Ga naar inhoud

gabber

Members
  • Items

    521
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

Berichten die geplaatst zijn door gabber

  1. Nieuw-Zeeland zet een nieuw virus konijnen  in. 

    Ik vind dit weer zo erg. 

    Of ze met myxomatose niet genoeg geleerd hebben. 

     

    Citaat

     

    Nieuw-Zeeland gaat een wilde konijnenplaag te lijf met een speciaal daarvoor ontwikkeld dodelijk virus. Het wordt de komende maanden uitgezet op het Zuidereiland. Het roeit alleen konijnen uit.

    Boeren in de Otago-regio klagen al jaren over de schade die wilde konijnen in weilanden aanrichten. Ze eten gras en hooi en graven holen. Dat zou een schade van 30 miljoen euro per jaar opleveren. Daar komen nog 15 miljoen euro aan bestrijdingskosten bij.

    Het nieuwe Zuid-Koreaanse RHDV1 K5-virus tast de organen aan en veroorzaakt koorts, krampen, klonteringen in het bloed en problemen met de ademhaling. Een konijn dat het oploopt, sterft binnen twee tot vier dagen.

    Blij

    Boeren zijn er uiteraard blij mee. "Sommige boeren zijn radeloos", zegt een woordvoerder van een boerenorganisatie tegen de BBC.

    Een dierenwelzijnsorganisatie vindt het besluit teleurstellend, omdat de konijnen pijn zullen lijden. "Wij pleiten voor een minder wrede oplossing", zegt een woordvoerder. Ze wijst ook op de kans dat tamme konijnen worden getroffen. Het ministerie van Landbouw bestrijdt dat. In Australië zou het virus geen slachtoffers onder huisdieren hebben gemaakt.

    Konijnen zijn in de negentiende eeuw naar Nieuw-Zeeland gebracht, waar ze uitgroeiden tot een plaag. Ook in de jaren negentig werd een dodelijk virus uitgezet dat alleen konijnen treft, maar twintig jaar later zijn de konijnen er immuun voor geworden.

    Bron: nos.nl

     

     

    • Verdrietig 3
  2. Het is ook niet leuk om te horen en de reacties zijn vaak ook heel hard gebracht. Ik erger mij er ook vaak aan. 


    Maar Michelle heeft wel gelijk wat voer betreft. Hondenvoer is iets heel commercieels en mensen kopen vaak voer waar het meeste reclame over gemaakt wordt.  In Pal pedigree zit 4% dierlijke bijproducten in. Een brok vol granen. Kippenvoer noemen we dat. 


    Een hond komt dan heel veel dierlijke eiwitten te kort en zal op een bepaalde leeftijd gezondheidsproblemen krijgen. Wanneer en op welke leeftijd weet je niet. Voor dat geld of zelfs minder kan je een veel betere brok kopen. Dat hoeft niet duurder te zijn. 


    http://www.voerwijzer.com/hondenbrokkenvergelijken Kan je alles lezen over brokken. 


     


    Je doet het zeker niet slecht, dat moet je niet zeggen. Je leest en wil meer te weten komen en dat is juist goed. 


    Ik denk ook niet dat Michelle en de anderen dat willen zeggen. Zelf zijn ze misschien ook zo begonnen en door te tijd kom je dingen te weten die achteraf niet goed waren. 


     


    Ik vind de reacties hier de laatste tijd erg hard en schrijf daarom ook vaak gewoon niet. 

  3. Herfsttijloos? Woon jij in België misschien dan? De enige keer in mijn leven dat ik die plant in het wild heb gezien was in het uiterste zuiden van België.

    In Nederland is hij ontzettend zeldzaam.

    Wel wordt hij als sierplant in tuinen gebruikt, ik fiets elke dag langs een boerderij waar er veel in de voortuin staan. Ik knipperde 2 weken geleden sochtends vroeg eens flink met mijn ogen toen ik dacht in de verte krokussen te zien staan. Ik heb me dagen suf gepiekerd wat krokussen in september deden. Uiteindelijk kwam ik tot de gedachte herfsttijloos en op internet zie je hem inderdaad als tuin-variant. Maar die zal toch niet tussen hooi zitten?

    De gemeente Den Bosch heeft ze geplant langs de weg richting Empel, het staat er nu op dit moment helemaal vol mee.

  4. http://www.voedselallergie.nl/allergenen/31-lupine.html

    Ik denk dat doordat er steeds meer Lupine verbouwd wordt dit daarom dus ook steeds meer in hooi voor komt.

    Zelf heb ik meerdere voedselallergieen oa voor pinda's en soja . Lupine meel wordt dus vaak als vervanger gebruikt voor soja.

    Maar ja daar schiet ik niets mee op.

    Het kan dus best zijn is maar een idee hoor dat het ene konijn er heftig op reageert en het andere konijn er beter tegen kan.

    Net als ik reageer op voedsel?? Sommig voedsel is voor mij dodelijk.

    Dat je het vaker vind denk ik toch dat dat komt doordat het nu in Nederland meer verbouwd wordt en het door de zaaddozen ook nog eens extra verspreid wordt.

    Het is ook best een klus om alles uit een veld weg te halen voordat ze het gaan verwerken tot hooi.

    Zelf heb ik boerenhooi maar kijk altijd wel of er geen gekke dingen tussen zitten.

    Pluis het niet helemaal uit maar als ik het in de bakken doe trek ik er vreemde blaadjes en takjes uit.

    Dit hooi komt van een paardenliefhebber dus ik denk dat die ook allert is.

    Knuffels Belleke

    De meeste hebben zaden met 1-2% bittere alkaloïden, die giftig zijn. Deze zaden vereisen een speciale behandeling om veilig voor consumptie te worden. Onze Zoete witte lupinezaden zijn echter vrij van alkaloïden en daarom ideaal voor consumptie.

    http://spirit1404.wix.com/rabbittime#!meldpunt-lupine-/c1fzh

    Herfststijlloos zie ik hier dit jaar wel erg veel.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .