Ga naar inhoud

DD23

Members
  • Items

    23
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door DD23

  1. Oke!!

    Nee ik vat het absoluut niet aanvallend op! maar heel erg bedankt voor de tips.

    Ja ik vond het ook erg weinig die biks, vandaar dat ik dit zo gaf.

    Ja mijn beide konijnen zijn 2 kilo per konijn..

    Ok, ik zal vanaf nu het voer gaan afwegen, kan ik dit wel verspreidt over de dag doen? Dus 's morgens 15 gram per konijn en 's avonds 15 gram of is het beter in 1 keer?

    Ik weet namelijk dat voor een hond het wel beter is om twee keer per dag te geven..

    In elk geval, heel erg bedankt voor de antwoorden..

  2. Dank jullie wel voor het snel reageren.

    Ik ga eens proberen of een ander drinkflesje misschien helpt! Of hij is idd woest of hij vindt het leuk op die manier drinken!? haha geen idee..

    ze krijgen elke dag 's morgens en/of 's avonds de hele ruif gevuld met hooi (heb een grote hooiruif) soms doe ik deze twee keer en anders 1 keer per dag vullen. En ze krijgen 's morgens een half bakje voer (ik heb twee ronde porseleinen bakjes, gewoon die konijnenvoerbakjes van de dierenwinkel) en als het eten 's avonds op is krijgen ze elk nog een half bakje. dus in totaal 1 vol bakje per dag per konijn. Is dit teveel dan??!! Ik gebruik Supreme Science Selective (die groene zak met redelijk grote korrel) Ik vind die namelijk erg groot tegenover de "babykorrel" van supreme.

    Plus daarbij krijgen ze elke morgen elk één reep witlof of ongeveer 2/3 cm broccoli en 's avonds een klein stukje wortel. Dit omdat ze nog vrij jong zijn, 5,5 maanden en 6 maanden. En omdat mijn voedster al zo'n zachte keutels heeft en ik kan ook niet alleen de ram groente geven, want dat vind ik zielig en ze staat elke keer naast hem als ik ze eten geef.

    Ohja elke dag een klein stukje hard gedroogd brood en 2x per week krijgen ze 1 knabbel staaf waar die gedroogde groente aan zitten. En ze krijgen ook elke dag een tussendoortje ieder konijn 1 gedroogd bananenschijfje en een halve gedroogde wortel stick (3 cm ongeveer per konijn).

    En krijgen ze te weinig groenten volgens jullie? Want als ik het soms zo lees, krijgen veel konijnen echt hele bakken gevuld met groente..

    Krijgen mijn konijnen teveel te eten??!!

  3. Hallo,

    Mijn konijn (ram) slaat sinds 1 week met z'n voorpoten tijdens het drinken tegen het gaas aan.

    Als hij drinkt zet hij zijn voorpoten tegen het gaas en drinkt dan een paar slokken, dan slaat hij met z'n voorpoten tegen het gaas, waardoor de fles begint te lekken, hij likt dan zijn poten af en zo gaat dat maar door!!

    Ik weet niet of dit "normaal" is, maar het is vrij irritant, vooral als je tv kijkt!!

    ohja, mijn voedster heeft vanaf baby af aan last gehad ik denk van haar darmen, want er ligt elke dag wel een hoopje zachte keuteltjes die ook heel erg stinken!! Kan ik hier iets voor geven. Heb al eens geprobeerd om geen groente te geven en alleen maar hooi en biks (Supreme Science selective gebruik ik vanaf het begin), maar ook dit werkt niet..

    En ik heb nog een vraagje, ze waren beide ziindelijk totdat ik een nieuw zelfgemaakte kooi kreeg en leggen de keuteltjes en urine wel in het konijnentoilet (heb er 2 , maar ze gebruiken er maar 1) maar elke dag liggen er nog zeker 50-100 keutels verspreid over de onderverdieping. Verder als mijn mannetje het hooi uit het hooiruifje trekt, gaat mijn voedster heel soms op het hooi plassen.??!!

    En mijn laatste vraag is; sinds ik mijn ram heb laten castreren (begin juli) is hij vrij schuw geworden, wil niet opgepakt worden, want dan bijt hij. Wel is hij de eerste die tegen de tralies staat te rijden en achter me aan komt rennen als er wat te eten te krijgen is.

    Is erg veel, maar hopelijk willen jullie mij antwoorden!

  4. Nee, ik heb geen lijm of verf gebruikt. Ik heb extra onbehandeld hout gekocht om het hok te maken. Ik denk ook niet dat ze te klein behuisd zijn, want het hok is voorzien van twee verdiepingen van de onderste verdieping 70 cm hoog en bovenverdieping 90 cm hoog. Het hok heeft de volgende afmetingen: 150 cm lang (x2 onder en bovenvervdieping) x 70 cm breed x 160 cm hoog (in totaal).

    En ze mogen elke dag rond rennen een aantal uren. Soms alleen in de avond en als ik vrij heb, ook 's ochtends. Ja ik heb haar vandaag nog niet zien bijten rondom zijn oog, wel rijdt ze vaak op mijn ram en net vlogen rdelijk wat haren door de woonkamer. Maar nu liggen ze weer lekker naast elkaar te slapen..ik kijk het nog een aantal dagen aan en anders laat ik haar toch castreren. Bedankt voor jullie reacties!!

  5. Ik gebruik geen bodembedekking meer.

    Ik heb sinds vorige week een hok zelf gemaakt. En daar ligt Novilon in. Wel heb ik in beide toiletten een beetje zaagsel, maar dit maak ik elke dag schoon..Ze begint nu vaker te niezen. Misschien een allergie voor het hooi of van los vliegende haren? Ze haren beide erg veel!! Ik denk dat ze beide hun "baby haren" verliezen, hij heeft ook een soort laagjes (korte haren onder zijn gewone vacht) het rammetje is nu 4,5 maand oud en de voedster is 4 maanden oud. Ja nu jullie het zeggen, kan het idd dominantie bepaling zijn, want zij rijdt sinds 3 a 4 dagen weer veel op mijn ram. Mijn ram is 4 weken geleden gecastreerd, mijn voedster is niet gecastreerd/gesteriliseerd.

    Ik was daar wel over na aan het denken om haar ook te laten castreren (moet wel wachten tot ze min. 6 maanden is) maar ik heb wel problemen gehad met het opnieuw koppelen van mijn ram en voedster toen mijn ram gecastreerd was. Ik weet niet of ze weer ruzie krijgen als ik haar laat castreren het gaat nu eindelijk goed..ik vind het moeilijk. Ik weet dat het beter is, niet alleen voor dominantie en de eventuele kanker die ze kunnen krijgen, maar het is ook wel een heftige operatie.

  6. Hallo,

    Ik heb twee konijnen, ram en voedster. Sinds 2 dagen bijt mijn voedster tijdens het wassen vannde ram hem in zijn oog en rondom zijn ogen. Nu heeft mijn ram aan 1 oog haren weg en het lijkt ook iets geirriteerd. Weet iemand waarom mijn voedster bij mijn ram aan de ogen knaagt? En zijn haren wegtrekt bij de ogen. Ook niest mijn voedster regelmatig. Ze heeft geen snot en springt ook hele dag door de kooi vrolijk heen en weer. Lijkt wel alsof ze allergisch is, kan dit?

  7. Als het een giftige plant zou zijn geweest, dan had je konijn binnen een half uur na het eten van een giftige plant een soort van verlammingsverschijnselen gekregen. Mijn konijn had toen hij 8 weken oud was van een Clematis gegeten, een heeel klein stukje, na een half uur ging hij steeds verliggen en kon niet meer lopen, het leek alsof hij verlamd raakte. Meteen naar de dierenarts, heeft hij 3 spuiten gekregen, 1 voor misselijkheid, 1 voor gasvorming tegen te gaan en 1 voor de shock. DA zei dat hij het toch niet zou overleven, heb hele nacht opgezeten en om 6 uur die morgen begon hij vrolijk rond te huppelen. Dus geloof niet altijd wat de DA zegt over het toch niet redden, want zo zie je maar, mijn zwakke konijntje van net 8 weken heeft het ook overleefd.

    Maar als je konijn van een giftige plant heeft gegeten, zie je dat snel genoeg!

  8. Hallo allemaal,

    Sorry voor de late reactie, heb veel moeten werken en ben druk bezig geweest met een konijnenvilla te maken.

    Morgen plaats ik een foto als het lukt, blijkbaar kunnen jullie de foto van het stuk vel niet zien.

    Ik weet niet hoe ik foto's moet plaatsen!!??

    Maar de DA zei dat het geen mijt was, maar dat het een oude wond was en waarschijnlijk was hij ergens in blijven haken en de huid met haren had nu los gelaten.

    Maar toch vertrouw ik het niet zo, ik zie daar waar zijn wond (het gebied rondom de wond/litteken) is nog een paar "roos plekjes" ik heb wel nog spul gekregen voor mijten. Daar behandel ik beide konijnen morgen mee.

    iemand tips voor foto's te plaatsen, heb laats tips gekregen, maar blijkbaar werkt dat dus niet..

  9. ik keek net in de kooi van mijn konijn en zag tot mijn grote schrik dat er een pluk haren met vel op de bodem lag.

    Het is zo'n 6 a 7 cm lang en 4 cm breed. Ik dacht dat het zijn staart was, maar op zijn heup is dit stuk vel weg. Zelf denk ik aan mijt, omdat hij dit in zijn nek had toen ik hem kreeg. Hiervoor is hij behandeld. Vorige week had hij wormen, niet veel. één op de 20 keutels per keer. ook hiervoor is hij behandeld.

    Ik wilde een foto toevoegen, maar weet niet hoe dit moet!!??

    Ga morgen sowieso naar de DA. Iemand dit ook ooit eens meegemaakt?!

    En hoe plaats je foto's in een bericht?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .