Ga naar inhoud

Hangoorpluis

Members
  • Items

    50
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Hangoorpluis

  1. Volgens mij is het toch het andere konijn wat ergens last van heeft. Ik had hun kontjes gister bekeken en die van Pluis (vrouwtje) was ietsje vies. Daarom dacht ik dat die vlekken van haar kwamen. Maar nu net zaten we te kijken en Vlekje (mannetje) was bezig zijn blindedarmkeutels te eten en daarbij druppelde er dus wat bruine drab naar buiten. Nadat hij weghupte zat er weer zo'n plek die er daarvoor niet was. Dit tot 2x toe. Pluis is dan denk ik in zo'n druppel gaan zitten van hem. Ik ruik niks aan die drab maar mijn vriend vindt het wel naar poep ruiken. De keutels waren wel weer normaal.. ik snap er weinig van maar we nemen beide nijnen maar even mee naar de DA vanavond voor de zekerheid.

  2. Vanaf afgelopen dinsdag heb ik mijn konijnen een ander merk hooi gegeven (Kenner hooi van de Welkoop ipv bergweidehooi van de Jumper). Nu heeft 1 van de 2 de laatste dagen iets zachtere keutels dan normaal en soms laat ze een bruine plek achter waar ze op de vloer gezeten heeft. Ik dacht eerst dat het plas was maar het ruikt niet. De keutels zelf plakken niet, zijn rond rond/ovaal maar iets lichter van kleur/zachter dan eerst.

    Verder heb ik ze net als de weken ervoor gevoerd, gewoon dagelijks wat groenvoer dus (gras, wortel, paardenbloem) en een heel klein beetje biks. Alleen gister en vandaag heb ik alleen hooi gegeven en klein beetje biks vanwege die zachte poep.

    Kan dat aan het andere merk hooi liggen? Ze eet er even veel van als het bergweidehooi. Maar anders zou ik niet weten waar het door komt. Ze is verder even vrolijk/levendig als normaal en drinkt ook goed. Blindedarmkeutels eet ze ook gewoon.

  3. Ik gok zomaar dat ie nog maar net op straat gezet was, hij was best flink/dik, zag er goed uit en het was de 1e dag van de vakantie dat ik hem vond.

    Ik kan wel eens proberen met een ander soort hooi, ik heb maar willekeurig wat gekocht bij de dierenwinkel. Maar biks eet hij ook niet veel, alleen groenvoer gaat er super in maar dat durf ik niet te veel te geven.

  4. Ik weet het ook niet, maar we hadden op mijn werk een konijn en als je die een pluk hooi gaf viel ie er gelijk op aan en vrat alles direct op. Pluis daarentegen zie ik er maar af en toe aan knabbelen. Hij neemt ook af en toe een hapje stro zag ik, maar ook niet in grote hoeveelheid. Ik had al niet veel biks gegeven maar nu dan nog wat minder, kijken of ie dan meer hooi gaat eten.

    Het groen wat ik gaf viel wel goed blijkbaar, keutels zijn nog keurig netjes. Vandaag ook klein plukje gras gegeven, blaadje melkdistel en paardenbloem. Ik heb heel veel kruiden in de tuin die konijnen mogen eten, daar gaat ie nog veel plezier van hebben!

  5. Ik heb mijn konijn op straat gevonden dus ik weet niet wat hij gewend is qua voer. Hij eet hooi en biks maar niet heel veel heb ik het idee. Maar ik weet ook niet precies wat normaal is voor een konijn, ik heb wel gelezen dat ze vooral hooi moeten eten en biks niet te veel (20-25 g/kilo), dus ik heb een ruif vol hooi gegeven en een half bodempje biks in de voerbak (weet niet hoe veel gram bij gebrek aan weegschaal).

    Wat is nu een normale hoeveelheid hooi wat een konijn op een dag eet? Wat hij nu in een 1,5 dag op heeft is denk 2 handen vol ongeveer. Van de biks heeft hij ca de helft opgegeten. Ik weet niet hoe zwaar het konijn is, het is een middelmaat qua formaat.

    Hij lust wel graag paardebloemblaadjes, vers gras, weegbree en worteltjes heb ik ontdekt. Maar ik weet niet of hij dat gewend was en durf hem er niet zo veel van te geven. Gister 1/3 worteltje, 1 paardebloemblad en 1 weegbreeblad gegeven en vandaag hetzelfde plus een klein beetje vers geplukt gras.

    Welke hoeveelheid kan ik veilig geven en hoe snel kan je dat opbouwen?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .