bux weer voor controle was bij de dierenarts vertelde de dierenarts mij dat hij Chronische snot heeft. Verder wouden ze stoppen met de behandeling, maar mocht het erger worden moest ik direct terug komen.


     


    Een jaar lang heeft Bux geen last gehad van snot, tot vorige week. Hij begon weer een beetje te niezen maar nog niet heel erg. Afgelopen zondag begon hij toch weer erg te niezen en heb ik afgelopen maandag direct een afspraak gemaakt bij mijn nieuwe dierenarts ( ik ben verhuisd). Bux had inderdaad weer last van snot en was hij aardig wat afgevallen. Hij mocht naar huis met een antibiotica kuur. Maandag avond ben ik gelijk begonnen met het kuurtje. Op dat moment ging het naar mijn idee redelijk prima met Bux. Dinsdag ochtend heeft hij nog zijn brokjes zitten eten en s'middags nog heerlijk wat groenten. Hij at niet zoveel als voorheen maar hij at.


     


    Dinsdag avond laat veranderde dit totaal. Ik geef ze ´s avonds voordat ik ga slapen nog wat lekkers. Maar dit keer pakte Bux het niet aan. Hij bleef vrij veel stil in een hoekje zitten en ik vertrouwde het niet. Ik heb direct een papje gemaakt van zijn brokjes om hem te dwang voeren. Ik kreeg het met moeite erin maar hij had teminste wat binnen. Om 1 uur snachts merkte ik dat hij achter uit ging. Ik heb hem toen opgepakt en met hem op de bank gaan zitten. Ik heb hem heerlijk toegedekt met een dekentje en hij heeft zo 2 uur bij mij gezeten. Om de 2 uur gaf ik hem eten. Ik maakte continu warme kruikjes voor hem zodat hij warm bleef.


     


    Rond 3 uur snachts maakte ik me echt zorgen. Hij begon te piepen als ik hem oppakte en werd steeds slapper en slapper. Ik ben per direct op zoek gegaan naar een dierenarts die ik kon bereiken buiten de werktijden van mijn eigen dierenarts. Op hun site stond dat ze spoedgevallen door sturen naar Diergeneeskunde in Utrecht. Zelf zit ik met vervoer en kon helaas met geen mogelijkheid in Utrecht komen. Ik vond het vreselijk want ik zag mijn kleine ventje echt achteruit gaan. Maar ik kon op dat moment niets anders doen dan hem warm houden, eten geven en hem dus in leven proberen te houden. Zelf heb ik die nacht geen oog dicht gedaan en heb ik de uren afgeteld totdat ik eindelijk naar een dierenarts kon gaan.


     


    Eindelijk konden we terecht bij een dierenarts en heb ik hem daar zo snel mogelijk heen gebracht. Hij werd weer onderzocht en op dat moment klonken zijn longen totaal niet goed en hij had ook slijm bij zijn keuteltjes. De dierenarts heeft hem per direct opgenomen om hem aan het infuus te brengen en hem te dwang voeren. Zelf zag ze nog een kans in hem omdat hij zo sterk was. De dierenarts had met mij afgesproken om mij begin van de middag even te laten weten hoe het met hem ging. Maar toen ik net thuis kwam belde de dierenarts al op dat hij helaas overleden is.


     


    Waardoor Bux echt zo snel achteruit ging kan de dierenarts mij niet vertellen. Zij dacht dat het toch weer het opspelen van de EC en snot is en dat hij een bacterie in zijn darmen had.


     


    Nadat ik thuis kwam van het afscheid nemen van Bux heb ik Bunny heerlijk een schoon hokje gegeven. Nadat ik haar groente had gegeven zag ik dat Bunny ook kortademig is en dat ze ook aan de diarree is. Dit waren ook 2 symptomen die Bux had. Ik heb toen gelijk de dierenarts gebeld en die had liever dat ik even wat mest kwam brengen zodat ze een mest onderzoek konden doen. Ik ben direct op de fiets gestapt en naar de dierenarts gereden. Ze hebben toen onmiddelijk een mest onderzoek gedaan en daar kwam alleen in uit dat Bunny vrij veel brillendoosjesgist in haar ontlasting heeft. De dierenarts vertelde mij dat konijnen dit zowiezo bij zich dragen maar dat Bunny het iets meer heeft dan normaal.


     


    Door mijn eigen dierenarts zijn we toen doorverwezen naar de dierenarts bij Diergeneeskunde in Utrecht. De dierenarts heeft voor ons geregeld dat we daar met de dierenambulance heen konden omdat ze het geen idee vond dat ik met Bunny naar Utrecht zou reizen. Mocht Bunny hetzelfde hebben als Bux dan kon Bunny vrij snel achteruit gaan.


     


    In Utrecht is ze toen weer helemaal onderzocht. Maar ook zij konden niet vinden waar Bunny (en waarschijnlijk dus Bux ook) last van heeft. Ze vonden haar inderdaad kortademig maar haar longen klonken goed. Op de diarree konden ze niks zeggen. Ze mocht weer mee naar huis maar moet nog wel goed in de gaten gehouden worden. Ook mocht ze nu alleen nog een hele kleine hoeveelheid brokjes en voor de rest alleen maar hooi.


     


    Op dit moment gaat het redelijk met Bunny. Ik merk echt aan haar dat ze Bux mist. Verder is ze nog wel levendig en nieuweschierig. Eten doet ze ook nog wel maar wel veel minder dan normaal. Maar sinds vandaag eet ze helemaal geen brokjes meer. Ze heeft nog wel een klein beetje hooi gegeten en nog wat groenten. Maar ik vind wel dat ze vrij weinig eet.  Sinds gisteren heb ik geen diarree gevonden. Wel zijn haar ronde keuteltjes zachter dan normaal.


     


    Kan het zijn dat Bunny niet meer eet omdat ze Bux mist? Of is ze toch echt ziek?


     


    Ik vroeg me ook af wanneer je het beste kan beginnen met dwang voeren. Doe je dit als ze helemaal niks eet of begin je hier al mee als ze weinig eten?


     


    M.v.g. Danique


     


    p.s.= sorry voor het lange verhaal, maar vond het wel handig om even het hele verhaal uit te leggen...


  9. Het probleem is dat hij niet in het hok gaat zitten. Hij zit alleen maar met Bunny bovenop het hok. Heb daar al handdoeken en een dekentje opgelegt zodat hij wat warmer zit. Alleen graaft hij dit er elke keer af. Ook heb ik extra stro in het hok gedaan maar hij zit daar nooit. Ik denk eigenlijk niet echt dat hij het koud heeft. Hij voelt warm aan en zoekt zelf ook niet de warmte op...

  10. Hallo allemaal,

    Weer even een update.

    Met Bux gaat het redelijk. Ik geef hem nu al bijna 2 weken medicijnen en ik zie dat zijn kopje al weer iets minder scheef staat. Ook staat hij niet zo heel wankel meer op zijn pootjes. Wel vind ik dat hij heel erg mager is. Daar maak ik me het nog het meest zorgen over. Hij staat namelijk nog buiten met Bunny en kan hem eigenlijk niet binnen zetten. Dit omdat hij dan in de schuur moet en het een te kleine ruimte is om ze daar allebei neer te zetten. Hij zou dus alleen moeten zitten in de schuur maar dan stopt hij helemaal met eten. Verder merk ik niet aan hem dat hij het koud heeft. Ik voel elke dag even in zijn nekje en dit voelt altijd warm aan.

    Hoe zou ik Bux weer wat kunnen laten aankomen? Ik geef hem nu aardig wat wortel en gedroogd brood.

    Groetjes

  11. Dank jullie wel voor de lieve berichtjes!

    Ik hoop ook dat hij snel op knapt. Ik heb net zijn medicijntjes gegeven en ook gelijk weer brokjes. Hier begon hij wel van te eten.

    Maak me wel zorgen om hem, hij is nog maar 2 jaar en heeft nu al deze rot ziekte.

    Kan ik Bux trouwens nu wel buiten laten met deze koud? Ik voel elke dag even in zijn nekje en daar voelt het wel warm aan.

  12. Weer even een treurige update:

    Vandaag moest ik weer voor controle terug naar de dierenarts. Vanaf gisteren avond heb ik bij Bux gezien dat hij zijn koppie een heel klein beetje scheef houd. Ik had al vanaf vorige week het vermoeden dat Bux EC heeft. Helaas heeft de dierenarts vandaag geconstateerd dat Bux inderdaad EC heeft. Voor mij dus nu een bevestiging en een toch best schokkend bericht. Ik heb voor 30 dagen nu een suspensie mee gekregen genaamd Fenbendazole wat ik 1 maal daags aan Bux moet geven. Aangezien Bux kleine keutels heeft heb ik met de dierenarts afgesproken dat ik maandag terug bel als hij dit maandag nog heeft. Gelukkig eet Bux op dit moment redelijk. Het is nog niet helemaal zoals het moet zijn maar het gaat de goede kant op. Hij eet voornamelijk hooi en groenten maar vanaf vanochtend at hij ook weer wat brokjes.

    Ik vind het ondanks dat ik het al verwacht had toch een heel akelig bericht. Ik heb wel eens filmpjes gezien van EC bij konijnen en vind het echt een heel akelig gezicht. Hopelijk knapt Bux snel op!

  13. Weer even een update:

    Het gaat nog steeds niet helemaal lekker met Bux. Hij heeft net een blad andijvie gegeten, een paar happen wortel en een paar brokjes. Verder eet hij niet echt veel. Ook vind ik steeds hele kleine keutels in het hok, en volgens mij zijn die van hem..

    Ik geef hem nu maar 3 x per dag een blad andijvie. Dan krijgt hij tenminste iets binnen...

  14. Ik vind hem nog steeds niet goed eruit zien. Hij eet echt veel te weinig en af en toe vind ik hem heel wankel op zijn pootjes. Als ie zich aan het wassen is valt ie af en toe bijna om. Mocht het vrijdag echt nog niet beter gaan dan ga ik eerder met hem naar de dierenarts.

    Ik heb net een papje voor hem gemaakt met geweekte brokjes. Dit wilt hij ook niet eten. Het enigste wat hij eet is een beetje groenten en af en toe knabbelt hij aan een heel klein beetje hooi. Brokjes laat hij echter liggen...

    Ik maak me zo'n zorgen om mijn kleine man!

  15. Bedankt voor de lieve berichtjes!

    Vandaag gaat het nog steeds niet zo heel goed met Bux. Vanochtend heb ik een stukje gedroogd brood gegeven (dat vind hij erg lekker en heb zoiets van beter dit dan helemaal niks) maar hij nam er maar 2 happen van en verder niks. Ook geen biks of hooi. Net heb ik ze groenten gegeven en daarvan heeft hij wel iets gegeten. Niet veel maar in ieder geval iets. Ook heb ik hem toch maar wat dwang voer gegeven omdat hij echt te weinig binnen krijgt. Vanavond moet ik weer medicijnen geven en denk dat ik dan gelijk even wat dwang voer geeft. Kan ik de medicijnen misschien mengen in het dwangvoer?

  16. Bedankt voor jullie reacties!

    Ik ben inderdaad heel blij dat het geen EC is. Bux heeft ondertussen alweer wat hooi en biks gegeten.

    Ik heb in mijn vorige bericht trouwens een fout gemaakt. Bux heeft geen enfloxoral drops maar carprofen gekregen. Ook heeft hij voor zijn maag/darmen Cisaral gekregen. Cisaral moest ik om 22:00 uur geven, deze heeft hij zonder al te veel tegen stribbelen gekregen. Nou moet ik hem 5 dagen 2x per dag carprofen geven.

  17. Hallo allemaal,

    Vanochtend was Bux nog lekker actief en at goed. Vanmiddag gaf ik hem groenten en hij wilde maar niet eten. Af en toe als hij stil zat zag je zijn koppie een beetje heen en weer gaan, een soort van wiegen. Ik schrok me echt dood want dacht gelijk aan EC. Ik de dierenarts gebeld en het verhaal uitgelegt. Ik kon gelukkig gelijk terecht en heb Bux en Bunny gelijk in de auto gezet. Bij de dierenarts kon ik gelijk door lopen en hebben we Bux helemaal onderzocht. Ze heeft gekeken naar zijn ogen, neus, mond (ook met zo'n apperaatje, weet niet hoe het heet), buikje en zijn temperatuur opgemeten. Op dat moment wiegde hij helemaal niet meer met zijn koppie. Ze kon verder niet ontdekken wat hij had (het was zowiezo geen EC) maar zat te denken aan toch haken op de kiezen of iets met zijn darmen/maag. Hij heeft 2 injecties gehad, een pijnstilling en iets voor zijn darmen(weet even niet hoe het heet). Verder krijgt hij vanavond nog van mij medicijnen tegen zijn maag en vanaf morgen krijgt hij 2x daags enfloxoral drops. Over 2 weken moet ik terug komen om te kijken hoe het gaat (mocht het eerder verslechteren dan moet ik uiteraard eerder terug komen). Ook gelijk om te chippen. De dierenarts wou ze nu niet gelijk chippen omdat Bux al niet lekker is.

    Bunny is ook gelijk gecheckt en is kern gezond verklaard!

    Poepoe wat ben ik geschrokken vandaag.. Maar ben zo blij dat het geen EC is! Hopelijk knapt mijn kleine mannetje snel op!

    Groetjes danique

  18. Ik heb mijn konijnen ook verzekerd, dit omdat ik dan altijd terecht kan bij een dierenarts. Wel ben ik moeten overstappen naar een dierenarts (dit is geen enkel probleem, want wou toch al een andere dierenarts). Als je dierenarts op de site van petplan staat wordt de rekening gelijk door gestuurd naar je verzekering. Dit is helaas niet het geval bij chippen. Ik vind dat Petplan dat wel even op de site moet zetten aangezien er staat dat het vergoed wordt, maar je moet het wel eerst voorschieten. Ik kwam daar vandaag pas achter toen ik de dierenarts belde. Het geld voor de chip kan je wel terug declareren bij je verzekering. Ik heb zelf het pluspakket. Is wel erg duur maar het meest wordt wel vergoed, ook inentingen maar wel tot 70 euro per jaar.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .